Кандидатствай Вход
Специално за мъжете: как да изглеждате представителни в офиса?

Специално за мъжете: как да изглеждате представителни в офиса?

Днешната статия от блога на Бяла Карта е предназначена за модерния мъж, навлязъл сериозно в света на бизнеса и имащ амбиции за професионално развитие и кариерно израстване. Мъж, който желае да изглежда перфектно в офиса и да се представя в най-добра светлина пред колеги и шефове, партньори и клиенти. Облеклото е много важна част от образа, който човек си създава пред околните. А когато става въпрос за професионалното ежедневие, въпросното облекло трябва да е съобразено с офис обстановката, ценностите, традициите и приетите порядки в съответната корпоративна организация. Ето няколко съвета за твоето ежедневно офис облекло, които ще ти помогнат да изглеждаш елегантно и представително:

Научи повече за дрескода – това е особено важно при постъпване на работа в нова фирма. Дори предварително да не ти бъдат поставени строги правила по отношение на облеклото, е хубаво да потърсиш повече информация за това в какъв вид идват обикновено на работа настоящите служители на компанията. Ако почти всички залагат на официалното облекло, включващо панталон, риза и вратовръзка, то би било проява на лош вкус да не последваш тези традиции. В случай обаче, че е напълно нормално малко по-небрежното облекло, ще имаш на разположение по-разнообразни варианти, между които да избираш.

Класическите дънки деним – класическите дънки от деним винаги са добър избор, с който човек може да изглежда съвсем представително и в бизнес средата. В своя естествен вид те са в цвят индиго (близък до тъмносиния), повече от идеален за официална обстановка. Разбира се, използването на разнообразни багрила в производството на дрехи през последните години доведе до появата на дънки деним и в други цветове. Така че на пазара съвсем спокойно ще намериш дънки деним в по-светли цветове, ако те биха се комбинирали по-добре с останалата част от твоето офис облекло.

Относно носенето на маратонки – ако на работното място не се изисква строго официален вид, маратонките са напълно удачен избор. Освен че предоставят максимални дози лекота и комфорт на краката си в рамките на работния ден, спортните обувки се комбинират перфектно с всякакъв тип облекло – риза и панталон, тениска и дънки, и т.н. Хубаво е обаче в офиса да се появяваш с маратонки в изчистени цветове, за предпочитане бяло или черно. „Приключенските“ маратонки в прекалено ярки цветове и с разнообразни шарки по тях остави за свободното си време.

Качества на ризите – сред ризите, които се предлагат на пазара в момента, има подходящи за строг дрескод, както и по-небрежни такива. Вече съвсем не е нужно да се залага само и единствено на традиционните бели ризи. Ще изглеждаш доста елегантно, ако заложиш на риза в светло- и тъмносиньо, зелено и дори лилаво или бледорозово. Все по-търсени са и карираните, раираните и камуфлажните ризи. Разбира се, при избора измежду тези варианти е нужно да се съобразиш с останалата част от своето облеко, външния вид и стила, които си си изградил.

Допустимост на допълнителните аксесоари – допълнителните аксесоари към облеклото са допустими в офиса, стига да не са прекалено голям брой и да не изглеждат твърде екстравагантно. Ако бъдат подбрани правилно, те могат да се комбинират идеално с дрехите и обувките, и да направят външния ти вид още по-стилен и елегантен. Един часовник с добре направен дизайн например ще остави чудесни впечатления, без да е нужно да е луксозен или пък да принадлежи към някоя от популярните марки на пазара.

За официални събития – когато участваш в официални корпоративни събития и особено такива, които се отразяват по медиите или биха могли да стигнат до по-широка общност от хора, е по-добре да заложиш на строго официален стил. Комбинацията от елегантен костюм, риза и официални обувки ще те представи във възможно най-добра светлина пред всички заинтересовани страни, дошли да научат повече за организацията, както и за продуктите и услугите, които тя предлага.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш