Кандидатствай Вход
Кои са предимствата на кредитната карта пред дебитната такава?

Кои са предимствата на кредитната карта пред дебитната такава?

  • Бяла Карта
  • 25.01.2020
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1150

През последните години употребата на кредитната карта като средство за покупки и разплащания нараства значително. Причините за това са комплексни – започвайки от удобството, комфорта и сигурността, които предоставя този финансов инструмент в ежедневието, и стигайки до разнообразните типове кредитни карти на пазара, сред които може да се намери подходяща за нуждите и изискванията на всеки един потребител. Истината е, че кредитната карта разполага с множество ползи и преимущества спрямо традиционните дебитни карти. В следващите редове ще разгледаме основните сред тези ползи и преимущества, за да се убедиш, че кандидатстването за кредитна карта ще бъде най-вярното решение за теб като потребител.

Повече сигурност – кредитната карта е способна да ти предложи значително по-висока сигурност за личните финансови средства в сравнение с дебитната такава. Най-важното й преимущество в този аспект е, че не е свързана директно с твой банков акаунт и съответно няма как чрез нея да бъдат източени парични средства. В допълнение, кредитните компании на пазара въвеждат все по-усъвършенствани мерки за сигурност, за да защитят своите клиенти от потенциални финансови измами. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта например получават достъп до собствен потребителски профил, в който могат да влизат по всяко време от мобилното си устройство. Във въпросния потребителски профил са налични цялата история на извършените трансакции, както и друга значима информация във връзка с кредитната карта.   

Повишаване на кредитния рейтинг – използвайки кредитната карта в ежедневието си, ти имаш възможност да повишаваш непрекъснато своя кредитен рейтинг. И за целта няма нужда да правиш нищо специално – просто трябва да съобразяваш покупките и разходите си с настоящите финансови възможности, които притежаваш, както и да покриваш навреме всички вноски по кредитната карта. В дългосрочен план високият кредитен рейтинг би ти бил доста полезен не само от финансова, но и от житейска гледна точка. Той ще ти даде повишени шансове за одобрение при кандидатстване за потребителски, ипотечни и други кредити, по-изгодни условия по самите кредити  и специални отстъпки при закупуване на определени финансови и застрахователни продукти.

Получаване на бонуси – голяма част от кредитните карти на пазара носят на своите притежатели допълнителни бонуси при използване. Въпросните бонуси могат да са свързани с отстъпки при пазаруване, участие в специални томболи или предоставяне на награди на база точкова система. Кредитна карта Бяла Карта се използва и като клубна кредитна карта, с която потребителят има възможност да се разплаща и да получава намаления и промоционални оферти в широка мрежа от търговски обекти. Всички тези търговски обекти, принадлежащи към партньорската мрежа на Бяла Карта, ще видиш на страницата ни „Постоянни отстъпки“.

По-висока степен на потребителска защита – кредитните карти предоставят по-висока степен на потребителска защита от всеки друг финансов инструмент. Въпросната потребителска защита важи както при реализиране на различни типове покупки, така и при резервиране на места за полет със самолет например. В първия случай ще получиш по-дълги гаранции, които биха могли да ти помогнат да си издействаш смяна или връщане на парите при появяване на проблем с работата на съответния уред (особено голямо преимущество при покупката на домакински уреди). Колкото до пътуването с въздушен транспорт, при отмяна на полет поради метеорологични или други фактори, повечето самолетни компании имат практиката да връщат парите само и единствено на клиентите, заплатили за билета си с кредитна карта. Благодарение на кредитната карта също така е възможно да получиш предимство при резервиране на места за следващи полети.

Възможност за използване от всяка точка на света – на пазара са налице международни кредитни карти, които ще бъдат достъпни за употреба, независимо в коя точка от света се намираш. Точно към тази група спада кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. С кредитна карта Бяла Карта в ръка ще си гарантираш финансовото спокойствие и сигурност и ще можеш да се насладиш в пълна степен на своите пътувания.

Кредитна карта Бяла Карта е бърза, удобна и сигурна. С достъпност навсякъде по света и множество допълнителни бонуси и екстри, тя отговаря по най-добрия начин на разнообразните и непрекъснато изменящи се нужди и изисквания на съвременните потребители. Заложи на кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която винаги ще е до теб, независимо къде се намираш и в каква ситуация си попаднал.  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш