Кандидатствай Вход
Тайните на финансовото благополучие

Тайните на финансовото благополучие

  • Бяла Карта
  • 19.11.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1634

Според Уикпедия, под финансово благополучие се разбира благоденствие, охолство, щастие, богатство, успех и процъфтяване.

Ако не си роден със сребърна лъжичка в устата, ако нямаш богата леля от чужбина, ако все още не си в полето на своето финансово благополучие, то тогава е време да запретнеш ръкави и да накараш всичко това да ти се случи. Когато замениш финансовата си зависимост от една заплата с това да се чувстваш финансово сигурен независимо от обстоятелствата, тогава вече си на пътя на финансовата си свобода.

За целта има няколко черти на поведението ти, върху които трябва да поработиш здраво.

Преразгледай убежденията си! Задавай си въпроси от типа Колко искам да получавам след пет години? И не се страхувай да се целиш на високо.

За бъдещия си финансов статус отговаряш само и единствено ти. Затова започни да вярваш в себе си! Правиш неща, които можеш да си позволиш и които искаш да съпътстват твоите успехи - пътувания, нов автомобил или жилище, образователни курсове и такива за повишаване на квалификацията. Трупай нови знания и нови преживявания.

Знания!

Повишавай постоянно своята финансова грамотност. Ако искаш финансово благополучие намирай време за развитие на личните си потенциали и бъди подготвен за бизнес възможностите. Развивай стратегическите си умения, уменията да планираш и да вземаш решения. Работи върху комуникационните и ораторските си умения, както и уменията тип Soft skills, за да се справяш в ситуации от всякакъв вид.

Това са нещата, които ще са ти от изключителна полза и най-вече ще ти помагат по пътя на финансовото ти благополучие.

Знай цената на парите!

Много от успелите хора са постигнали своите успехи като са си правили умело сметка. Смисълът на това е не да пазиш парите си и да не си позволяваш дори дребни удоволствия, а да правиш преценка много внимателно от какво имаш нужда и кое е просто прищявка. Защото неразумното харчене на пари може да те доведе до задънена улица в твоите финанси, вместо да ти донесе очакваното от теб удоволствие.

Разширявай внимателно кръга си от познати.

Общувай с креативни, успешни и ерудирани хора. Търси компанията на тези, които ти помагат да се надградиш като личност и като професионалист. Заобикалящите те хора са много важна част от твоето ежедневие. Затова, по подобие на всеки успешен човек, избирай своята компания и не забравяй колко важна е тя.

Обичай това, което правиш.

Прави всичко с любов. Ако си открил твоята ниша за постигане на финансово благополучие и това е хобито ти, то значи ти си открил най-перфектния начин да работиш с удоволствие. Защото, както навярно си чувал, който превърне хобито си в работа, то той няма да работи нито ден.

Не ставай жертва на маркетинга.

Дори и отвсякъде да те заливат с шумни рекламни душове, не се поддавай на бума от типа на „най-лесният начин”, „най-доброто лекарство”, „най-подходящия за теб уред”. При всяка възможност оптимизирай своите разходи, бъди внимателен при харченето на парите си и бъди последователен в решенията си.

Бъди скромен и щедър.

Истински богатите хора не демонстрират богатството си с придобивки и показност на коли, къщи и яхти. Защото те притежават богатство, което е не само материално. Оглавяващите класациите за най-богати личности в света, често прикриват състоянието си, а някои от мъжете в световния бизнеса са пословични с това, че носят често повтарящи се връхни дрехи.

Бъди истински щедър и това ще ти се отплати. Щедростта ще се върне при теб с още по-голяма щедрост, независимо какво проявление ще получи.

Създай си навик да спестяваш.

Ако си изработиш навика да бъдеш внимателен и пестелив във всяко едно отношение, то правилното пестене на парите ще стане част от твоята природа. Защото ако уважаваш парите и цениш тяхната стойност, то ще ти е много по-лесно да боравиш с тях.

Създай си навик да инвестираш.

Правилните инвестиции ще ти носят пасивни доходи и добро благосъстояние. И разбира се, не на последно място, правилните инвестиции ще ти осигурят спокойни старини. Търси правилните възможности и не забравяй да диверсифицираш. Не инвестирай всички свои спестявания на едно място, за да не претърпиш болезнена загуба.

Бъди тандем с човека до теб.

Ако си във връзка, е необходимо да си осигурите задължителните доходи за покриване на базовите ви нужди и само тогава може да станете тандем по пътя на покоряване на мечтите си и постигане на финасово благополучие.

Бяла Карта ти пожелава да постигнеш своето финансово спокойствие много скоро. И не забравяй, че една кредитна карта винаги е от полза!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш