Кандидатствай Вход
Как ще се промени използването на кредитни карти през 2017г.?

Как ще се промени използването на кредитни карти през 2017г.?

През тази година кредитните карти ще продължат да бъдат главно разплащателно средство сред всички кредитополучатели и има защо.

Разнообразните бонуси, програмите за лоялност и отстъпките от партньори са едни от най-притегателните предимства на дадена кредитна карта. Към подобни плюсове може да се добави и фактът, че доста финансиращи институции започват да ориентират продуктите си към потребители от средната класа. Какви са обаче прогнозите са развитието на кредитните карти през 2017 г. и какви промени се очаква да настъпят в тяхното използване? Дали банките и небанковите институции ще залагат на луксозните бонуси или наистина ще се фокусират върху друг тип потребители, за да разширят още повече пазара си? Вече знаете, че Бяла Карта е кредитната карта, която заслужи лоялността на картодържателите си, именно с достъпност, прозрачни условия, липса на такси и иновативна концепция. По този начин всички кредитополучатели като теб могат да получат шанс не само да пазаруват изгодно и лесно, но и да подобрят кредитния си рейтинг и така да постигнат една добра кредитна история.

И ако Аксес Файнанс е компания, предлагаща масово разплащателно средство, което е изгодно дори за хора с рисков профил или лоша кредитна история, то прогнозите за банковите кредитни карти са доста по-различни и динамични.

Предлагаме ти да се запознаеш с очакваните тенденции при кредитните карти през тази година и как те ще се отразят на картодържателите в световен мащаб:

1. Има вероятност ГПР да се повиши

Предполагаме, знаеш, че годишният процент на разходите (ГПР) се различава от годишния лихвен процент (ГЛП). И ако искаш да разбереш каква е точната сума на всичките разходи по кредита или кредитната ти карта, то трябва да търсиш размера на ГПР, а не на ГЛП. Очакванията за тази година в САЩ, обаче клонят към увеличаване на годишния процент на разходите, поне по отношение на банковите продукти. С напредъка на икономиката на държавата, Федералният резерв продължава да увеличава лихвата по федералните фондове и през предстоящата година. От това следва, че най-вероятно американците ще забележат по-високи разходи по банковите си кредитни карти, в резултат именно на увеличеното ГПР.

2. Финансиращите институции ще променят бонус възможностите за клиентите си

Запознат си, че доста от кредитните карти дават шанс на картодържателите да трупат точки, като по този начин в един по-късен момент ще имат възможност за дадени отстъпки. Прогнозите през 2017 г. са, че евентуално ще настъпят известни промени с въпросните бонуси, а може би и самите финансиращи компании насочат фокуса си върху друг тип предимства за клиентите.

Истината е, че банките вече са вложили почти всички възможни ресурси в предлагането на луксозни бонуси, главно за високата класа от потребителите си. Вследствие на което, възможностите за подобни плюсове са почти изчерпани, а това означава, че най-вероятно институциите ще се насочат към друг тип клиенти. Това от своя страна е тенденция, която се следва от доста компании в различни страни.

Аксес Файнанс е един от успешните примери за подобна финансираща компания, която е насочила усилията си в разработване на масова кредитна карта, която е достъпна за максимален брой потребители. Благодарение на Бяла Карта все повече картодържатели с рисков профил могат да притежават удобно средство за разплащане, като едновременно с това градят добрата кредитна история, от която винаги са имали нужда. Това е възможно, поради липсата на банкови такси, прозрачните условия, липсата на годишна такса за обслужване и най-вече – заради възможността Бяла Карта да се ползва не само онлайн, но и за пари в кеш. А, всички знаем, че това е лукс, който не можеш да си позволиш с обикновените банкови кредитни карти.

3. Задлъжнялостта към банките ще се повиши значително

Съвсем очаквано, тенденциите през тази година сочат, че банковите кредитополучатели ще имат още по-висок дълг спрямо изминалите 12 месеца. Разбира се, затова може би ще има „вина“ и евентуалната промяна в лихвените проценти, но на нас ни остава само да следим промените и да изчисляваме внимателно, преди да подпишем даден договор. Точно затова, те съветваме, да анализираш всички възможности за кредитна карта, които имаш пред себе си, с цел да избереш най-подходящата. И разбира се, не на последно място – да използваш разумно кредитната си карта, за да не влизаш в просрочия.

4. Мобилните разплащания ще отбележат значителен напредък

Повечето хора вече са неразделни със своите смартфони, което е една от причините да се направят още по-лесни плащанията, именно от мобилни устройства. Така че можем да очакваме навлизането на още по-нови технологии, които да улеснят всички ни в пазаруването с кредитна карта през смартфон.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш