Кандидатствай Вход
Мистерията на кредитната карта

Мистерията на кредитната карта

XXI век - всеки втори притежава кредитна карта. Какво ли не се е изговорило досега по неин адрес?

Понечиш ли да разпиташ хората около теб за мнението им относно кредитната карта и нейното притежание, със сигурност ще намериш такива, които редовно плащат разходите си с нея, но ще попаднеш и на такива, чиито коси се изправят само при споменаването ѝ.

Ако пък решиш да поразтършуваш из Google какви са становищата по въпроса, то навярно ще се изгубиш сред пъстротата на разнообразните, често прекалено категорични мнения на финансови консултанти, специалисти и псевдо такива.

Какво е кредитна карта?

Отговорът на въпроса "Какво е кредитна карта?" - всъщност е лесен. Тя представлява нищо друго от един финансов инструмент

В най-общи линии, кредитна карта е финансов инструмент под формата на пластика със сметка, по която има отпуснати определен размер средства. С други думи, това е кредитният лимит.

На пазара има различни кредитни карти, подходящи за различни потребители и тип плащания. Потребителите на кредитни карти могат да изберат своята карта на база на това какви покупки планират да правят, каква такса са склонни да платят, каква е тяхната кредитна история и т.н.

Дали ти носи ползи и изгоди или по-скоро ти вреди, зависи единствено от твоите навици и умения как да употребяваш кредитната си карта правилно. В тази връзка, думите “Да имаш един инструмент в ръцете си не би ти донесло никаква полза, ако нямаш знанието как да го използваш” важат с пълна сила и тук.

Разкрий мистерията на кредитната карта.

В края на статията ще намериш линк към серия от допълнителни постове, които ще разгледат основните въпроси около кредитната карта и функцията ѝ като финансов инструмент. С тази поредица се стараем да разкрием “мистерията на кредитната карта“.

Така ще си обясниш каква е същността на кредитната карта, по какъв начин се извършват плащанията с кредитна карта, и ще осъзнаеш интересни процеси при работа с нея, за които малцина се замислят. 

В допълнение към това ще се спрем и на въпроса защо кредитната карта често бива свързана с негативни емоции от страна на притежателя си. Все интересни неща, от които да извлечеш полза лично за себе си. Така че, приятно четене!

ЧАСТ I →  Какво всъщност се крие зад понятието "кредитна карта"?

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш