Кандидатствай Вход
Особености на използването на кредитните карти в различните държави

Особености на използването на кредитните карти в различните държави

 Тенденцията за повишаване на популярността и употребата на кредитните карти е валидна както за нашата страна, така и за почти целия свят.

Удобството и комфорта, които те предоставят, както и все по-разнообразните типове кредитни карти, появяващи се на пазара, всяка от които с множество допълнителни бонуси и екстри, успешно удовлетворяват нуждите и изискванията на изключително широк кръг от потребители. 

Потребители от различни култури и народности, с напълно противоположно ежедневие и разбирания за живота.  

В следващите редове ще разгледаме особеностите при използването на кредитните карти в няколко страни по света. 

Въпросните особености са свързани както с финансовата политика и ситуация в тези страни, така и с традициите и навиците на населението.

Особености на използването на кредитните карти в различните държави

Великобритания

Навиците на британците, свързани с използването на кредитни карти, са доста близки до тези на хората в САЩ. 

Кредитната карта става все по-важен финансов инструмент в ежедневието на средностатистическия жител на Великобритания. 

Финансов инструмент, на който той разчита не просто за отделни покупки и разплащания, а доста често и за покриване на текущите си разходи

Все още обаче се наблюдават сериозни проблеми по отношение спазването на добрите практики за употреба на кредитните карти

Изследвания показват, че през последните години дълговете на британските семейства по притежаваните от тях кредитни карти са нараснали с близо 20%.

Скандинавия 

Ще разгледаме заедно т.нар. Скандинавски страни (Норвегия, Швеция, Финландия и Дания), тъй като навиците и потребителското поведение на тяхното население са сходни. 

Хората в тези страни са доста дисциплинирани във финансово отношение

Последното им позволява да боравят добре с кредитните карти, купувайки с тях само и единствено неща, които реално могат да си позволят, и правейки навреме всички необходими вноски.  

Също така трябва да се отбележи, че за Скандинавските страни е характерна силната държавна намеса в икономиката, включително и във финансовия сектор. 

Критериите за одобрение за кредитна карта са значително строги и човек без сигурни и стабилни доходи трудно може да се възползва от преимуществата на финансовите инструменти.

Южна Корея 

Южна Корея е още една страна, в която мнозинството потребители са буквално зависими от кредитните карти в своето ежедневие. 

Те ги използват практически за всичко – започвайки от покриване на текущи разходи за храна и битови сметки, и стигайки до странични покупки и развлечения. 

Но продължават да са налице затруднения с навременното и коректно изплащане на дълговете по кредитните карти. 

Поради тази причина през последните години банките и компаниите, издаващи кредитни карти, предприемат мерки за защита на своите интереси и намаляване на потенциалния риск.

Една от най-важните сред тези мерки е понижаването на лимитите по кредитните карти. 

Към настоящия момент по-голямата част от издаваните кредитни карти в Южна Корея са с лимит, не по-голям от месечния доход на съответния потребител. 

Китай 

Въпреки известния пробив през последните години, в Китай все още достъпът на чуждестранни фирми до пазара на кредитни карти е силно затруднен. Иначе самата употреба на кредитни карти в страната нараства с около 20% на годишна база

Строгите закони, въведени в страната, успяват да ограничат до минимум практиката за просрочване на дългове по кредитната карта. 

През 2010 година беше официално обявено, че всеки човек, допуснал просрочване на дълг по своята кредитна карта, който надвишава 10 000 юана (или приблизително 1600 долара), може да бъде изправен пред наказателни обвинения.

Австралия 

В Австралия употребата на кредитни карти също се увеличава непрекъснато. Тази тенденция не е никак изненадваща, предвид степента на технологично развитие на страната и желанието на жителите ѝ да повишат значително комфорта във всеки един аспект от своето ежедневие. 

От друга страна, е хубаво да се отбележи, че по-голямата част от австралийското общество притежава доста добра финансова култура и знае отлично как да използва кредитните карти по оптимален начин. 

Нещо повече, австралийците стават все по-склонни да следят редовно пазара на кредитни карти в търсене на по-изгодни лихви и такси, на качествено обслужване, както и на максимален брой допълнителни бонуси и екстри.

Кредитна карта Бяла Карта може да бъде правилният избор за теб на българския пазар. 

Ако предпочиташ да разполагаш с пари в брой, тази гъвкава кредитна карта е идеална за теб. Бяла Карта няма такса за теглене на пари в България.

Освен бързина и удобство на покупките и разплащанията, тази кредитна карта ти предоставя и висока степен на сигурност на личните средства. 

Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава достъп до собствен потребителски профил, в който може да влиза винаги от мобилното си устройство. 

Във въпросния потребителски профил са налице цялата история на извършените трансакции, както и друга значима информация за кредитната карта. 

Заложи на кредитна карта Бяла Карта – твоята кредитна карта, която се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.  

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш