Кандидатствай Вход
5 метода за възможно най-бързо и лесно покриване на дълговете по кредитни карти

5 метода за възможно най-бързо и лесно покриване на дълговете по кредитни карти

Кредитната карта безспорно е най-полезният финансов инструмент в днешно време. Освен, че ти предоставя необходимите финансови средства винаги когато са ти нужни, тя ти гарантира и редица допълнителни преимущества, като например отстъпки при пазаруване или получаване на награди по специални бонусни системи.

За да се възползваш от всички тези преимущества на кредитната карта обаче, трябва да я използваш по правилен начин. За съжаление, все още много потребители допускат сериозни грешки при употребата на кредитни карти.

Грешки, които не само че не им носят финансови ползи, но и понякога ги вкарват в доста неприятна спирала от дългове. Ако и ти си попаднал в подобна ситуация, днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб.

В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета, които ще ти помогнат да покриеш настоящите си дългове по кредитни карти и да избегнеш натрупването на бъдещи такива.

5 метода за бързо покриване на дългове по кредитни карти

Стартиране с най-високите лихвени проценти 

Една от най-често срещаните грешки, водещи до натрупване на дългове, е използването на няколко кредитни карти, без да се обръща достатъчно внимание на балансите по всяка една от тях.

Ако си допуснал подобна грешка, вероятно в момента имаш да изплащаш задължения по различни кредитни карти.

Препоръчваме ти да се заемеш приоритетно с тези задължения, по които се натрупват най-големи лихви във времето.

Максимално скорошното им покриване ще ти даде глътка свеж въздух и ще ти позволи доста по-леко и безпроблемно да се справиш с останалата част от своите дългове.        

Започни да следиш редовно разходите си 

Много потребители нямат навика да проследяват правените от тях разходи в рамките на седмицата или месеца.

Което е голям пропуск, тъй като подобна практика може да им помогне да са в непрекъснато течение на състоянието на личните си финанси, както и да реализират значително по-мъдри решения и избори.

Редовното следене на разходите става още по-важно, когато си попаднал в дългова спирала. В този смисъл, ти препоръчваме да обръщаш внимание на покупките и разплащанията, които правиш с кредитната си карта, както и да преглеждаш внимателно получаваните кредитни отчети. 

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта получават достъп до собствен потребителски профил, в който могат да влизат по всяко време от мобилно или десктоп устройство. Във въпросния потребителски профил са налице цялата история на извършените от него транзакции, както и друга значима информация, свързана с кредитната карта.

Вкарай своите спестявания в употреба 

В редица статии сме споменавали колко е важно за всеки човек да си изгради солидни спестявания и от каква полза биха му били тези спестявания в трудни периоди и ситуации.

Е, попадането в дългова спирала спокойно може да бъде причислено към подобни ситуации.

Така че е време спестяванията ти да изпълнят своето предназначение. Разбира се, това не означава веднага да изразходваш всичките си спестявания, а по-скоро да помислиш как би могъл да ги използваш по най-правилния и ефективен начин. 

Удачен би бил вариантът с тях да покриеш например най-спешните си плащания или пък тези, по които се натрупват най-големи лихви.

Редуцирай броя на използваните кредитни карти 

Сега е подходящият момент да редуцираш броя на използваните от теб кредитни карти.

Както вече отбелязахме по-горе, именно притежанието на твърде голямо количество кредитни карти, транзакциите по които невинаги могат да бъдат следени стриктно, води до финансови проблеми и главоболия.

Затова ти препоръчваме да закриеш тези, които не са ти нужни, и да оставиш само и единствено кредитните карти, играещи важна роля в твоето ежедневие и гарантиращи ти повече удобство и комфорт, бонуси и награди.

Говори със съответната кредитна компания 

При сериозни затруднения с изплащането на задълженията по дадена кредитна карта, е най-добре да говориш по въпроса с представители на компанията – издател.

Обясни им проблема и заедно съставете разумен план за справянето с него.

Повечето кредитни компании биха били готови да ти помогнат и съдействат с каквото могат, тъй като все пак и за тях е най-добре ти да си платежоспособен, да успееш да си покриеш задълженията, както и да продължиш да използваш продуктите и услугите им. 

Кредитна карта Бяла Карта е не само лесна и удобна за използване кредитна карта, но е и сигурна.  

Можеш да я използваш, както намериш за добре - да плащаш на ПОС, онлайн или да теглиш пари в брой от банкомати. 

Освен допълнителните мерки за сигурност като достъпен по всяко време потребителски профил и възможност за разглеждане историята на транзакциите, специално за своите клиенти сме създали и 24/7 телефон.

На този телефон можеш да се възползваш от нашата помощ и да получиш консултация при възникнал проблем или нередност с кредитната карта. 

Бяла Карта – кредитната карта, която е винаги до теб и се съобразява само и единствено с твоите нужди и изисквания!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш