Кандидатствай Вход
Съвети за парите от богатите

Съвети за парите от богатите

  • Бяла Карта
  • 14.10.2021
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 267

Хората рядко постигат успех случайно. Настрой се за финансови печалби, като следваш съветите на някои от най -успешните хора в света.

Уорън Бъфет

Прави нещата със страст

За повечето хора намирането на точно това, което обичат и осигуряването на приходи е едно от най-големите предизвикателства в живота. Тези парични съвети са точно това, което магнатът Уорън Бъфет казва, че са го довели до успех в инвестирането и намирането на страхотни сделки. „Да бъдеш успешен в почти всичко означава да имаш страст към това“, казва той пред Market Watch. „Ако видите някой с дори разумна интелигентност и страхотна страст към това, което правят, и [те] карат хората около тях да маршируват, дори когато тези хора не виждат до върха на следващия хълм, нещата ще се случат.”

Сър Ричард Брансън

Записвай всичко

Бизнес магнатът Ричард Брансън много пъти е казвал, че прави списъци от всякакъв вид. „Винаги съм живял живота си, правейки списъци“, пише той в публикация в блога. „Те варират от списъци с хора, на които да се обадите, списъци с идеи, списъци на компании за създаване, списъци с хора, които могат да направят нещата да се случат. Имам и списъци с теми за блогове, списъци с туитове за изпращане и списъци с предстоящи планове. " Той съветва да записваш всяка една идея, която имаш, без значение колко голяма или малка, и след това да предизвикваш себе си да я изпълниш. Списъците са чудесен начин за определяне на финансови приоритети. Така успешните хора завършват работния си ден.

Шон Комбс

Не всичко е късмет (или талант)

Лесно е да приписваш успеха си на това, че си на правилното място в точното време, но в крайна сметка никакво истинско постижение не може да дойде без упорита работа. Това е урок, който хип-хоп звездата Шон Комбс научава в началото на кариерата си и е стимул за съветите за пари, които следва. Комбс казва на Forbes, че на 12 -годишна възраст е научил, че ако дава на клиентите си най-доброто и ги обслужва по различен начин, независимо дали става въпрос за музика, облекло или водка, той ще възвърне усилията си.

Бил Гейтс

Не ставай нахален

„Успехът е лош учител“, казва основателят на Microsoft Бил Гейтс. "Това съблазнява умните хора да мислят, че не могат да загубят." Не спирай да бързаш. Не спирай да учиш. Миналият успех не гарантира бъдещ успех. Дори най-умните, най-талантливите хора могат да загубят.

Марк Кубан

Бъди дисциплиниран

Това се отнася за всички сфери на живота. Марк Кубан от Shark Tank показва добър тест: „Първата стъпка към забогатяването изисква дисциплина. Ако наистина искаш да бъдеш богат, трябва да намериш дисциплината.” Той продължава с това, че ако искаш да печелиш пари, винаги имаш нужда от налични пари. „Не спестяваш за пенсиониране. Спестяваш за момента, в който имаш нужда от пари." В крайна сметка той споделя, че първата стъпка към забогатяването е да бъдеш интелигентен купувач. „Да, трябва да се откажеш от нещата е нещо, което не работи за всички, особено ако имаш семейство. Това е реалността. Но каквото може да спестиш, направи го. Колкото можеш.”

Джеф Безос

Трябва да си наясно, че няма да е лесно

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос веднъж разказва за времето, когато един от приятелите му наел треньор: „Още в първия урок треньорът е дал някои прекрасни съвети. Повечето хора смятат, че ако работят усилено, би трябвало да могат да овладеят стойката на ръце след около две седмици. Реалността е, че отнема около шест месеца ежедневна практика. Ако смяташ, че трябва да успееш да го направиш след две седмици, просто ще се откажеш бързо, след като видиш, че не успяваш. " Това се свързва с убеждението на Безос, че хората подценяват колко трудно ще бъде изпълнението на целите.

Какви други съвети за парите дават богатите и успешни предприемачи - ето и няколко крилати цитата:

“Най-големият риск е да не поемаш никакъв риск. В свят, който се променя много бързо, единствената стратегия, която гарантирано ще се провали, е да не поемаш рискове. " - Марк Зукърбърг.

„Неуморно се стреми да измисляш нови и по-добри продукти и да ги произвеждаш по-ефективно от алтернативите.“ - Чарлз Г. Кох.

„Важно е да си готов да правиш грешки. Най-лошото, което може да се случи, е да станеш запомнящ се. " - Сара Блейкли.

„Вярвам, че хората трябва да следват мечтите си - аз го направих.“- Лари Елисън.

„Стани милионер не за милионите долари, а за това как ще се промениш, за да го постигнеш.“ - Джим Рон.

„Причината, поради която успях да бъда толкова финансово успешна, е, че фокусът ми никога, нито за една минута не е бил пари.“ - Опра Уинфри.

„Когато нещо е достатъчно важно, направи го, дори ако шансовете ти са в твоя  полза.“ - Илон Мъск.

„Когато започнеш пътуването си, първото нещо, което трябва да направиш, е да изхвърлиш картата, закупена от магазина, и да започнеш да рисуваш своя собствена.“ - Майкъл Дел.

„Няма лошо време за иновации.“ - Джеф Безос.

За да трупаш още повече опит с бюджетирането и с изграждането на кредитно минало кредитна карта Бяла Карта е на твое разположение и имаш шанс за одобрение, дори при влошена кредитна история.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш