Кандидатствай Вход
Уволнен от работа – как да се съвземеш най-бързо и лесно?

Уволнен от работа – как да се съвземеш най-бързо и лесно?

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще засегнем един от най-тежките и неприятни моменти за човека не само в професионален, но и в житейски план.

Става въпрос за уволнението и загубата на  работа - едно събитие, което понякога може да настъпи доста неочаквано, оставяйки те шокиран и напълно съкрушен.

Събитие, поставящо те на прага на финансовата несигурност и неясната перспектива в малко по-далечно бъдеще. 

Как да се съвземеш възможно най-бързо и лесно след подобен удар и да се върнеш отново по пътя към успеха и благополучието?

По-надолу в текста ще ти дадем няколко полезни съвета, които ще ти бъдат от помощ за постигането на тази цел.

Уволнен от работа - как да се съвземеш най-бързо и лесно?

Не се отчайвай

Най-голямата грешка, която би могъл да направиш след уволнение от работа е да се отчаеш, да се затвориш в себе си и да станеш податлив на различни депресивни състояния.

Подобна практика само ще доведе до изпадане в още по-дълбока дупка, от която ще ти е трудно да се измъкнеш.

На първо място, не забравяй, че загубата на работата не е нещо чак толкова страшно. Всъщност, оставането без работа се случва в професионалния живот на почти всеки човек.

Приеми приеми уволнението просто като поредното предизвикателство, с което трябва да се справиш по пътя към успеха. 

Отдай се на пълна почивка и релакс за няколко дни, за да можеш да си събереш мислите и да решиш какво точно искаш да правиш занапред.

Съобрази бюджета си с новата ситуация 

Подобна стъпка е абсолютно наложителна от твоя страна. Разбира се, в никакъв случай не става въпрос за това да се лишиш от всякакви удобства и развлечения с приятели и да си купуваш най-евтините и некачествени стоки на пазара. 

Просто те съветваме да съобразиш настоящите си харчове със средствата и спестяванията, с които разполагаш, както и с перспективите ти за припечелване на свежи средства в близко и малко по-далечно бъдеще. 

Важно е, ако останеш без работа да успееш да запазиш доколкото е възможно своята финансова сигурност и стабилност. 

А в случай, че се нуждаеш спешно от парични средства за покриване на неотложни разходи, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги ще бъде насреща, за да ти ги предостави.

Обнови своята автобиография 

Преди да започнеш да се оглеждаш и да кандидатстваш за нови работни позиции, трябва да се заемеш с обновяването на своята автобиография. 

Опиши в тази автобиография последно заеманата от теб длъжност, основните ти задължения и отговорности, както и уменията, които са ти трябвали за изпълнението им. 

Добави също така курсовете и обученията, през които си преминал за съответния период от време, и всички друго, за което смяташ, че е важно и ще те представи добре пред потенциалните работодатели.

Запиши се за обучения и курсове 

Като заговорихме за обучения и курсове, сега е подходящият момент да се запишеш за такива, които смяташ, че ще ти трябват в професионален план. Често за подобни обучения и курсове не остава време през работното ежедневие, съчетано с всички лични и други ангажименти. 

В преходния период между напускането на старата работа и започването на нова такава обаче спокойно можеш да отделиш част от деня си за тях. 

Постарай се това наистина да са курсове и обучения, които ще стимулират твоето развитие в професионален план и ще ти помогнат да си намериш квалифицирана и добре платена работа.

Използвай възможностите на социалните мрежи и специализираните сайтове  

Все по-голям процент от хората, започващи нова работа, са я намерили в специализираните сайтове и социалните мрежи (като LinkedIn например).

Това са местата, където най-често работодатели и служители се срещат виртуално и стартират контакта помежду си.  

Погрижи се автобиографиите и всички други елементи на профилите ти във въпросните сайтове и социални мрежи да те представят в отлична светлина и в същото време да отговарят на интересите и предпочитанията ти в професионален план.

Не бързай да се отказваш от почасова работа, тъй като такъв тип ангажимент може да се окаже доста добър вариант за теб, докато си намериш постоянна такава. Тя ще ти даде възможност да припечелваш определено количество средства и да си гарантираш финансовата сигурност и спокойствие през трудния период.

Допълнителен бонус на много от работните места, предлагащи почасова активност и допълнителни доходи е, че могат да  извършват от вкъщи, така че няма да ти попречат по никакъв начин на други важни в този момент за теб дейности (преглеждане на обяви за работа, обучения и курсове, и т.н.).

Твоята кредитна карта Бяла Карта ще бъде най-верният ти помощник и приятел в преходния период между старата и новата работа. 

Тя ще ти гарантира свежи средства, с които да можеш да покриеш текущите си разходи и да реализираш всички спешни и неотложни разплащания.  

Бяла Карта е кредитната карта, която се съобразява само и единствено с теб, с твоите нужди и изисквания.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш