Кандидатствай Вход
Мистерията на кредитната карта

Мистерията на кредитната карта

  • Бяла Карта
  • 05.10.2014
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 5124

XXI век. Всеки втори притежава кредитна карта. Какво ли не се е изговорило досега по нейн адрес. Понечиш ли да разпиташ хората около теб какво мнение имат относно кредитната карта и нейното притежание със сигурност ще намериш такива, които редовно плащат разходите си с нея, но ще попаднеш и на такива, чиито коси се изправят само при споменаването й...

Ако пък решиш да поразтършуваш из Google какви са становищата по въпроса, то навярно ще се изгубиш сред пъстротата на разнообразните, често прекалено категорични, мнения на финансови консултанти, специалисти и псевдо такива.

Всъщност, кредитната карта, сама по себе си, не представлява нищо друго от един финансов инструмент. Дали ти носи ползи и изгоди или по-скоро ти вреди, зависи единствено от твоите навици и умения как да го потребяваш. Думите "Да имаш един инструмент в ръцете си не би ти носило никаква полза, ако нямаш знанието как да го използваш..." важат с пълна сила и тук.

В края на статията ще намериш линк към серия от постове, които ще разгледат основните въпроси около кредитната карта и функцията й като финансов инструмент. Така ще си обясниш каква е същността на кредитната карта, по какъв начин се извършват плащанията с кредитна карта, ще осъзнаеш интересни процеси при работа с нея, за които малцина се замислят. В допълнение към това ще се спрем и на въпроса защо кредитната карта често бива свързана с негативни емоции от страна на притежателя си. Все интересни неща, от които да извлечеш полза лично за себе си.

Така че, приятно четене!

ЧАСТ I →  Какво всъщност се крие зад понятието "кредитна карта"?

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш