Кандидатствай Вход
Кажи „Чао“ на парите в кеш!

Кажи „Чао“ на парите в кеш!

Всеки човек посяга към портфейла си по няколко пъти на ден. Там хартиените пари са в компанията на поне една карта за плащания, която ти дава огромно удобство. Вече не се налага да мислиш дали имаш достатъчно пари в брой, когато излизаш да хапнеш навън или когато си харесаш намалени ботуши. Още по-удобно е да плащаш онлайн всичките си битови сметки, да превеждаш месечния наем или таксата на новия си курс с няколко клика, както и да се възползваш от промоции в онлайн магазините.

Показателно е, че за първите 6 месеца на миналата година Българска народна банка отчита увеличение от 23% на безкешовите плащания. Според статистиката средните суми, които хората плащат с карта, растат всяка година. В страната има над 100 хиляди ΠOC тepминaлa, а за 6 месеца в употреба влизат средно 14 xиляди нови плaтeжни ycтpoйcтвa. Най-хубавото е, че плащанията през тях почти винаги нямат такса за потребителя – не губиш пари, а печелиш удобство!

В зависимост от доходите и услугите, които искаш да използваш, можеш да избереш дали да използваш дебитна или кредитна карта, или да имаш и двете. Кредитната карта е много удобна при по-големи покупки или спешни разходи, за които нямаш достатъчно пари в банковата сметка. Не забравяй, и това, че ако имаш Бяла Карта, имаш достъп до изгодни отстъпки над 25%, с които ще спестиш пари.

Много хора се оплакват, че при плащането с карта им е по-трудно да следят точно колко са изразходили и с каква сума разполагат. Ако и при теб е така, има лесен начин да се справиш с този проблем. Използвай възможността за онлайн банкиране. Така няма опасност да забравиш за направена транзакция. Все по-популярни стават приложенията за телефон, с които можеш да правиш справки буквално навсякъде. При по-честа употреба на карта, мозъкът ти ще пренастрои начина на мислене и няма да пропуска да отчете, че чекирането на картата е реално плащане.

Друг начин да си винаги наясно с плащанията си е да активираш получаването на SMS известия за всяка транзакция. С SMS известието, което пристига веднага, имаш доказателство, че си платил и няма опасност да те таксуват два пъти. За да ти създадем по-голямо удобство, с Бяла Карта ще получаваш SMS известия напълно безплатно. Почти всички други издатели на карти имат такса за тази услуга.

Освен практично, използването на карта е и по-сигурно. Спомнете си времената, когато хората получаваха месечната си заплата в кеш и трябваше да бъдат нащрек, докато се приберат вкъщи с парите. Днес това звучи забавно, но е добра илюстрация как картата пази парите ти. В случай на загуба или кражба, можеш лесно да блокираш картата с едно телефонно обаждане. Кредитните карти имат и допълнителна защитни механизми, с които е много трудно някой друг да използва картата, без да знаеш.

Въпросът за сигурността е особено важен при пътувания в чужбина. Преди пътуване, трябва да се информираш какви са таксите за танзакции и каква карта ще ти бъде най-изгодно да използваш. Бяла Карта се грижи да не плащаш големи такси в чужбинаА ако решиш да пътуваш в България, можеш да използваш изгодините отстъпки на нашите партньори за запазване на почивка, спа процедури или масажи.

Ако искаш да бъдеш 100% сигурен, че няма да пострадаш от измами, спазвай тези прости правила при пазаруване онлайн:

  • Когато въвеждаш ПИН код при плащане чрез ПОС терминал закривай клавиатурата.
  • Използвай профила си за онлайн банкиране, за да следиш всички транзакции.
  • При онлайн пазаруване използвай само защитени сайтове. Те започват с https вместо само с http. Провери и дали сайтът е част от системата за сигурни плащания на Visa и MasterCard.
  • Не запаметявай банковите си данни в сайтовете, през които правиш плащания.
  • Постарай се да измислиш трудни пароли за достъп, която да са различни за всеки твой профил.

Каквото и да си говорим, кредитните карти са част от ежедневието на всички ни, независимо дали сме шопинг маниаци или не.

За разлика от останалите кредитни карти обаче, Бяла Карта ти осигурява нещо повече от кредит – тя ти дава изгодни възможности за онлайн пазаруване, големи отстъпки от магазини, безплатно SMS известяване за транзакции и предстоящи вноски и можеш да теглиш абсолютно безплатно от банкомат. И това не е всичко – за да бъдеш одобрен за Бяла Карта, трябва просто да се обадиш на телефон 0700 20 140 или да попълниш личните си данни онлайн. Няма нужда да попълваш дълги и ненужни документи, да предоставяш извлечения от банки или работно място. Можеш да получиш своята уникална кредитна карта, чрез едно телефонно обаждане, а ние ще ти я изпратим точно до адрес.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш