Кандидатствай Вход
В кои страни се използват най-много кредитни карти?

В кои страни се използват най-много кредитни карти?

С всяка изминала година кредитните карти стават все по-популярен и предпочитан от съвременните потребители финансов инструмент

Причината за това се крие най-вече в способността им да осигуряват непрекъснат достъп до свежи средства, както и бързо, лесно и ефективно разплащане. 

В допълнение, по-голямата  част от тях носят още преимущества на своите притежатели по отношение на сигурност и по-добри възможности при пазаруване

Притежателите на кредитна Бяла Карта например могат благодарение на нея да използват постоянни отстъпки и специални промоционални предложения в широка мрежа от партньорски обекти. 

Освен това заедно с кредитна карта Бяла Карта те получават и собствен потребителски профил с достъп до цялата си история на направени транзакции.

Непрекъснатото развитие на кредитните карти като финансов продукт и тяхното адаптиране към нуждите, навиците и предпочитанията на потребителите, са основният фактор за успешното им налагане на пазара. 

Независимо в коя точка от света се намира, човек винаги може да разчита на кредитната си карта, когато има нужда от допълнителни финансови средства. Кредитната карта е негов пръв помощник в дейности като пътуване, отсядане в хотели, пазаруване и т.н. 

Тенденцията за увеличаване на ролята на кредитните карти в живота и ежедневието на съвременния потребител е валидна за цял свят. 

За да ти докажем това, в следващите редове ще разгледаме част от страните с най-голям процент притежатели на кредитни карти сред активното население. 

Нека видим в кои страни се използват най много кредитни карти:

Белгия 

Започваме с тази държава, намираща се в самото сърце на европейския континент. Внушителните 93% от активните потребители в Белгия използват кредитната карта като инструмент за реализиране на покупки и разплащания. 

Обяснението за подобен резултат се крие не само в характеристиките и манталитета на развитото и модерно белгийско общество, но и в умелата държавна политика, насочена към стимулиране на безкасовите плащания.

Създадени са дори специални мобилни приложения, правещи разплащанията с кредитни карти на територията на Белгия по-бързи, лесни и удобни от всякога.

Канада

Канада е още една от развитите страни, правещи всичко възможно да преминат изцяло към безкасови плащания, които спестяват ценно време и усилия на потребителите. 

Към днешна дата почти 90% от активното население там използва кредитни карти в своето ежедневие. 

Ако си посещавал дори веднъж Канада през последните няколко години, няма как да не ти е направило впечатление, че плащанията в брой са сведени до минимум, дори когато става въпрос за често купувани стоки и продукти. Масово се плаща на ПОС или се пазарува онлайн.

Холандия 

Холандците също се ориентират с доста бързи темпове към метода на безкасовите плащания и съответно употребата на кредитни карти в страната се увеличава непрекъснато. 

Дори голяма част от супермаркетите обмислят въвеждането на изцяло безкасови разплащания в рамките на 2-3 години.  

Това означава, че съвсем скоро при пътувания и екскурзии до Холандия кредитната карта на практика ще е единственото нещо, което ще ти трябва. Няма да има нужда от теглене на пари и купуването на валута. Достатъчно ще е да имаш правилната кредитна карта.

Германия 

Около 3/4 от активните потребители в Германия понастоящем използват широко кредитните карти в своето ежедневие. 

На пазара в тази страна се предлага богата гама от кредитни карти, всяка от които е предназначена да служи на потребителите за точно определени цели и разплащания. 

В случай, че тенденцията за налагане на кредитните карти продължи, в близко бъдеще германците ще ги използват за почти всички свои ежедневни покупки и разходи. 

Кения 

Ако си мислиш, че в Африка кредитните карти са доста слабо познати и разпространени, си далеч от истината.

В някои от по-развитите страни на континента, като Кения например, употребата на кредитни карти се увеличава буквално с всеки изминал ден. 

В момента над 15 милиона кенийци използват тези финансови инструменти, за да си плащат битови сметки, училищни такси и ежедневни покупки.

Южна Корея 

Тенденцията за налагане на кредитните карти като основен инструмент за реализиране на покупки и разплащания не подминава и Далечния Изток. 

И това е напълно нормално предвид факта, че страни като Южна Корея например винаги са били отворени към модернизацията и усвояването на нови идеи и технологии. 

Мобилните приложения, служещи за допълнително ускоряване и улесняване на безконтактните плащания, също непрекъснато увеличават своята популярност тук.

Дания  

Ежедневното пазаруване с кредитна карта вече е нормална практика за повечето датчани. В тази европейска държава обаче плащанията в брой все още запазват своята роля и значение в сфери като здравеопазването и пощенските услуги.   

Както сам разбираш, тенденцията за разплащане с кредитни карти е валидна за целия свят поради редицата удобства и преимущества, които носи на потребителите този финансов инструмент.

Ако търсиш удобна и гъвкава кредитна карта, даваща ти достъп до свежи средства от всяка точка на света, то кредитна Бяла Карта може да бъде най-добрият избор за теб. 

Бяла Карта е международна кредитна карта, която се наглася изцяло спрямо нуждите и предпочитанията на конкретния потребител.

Бяла Карта е кредитна карта с кредитен лимит до 3000 лева. Можеш да я използваш както при пътуване в чужбина, така и в България. Тя е без такса за теглене на пари в брой от банкомати в страната, както и без такса при плащане на ПОС терминал или онлайн.

Избери кредитна карта Бяла Карта и внеси доза комфорт и лекота в своето ежедневие!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш