Кандидатствай Вход
Перфектната кредитна карта – съществува ли?

Перфектната кредитна карта – съществува ли?

Предложенията за кредитни карти затрупват повечето хора отвсякъде – различни банкови и небанкови институции периодично предлагат актуални кредитни инструменти на потребителите си, а офертите могат да бъдат получени по интернет, пощата и дори в клон на обслужващата те банка. Да кандидатстваш за кредитна карта обаче е начинание, което трябва да бъде обмислено добре предварително. Привлекателните сделки могат да бъдат на много места около теб, но за твоите индивидуални нужди, ти имаш нужда от перфектната кредитна карта, именно за теб. Практически на пазара има редица възможности, които наистина са изгодни, но не за всеки тип картодържател. Понякога дадена кредитна карта може да бъде идеална за съседа ти, който ще похвали услугите и условията ѝ, но пък за теб това да е далеч не толкова подходящ вариант. Това е така, защото твоят начин на живот и навиците ти на пазаруване са различни от тези на съседа ти.

Ако трябва да сме честни с теб – перфектната кредитна карта наистина съществува. Тя ти предлага изгодни условия, протекция срещу измама, редовни бонуси, отстъпки и още допълнителни предимства. Така че, не е нужно да кандидатстваш за първата кредитна карта, която ти предложат, а напротив – трябва да си отговориш предварително на няколко важни въпроса, за да знаеш какво точно търсиш на пазара. По този начин, ще кандидатстваш за платежно средство, което ще отговаря перфектно на твоите нужди и ще играе ролята на твой помощник в изграждането на финансовата ти стабилност в бъдеще.

  • Наясно ли си с кредитния си рейтинг?

Няма как да получиш идеалната кредитна карта, ако не си наясно с кредитната си история и дали рейтингът ти пред кредитиращите институции предполага надеждност. Добре е да знаеш, че ако имаш минали закъснения по изплащането на кредити, това ще бъде отбелязано в историята ти и съответно няма как да не се отрази на кредитния ти рейтинг. Тоест, ако не си плащал вноските си навреме повече от един път, то едва ли ще ти бъде отпуснат голям кредитен лимит от дадена банка, а освен това, тъй като най-вероятно ще си оценен с рисков профил, то и самата лихва по картата ти ще бъде по-висока от нормалните нива. Или иначе казано – да кандидатстваш за банкова кредитна карта, знаейки, че имаш лоша кредитна история, означава, че е много вероятно да получиш карта, която ще ти излиза наистина скъпо и ще генерира големи месечни разходи. В подобни случаи е добре да се насочиш към платежно средство, което е подходящо, дори за кредитополучатели с рисков профил. Такова средство е кредитна Бяла Карта – тя няма годишна такса за обслужване, не изисква трудов договор за одобрение и може да се сдобиеш с нея, дори да нямаш перфектната кредитна история. Всъщност, не е необходимо да имаш и каквато и да е кредитна история, за да заявиш своята кредитна Бяла Карта, тъй като тя цели да бъде масов инструмент за разплащане, който да достига до повече български картодържатели. Благодарение на Бяла Карта ще можеш да изградиш кредитна история, ако още нямаш такава или да подобриш вече съществуващата.

  • Намери кредитна карта без годишна такса

Може да ти се струва невъзможно, но съществуват и кредитни карти, които нямат десетки такси за обслужване. Банковите карти обикновено имат годишна такса, но инструмент като Бяла Карта може да ти гарантира абсолютна липса на банкови такси, включително и годишна такса за обслужване. Добре е да знаеш, че именно тази такса ще формира голям дял от разходите ти и ще натоварва бюджета ти, без да се усетиш.

Съветваме те, да разгледаш подробно кредитните карти, за да се опиташ да намериш такава, при която няма начисляване на годишна такса.

  • Направи проучвания в интернет

В днешно време интернет пространството ти предоставя безброй възможности за достъп до всякаква информация, в това число и за кредитните карти, тенденциите при тях и за това какво можеш да очакваш като предложения от пазара. Затова, проучи продуктите на различните кредитни компании и си отбележи кои са тези, за които да кандидатстваш.

  • Можеш ли да извлечеш максимума от кредитната си карта?

За да бъде една кредитна карта идеална за теб, то трябва да намираш плюсовете ѝ във всеки един детайл. Например, ако обичаш да пътуваш в чужбина, то картата ти е добре да бъде международна, за да ползваш в различните държави и да ти е удобно да пазаруваш и резервираш хотели с нея.

Не забравяй - най-изгодната кредитна карта е тази, която отговаря на твоите нужди и потребление. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш