Кандидатствай Вход
Кои са предимствата на кредитната карта пред дебитната такава?

Кои са предимствата на кредитната карта пред дебитната такава?

През последните години употребата на кредитната карта като средство за покупки и разплащания нараства значително. 

Причините за това са комплексни – започвайки от удобството, комфорта и сигурността, които предоставя този финансов инструмент в ежедневието, и стигайки до разнообразните видове кредитни карти на пазара, сред които може да се намери подходяща за нуждите и изискванията на всеки един потребител. 

Истината е, че кредитната карта разполага с множество ползи и преимущества спрямо традиционните дебитни карти. В следващите редове ще разгледаме основните сред тези ползи и преимущества, за да се убедиш, че кандидатстването за кредитна карта ще бъде най-вярното решение за теб като потребител.

Кои са предимствата на кредитната карта пред дебитната такава?

Повече сигурност  

Кредитната карта е способна да ти предложи значително по-висока сигурност за личните финансови средства в сравнение с дебитната такава. Най-важното й преимущество в този аспект е, че не е свързана директно с твой банков акаунт и съответно няма как чрез нея да бъдат източени парични средства. 

В допълнение, кредитните компании на пазара въвеждат все по-усъвършенствани мерки за сигурност, за да защитят своите клиенти от потенциални финансови измами. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта например получават достъп до собствен потребителски профил, в който могат да влизат по всяко време от мобилното си устройство. 

 

Във въпросния потребителски профил са налични цялата история на извършените трансакции, както и друга значима информация във връзка с кредитната карта.   

Повишаване на кредитния рейтинг 

Използвайки кредитната карта в ежедневието си, ти имаш възможност да повишаваш непрекъснато своя кредитен рейтинг. Разбира се, трябва да използваш картата си разумно, защото използването на кредитни карти има своите предимства и недостатъци. 

При нередовно погасяване, може да влошиш кредитната си история. За да имаш шанс за по-добра кредитна история, просто трябва да съобразяваш покупките и разходите си с настоящите финансови възможности, които притежаваш, както и да покриваш навреме всички вноски по кредитната карта. 

В дългосрочен план високият кредитен рейтинг би ти бил доста полезен не само от финансова, но и от житейска гледна точка. Той ще ти даде повишени шансове за одобрение при кандидатстване за потребителски, ипотечни и други кредити, по-изгодни условия по самите кредити  и специални отстъпки при закупуване на определени финансови и застрахователни продукти.

Получаване на бонуси

Голяма част от кредитните карти на пазара носят на своите притежатели допълнителни бонуси при използване. Въпросните бонуси могат да са свързани с отстъпки при пазаруване, участие в специални томболи или предоставяне на награди на база точкова система. 

Кредитна карта Бяла Карта се използва и като клубна кредитна карта, с която потребителят има възможност да се разплаща и да получава намаления и промоционални оферти в широка мрежа от търговски обекти. 

По-висока степен на потребителска защита 

Кредитните карти предоставят по-висока степен на потребителска защита от всеки друг финансов инструмент. Въпросната потребителска защита важи както при реализиране на различни типове покупки, така и при резервиране на места за полет със самолет например. 

В първия случай ще получиш по-дълги гаранции, които биха могли да ти помогнат да си издействаш смяна или връщане на парите при появяване на проблем с работата на съответния уред (особено голямо преимущество при покупката на домакински уреди). 

Колкото до пътуването с въздушен транспорт, при отмяна на полет поради метеорологични или други фактори, повечето самолетни компании имат практиката да връщат парите само и единствено на клиентите, заплатили за билета си с кредитна карта. 

Благодарение на кредитната карта също така е възможно да получиш предимство при резервиране на места за следващи полети.

Възможност за използване от всяка точка на света 

На пазара са налице международни кредитни карти, които ще бъдат достъпни за употреба, независимо в коя точка от света се намираш. Точно към тази група спада кредитна карта Бяла Карта. 

Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. С кредитна карта Бяла Карта в ръка ще си гарантираш финансовото спокойствие и сигурност и ще можеш да се насладиш в пълна степен на своите пътувания.

Полезно е да имаш кредитна карта при неочаквани ситуации, когато средствата по твоята дебитна карта не са достатъчни. 

Кредитна карта Бяла Карта е бърза, удобна и сигурна и с максимален кредитен лимит до 3000 лева. С достъпност навсякъде по света и множество допълнителни бонуси и екстри, тя отговаря по най-добрия начин на разнообразните и непрекъснато изменящи се нужди и изисквания на съвременните потребители. 

За тези, които искат и предпочитат да имат пари в брой, Бяла Карта е подходящ избор за кредитна карта, тъй като е без такси при теглене на пари в брой от банкомати в България и останалите страни от Европейския съюз.
Заложи на кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която винаги ще е до теб, независимо къде се намираш и в каква ситуация си попаднал.   Трябва да знаеш, че кредитната карта има своите плюсове, но не измества употребата на дебитните карти. Важно е да знаеш коя и при какви поводи е удачно да използваш.

Кредитните карти може да имат програми за защита срещу измами и неправомерни трансакции. Това повишава нивото на защита, което имат спрямо дебитните карти. Когато плащаш с кредитната си карта,  използваш средствата на финансовата институция и при неправомерна траснакция може да я оспориш.

Механизмите за защита на кредитните карти при загуба или кражба може да включват възможността за блокиране на картата и оспорване на неправомерни трансакции. Някои финансови институции предоставят 24/7 поддръжка и ти дават възможност да съобщиш за загубата или кражбата на картата на момента. По този начин можеш да предотвратиш злоупотреби.  

Кредитните карти може да имат програми за защита срещу измами и неправомерни трансакции. Това повишава нивото на защита, което имат спрямо дебитните карти. Когато плащаш с кредитната си карта в чужбина,  използваш средствата на финансовата институция и при възникнал проблем или неправомерна траснакция може да я оспориш.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш