Кандидатствай Вход

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш

Блог Въведение

Какво е микро кредит?

Микро кредитите са малък по размер бърз заем, който е от няколко стотин до няколко хиляди. Те са подходящ вариант за покриване на изненадващи разходи и могат да са глътка свеж въздух за семейния ти бюджет. Те могат да бъдат кредит на вноски с или без изискване за предоставяне на обезпечение (поръчител, банкова гаранция и т.н.). Зависи от коя компания си избрал да изтеглиш кредита си.

Микро кредити се предлагат от банки и от небанкови финансови институции или т.нар. фирми за бързи кредити. При избор на микро кредит е важно да обърнеш внимание на неговата цена и начините на плащане. В повечето случаи този кредит може да бъде изтеглен онлайн.

Какво е рефинансиране на кредит?

Рефинансирането на кредит е обединяване на текущо задължение с друго. Целта на това е желанието да се договорят по-добри условия, за да се прекрати начисляване на такси за просрочие или да се намалят вноските по кредитите. Каквато и да е причината, рефинансирането на кредитите е възможност, която може да те измъкне от неприятни ситуации.

Кредитът за обединение на много кредити – било то микро или не, дава възможност на потребителите да намалят броя на месечните си плащания към различни финансови компании и по този начин да оптимизират месечния си бюджет.

Кога се налага рефинансиране на бърз кредит?

Хората често търсят най-добрите бързи кредити, но не винаги правят правилния избор. Да, те са подходящ вариант за кредити без трудов договор и/или с влошено ЦКР, но на пазара има и алтернативи.

Ако например, си имал нужда от пари спешно, но заради лошата си кредитна история си се спрял на бърз кредит с лошо ЦКР. Сега разбираш, че колкото и лесно да е да изтеглиш интернет кредит, той трябва да се връща, а това натоварва бюджета ти и изпитваш затруднение.

Почти всички онлайн заеми могат да бъдат заявени за минути, но преди да го направиш, прецени какви са финансовите ти възможности. Ако случайно закъснееш с вноските, или изобщо не можеш да ги внасяш. Не можеш да намериш алтернативи? Помисли за обединение на задълженията си.

Какво се случва, ако не върнеш кредит?

Ако не спазваш сроковете, има вероятност да ти бъдат начислени допълнителни такси и да влошиш допълнително кредитната си история. Това от своя страна ще ти попречи да получаваш офлайн и онлайн кредитиране.

Какви са вариантите за обединяване на задължения с лошо ЦКР?

Вариантите за кредити за хора с лоша кредитна история с цел рефинансиране са няколко. Много институции предлагат заеми за хора с лоша кредитна история.

Компаниите се стремят да отговарят на нуждите на клиентите и дори предлагат кредит за пенсионери с лошо ЦКР и кредити на вноски без поръчител. Възползвай се от някоя от възможностите за обединение на кредити, които има на пазара.

Преди да теглиш нов кредит за рефинансиране на бързи кредити, опитай да предоговориш условията с институцията, от която вече имаш усвоен заем. Разбери дали те могат да ти предложат подходящо решение. Ако не намерите начин в тази ситуацията, опитай някои от другите възможности.

Не бързай да теглиш нов бърз кредит за изплащането на стари задължения. Не е препоръчително да теглиш нови онлайн кредити с лошо ЦКР. По-добре се фокусирай върху подобряването на кредитната си история с правилния финансов инструмент.

Можеш ли да теглиш банков кредит с лошо ЦКР, за да рефинансираш микро кредити?

Някои банки вече предлагат кредит с лошо ЦКР.

Който и от изброените варианти да избереш, важно е да знаеш, че отпускането на кредит за рефинансиране е свързано с кредитната ти история. Поради тази причина, може да получиш по-неизгодни условия.

Как се рефинансира микро кредит?

Има и друг начин за рефинансиране на микро кредитите и това е- Бяла Карта. Макар да не е традиционния кредит за рефинансиране, Бяла Карта може да ти помогне да погасиш друг по-малък кредит, за да спреш евентуалното начисление на наказателни такси. Кредитният лимит е между 100 и 5000 лева и можеш да използваш при нужда от кредит обединяване на задължения и за рефинансиране на микро кредит  

Също така, ако си изряден кредитополучател, можеш да подобриш кредитната си история. С Бяла Карта разполагаш с пари винаги, когато ти потрябват. Когато не си я ползвал, не ти струва нищо, защото няма годишна или месечна такса за обслужване на картата. Бяла Карта да използваш като помощ за кредит с лошо цкр.

Защо Бяла Карта?

Защото е бързо, лесно и удобно! Кандидатствай през сайта ни. След като минеш през процес на одобрение, можеш да ползваш Бяла Карта като кредит обединение на задълженията. Избери Бяла Карта като алтернатива, с която да градиш добра кредитна история и да рефинансираш микро кредитите си.

Предимствата от които ще можеш да се възползваш са следните :

  • Бяла Карта няма такса за теглене от банкомат в България и ЕС.
  • За Бяла Карта можеш да кандидатстваш за заем без трудов договор - достатъчно е да имаш някакви лични доходи, с които да обслужваш задълженията си.
  • Имаш шанс за одобрение с влошено кредитно минало.

Бяла Карта ТВ

Научи повече от видеата ни в YouTube Икона Ютюб