Кандидатствай Вход
5 признака, че си готов да кандидатстваш за кредитна карта

5 признака, че си готов да кандидатстваш за кредитна карта

Без съмнение кредитната карта е най-популярният финансов инструмент в момента. Почти всеки потребител би искал да си гарантира бързината и комфорта, които тя предоставя при извършване на покупки и разплащания. 

В допълнение, притежателите на кредитни карти могат да се възползват от най-различни бонуси и допълнителни екстри, като например отстъпки при пазаруване, участие в томболи, получаване на подаръци и т.н. 

За да получиш всички тези преимущества обаче, трябва да си наистина готов да използваш кредитната карта по правилния начин. В тази статия ти даваме примери за няколко признака, че е време да кандидатстваш за кредитна карта.

5 признака че си готов да кандидатстваш за кредитна карта

Имаш добра кредитна история 

Кредитната история е важен фактор, когато става въпрос за одобрение за кредитна карта. Тя показва на съответната компания дали на теб може да се разчита да използваш разумно този финансов инструмент и съответно да плащаш редовно и коректно вноските си по него. 

От кредитната ти история може да зависи и кредитният лимит, който може да ти бъде отпуснат.

Разбира се, ако си младеж без особен опит с подобни инструменти, е твърде вероятно да нямаш никаква кредитна история зад гърба си. За щастие, на пазара има и кредитни карти, които дават възможност на потребителите от твоята група да се възползват от желаните преимущества при извършване на покупки и разплащания.

Точно такава е кредитна карта Бяла Карта. Неслучайно през последните години Бяла Карта се превърна в една от най-предпочитаните от младите хора у нас кредитна карта, предоставяйки им не само шанс за одобрение, но и последваща подкрепа и съвети във връзка с гарантирането на личното финансово спокойствие и сигурност.

Финансово отговорен си

Под „финансово отговорен“ се имат предвид няколко неща. На първо място, това да умееш да управляваш оптимално своите лични финанси и да разпределяш наличните си средства така, че да покриваш навреме всички разходи и задължения. 

От друга страна, трябва да си устойчив на желанията за импулсивни покупки с кредитната си карта, които не са по джоба ти и биха затруднили финансовата ти ситуация в настоящия момент. 

Ако в потребителската си практика дотук си доказал, че можеш добре да преценяваш кои покупки са удачни и кои не, не би трябвало да имаш проблем с кредитна карта.

Имаш сигурна работа 

Един от аспектите, които се преглеждат в най-голяма степен при одобрението за кредитни карти, е наличието на сигурна работа. Работа, която гарантира на потребителя постоянни доходи и надеждна платежоспособност в близко бъдеще.  

В понятието „сигурна работа“ не се включват първоначалните пробационни периоди при заемане на дадена длъжност, както и заетостта по краткосрочни проекти. В случай, че към настоящия момент не отговаряш на критериите за сигурна работа, вероятно ще е нужно някой да гарантира за теб, за да получиш шанс за одобрение.

Знаеш как работят кредитните карти 

Горещо ти препоръчваме преди да кандидатстваш за кредитна карта, да се запознаеш подробно с механизма на работа с тези финансови инструменти. 

Обърни внимание на няколко основни въпроса при използването на кредитната карта :

  • Какво означава „кредитен лимит“ и какви ограничения ти поставя той?
  • Кои са дължимите лихви и такси, и при какви условия влизат в сила те? 
  • Какви бонуси предлагат кредитните карти и колко би ти струвало в чисто финансов аспект да отговориш на критериите за получаването им? 

Трябва да си наясно с всички тези базови теми, за да можеш да станеш пълноценен картодържател и тя да бъде наистина преимущество за теб в ежедневието, а не допълнително финансово бреме.

Разбираш какво е и какво не е кредитната карта 

И накрая, важно е да подчертаем, че човек трябва да знае какво точно представлява кредитната карта и кои са нейните роли и предназначения в ежедневието. 

Помни, че кредитната карта е предназначена да улесни твоите покупки и разплащания, както и да ти предостави повече удобство. Тя не е и не може да бъде безкраен източник на средства без покритие.

В този смисъл и след получаването на кредитната карта е нужно да запазиш потребителското си поведение и навици, отговарящи на настоящите ти финансови възможности и доходите, които реално получаваш. 

Ако нямаш голям опит в боравенето с кредитни карти, Бяла Карта може да бъде верният избор за теб. Освен че е гъвкава и лесна за използване, тази кредитна карта гарантира максимална сигурност на личните ти средства. 

Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта има възможност да регистрира собствен потребителски профил, в който може да влиза по всяко време от мобилното си устройство. Това се случва след издаване и активиране на картата.

Не е нужно да се съобразяваш с работни дни на офиси и клонове на някоя банка или небанкова финансова институция. Във въпросния потребителски профил са налице цялата история на извършените от него трансакции, както и друга значима информация за кредитната карта. 

Заложи на кредитна карта Бяла Карта и направи ежедневието си една идея по-леко, спокойно и приятно!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш