Кандидатствай Вход
Използване на повече от една кредитна карта – полезни съвети и практики

Използване на повече от една кредитна карта – полезни съвети и практики

Кредитната карта е финансов инструмент, който прави всички покупки и разплащания една идея по-бързи, лесни и сигурни, и предоставя на потребителя допълнителни средства в случай на нужда.

За да се извлече максимална полза от кредитната карта обаче, тя трябва да бъде употребявана по правилния начин.

Последното важи в още по-голяма степен, когато човек разполага с няколко кредитни карти, всяка от които предназначена за определени цели и приложения.

В следващите редове ще говорим по темата използване на повече от една кредитна карта - полезни съвети и практики. 

Ако ти е интересно и искаш да научиш повече, остани с нас.

Плащай вноските навреме 

Определено това е първото, което трябва да си поставиш като цел. Коректното и навременно изплащане на вноските по кредитната карта винаги е гаранция за стабилност и сигурност на личните финанси, както и път към поддържане на отлична комуникация и отношения с компанията - издател.

При използване на повече от една кредитна карта това е още по-важно. Защото пропускането на вноските по 1 - 2 от тях почти сигурно ще причини сериозно объркване за теб във финансов план и потенциално би могло да те вкара в спирала от дългове.

В тази връзка те съветваме за всеки месец да разпределяш финансовите си задължения и ангажименти, така че съответните вноски да бъдат покрити в посочените в договора срокове.

Постави си лимити за всяка една кредитна карта

Понякога притежанието на повече от една кредитна карта може да остави у човек впечатлението, че разполага с неограничено количество пари, които може да харчи по свое усмотрение. Проблемът обаче идва, когато се наложи съответните пари да се връщат.

Поради тази причина ти препоръчваме да си поставиш свои собствени лимити (различни от договорените с кредитната компания) на средствата, които можеш да похарчиш с кредитната си карта.

Последното е особено наложително за нови кредитни карти, които не си използвал досега.

В повечето случаи след употребата им за известен период от време подобни лимити вече няма да са ти нужни и ти инстинктивно ще знаеш кои покупки и разплащания са удачни и кои не.

Внимателно договори датите за разплащане 

Датите, на които ще се покриват вноските по всяка една от кредитните карти, задължително трябва да бъдат съобразени с редовните ти заплати и другите получавани от теб доходи.

Така че обърни сериозно внимание на важните дати за кредитните карти, когато договаряш условията по споразуменията си със съответните кредитни компании.

В никакъв случай не допускай например натрупване на вноски в последните дни преди получаването на основната заплата. Подобно натрупване ще доведе до излишни проблеми и притеснения във финансов план.

Ако все пак си допуснал грешка при договарянето на условията или пък датите, на които получаваш своите доходи са се променили, би могъл да поискаш промяна на въпросните условия.

При разумно предложение и доводи от твоя страна има голяма вероятност кредитната компания да се съгласи на такава промяна, за да можеш да оперираш с кредитна карта по най-удобния за теб начин.

Не действай с цел преследване на награди 

Истината е, че много потребители в днешно време си изкарват дадена кредитна карта или пък правят с нея определени покупки и разплащания само и единствено с цел получаване на предлаганите от съответната кредитна компания бонуси и награди.

Тази практика не само че е изключително неправилна, но и носи сериозни рискове за личната финансова сигурност и стабилност. 

Различни изследвания показват, че една от най-честите причини потребителите да натрупват дългове по своите кредитни карти е именно използването им по подобен начин.

Така че те съветваме да свържеш употребата на кредитни карти единствено с покупките и разплащанията, които са ти наистина нужни и да не ги превръщаш в инструмент за преследване на бонуси и награди.

Следи редовно трансакциите си 

Важно е да си изградиш навик за редовно следене на разплащанията и трансакциите, които правиш с различните си кредитни карти.

По този начин от една страна ще си в по-голяма степен наясно с личните си финанси, а от друга страна ще минимизираш риска от финансови измами.

Всички притежатели на кредитна карта Бяла Карта получават достъп до собствен потребителски профил, в който е налична цялата история на извършените трансакции, както и друга значима информация за кредитната карта.

Кредитна карта Бяла Карта е кредитната карта, която ти предоставя възможности за максимално бързи, удобни и сигурни покупки.

Бяла Карта може да бъде идеална като основна или допълнителна кредитна карта. Тя е международна, което означава, че можеш да я използваш за пазаруване и плащане в страната и в чужбина. 

Бяла Карта е с кредитен лимит до 3000 лева и без такси при теглене на пари в брой от банкомат, както и при плащане на ПОС и онлайн.

Веднъж попаднала в ръцете ти, кредитна карта Бяла Карта ще се превърне в най-верният ти помощник и приятел, който се съобразява само и единствено с твоите лични нужди, навици и предпочитания.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш