Кандидатствай Вход
6 прости трика, с които ще подобриш състоянието на своите лични финанси

6 прости трика, с които ще подобриш състоянието на своите лични финанси

Случва ли ти се често в края на месеца да останеш „на червено“ и да се чудиш как да платиш своите ежедневни разходи? 

Липсва ли ти финансова дисциплина или планиране и организация по отношение изразходването на наличните средства

В такъв случай днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. Постигането на добра организация във връзка с личните финанси съвсем не е толкова трудна задача, колкото си мислиш. 

В следващите редове ще ти разкрием няколко прости трика, благодарение на които ще подобриш значително финансовата си сигурност и стабилност.

6 прости трика, с които ще подобриш личните си финанси

Следи своите разходи 

Имаш ли представа колко плащаш на дневна или седмична база за храна, гориво, развлечения и т.н.? 

Ако отговорът на този въпрос е отрицателен, бихме ти препоръчали незабавно да промениш нещата. 

Следенето на правените разходи ще ти даде възможност да осъществяваш по-прецизен контрол върху тях и да ги държиш в определени рамки, които не биха застрашили стабилността на личните ти финанси. 

В случай, че не можеш да се справиш сам, има редица мобилни приложения за управление на разходите. Сред най-ефективните са Money Manager, Goodbudget, Bills Monitor, Daily Budget и др.

Заделяй спестявания 

Всеки човек има нужда от спестявания, на които да може да разчита в трудни моменти. 

Загубване на работата, инциденти с дома или колата, непредвидени медицински разходи – това са все ситуации, за които не искаме да си мислим, но които се случват в реалния живот. 

В този смисъл, е добре да бъдеш подготвен чисто финансово да се справиш в подобно положение. 

Бихме те посъветвали да си създадеш навика за заделяне на средства в резерв към края на всеки месец. 

Дори и въпросните средства да са минимални, ако спазваш редовно посочената практика, в дългосрочен план ще съумееш да си изградиш доста солидно количество спестявания.

Използвай сайтовете за сравнение на цени 

При пазаруване е важно винаги да се стремиш да откриваш изгодните оферти. 

Оферти, които биха ти позволили да се сдобиеш с желаните продукти и услуги при минимални за теб разходи. 

Сайтовете за сравнение на цени ще ти бъдат от значителна помощ в това отношение. 

В тях можеш да въведеш наименованието на търсения продукт, заедно с всички негови основни характеристики (размер, цвят и т.н.). 

Веднага системата ще ти покаже най-добрите от ценова гледна точка оферти в мрежата, които отговарят на така зададените критерии.

Заобиколи се с подходящите хора 

Когато излизаш на покупки, трябва да бъдеш заобиколен от подходящите хора. 

Става въпрос за тези твои верни приятели, които са доказали, че са финансово отговорни и имат разумно потребителско поведение. 

Обикновено - подобни хора могат да ти повлияят положително и дори да те спрат, ако си на път да направиш някоя скъпа и абсолютно ненужна покупка

От друга страна, ходенето на шопинг с приятели, които спадат по-скоро към категорията „прахосници“, само ще увеличи неразумните ти харчове и ще ти създаде допълнителни финансови проблеми. Особено, ако имаш достатъчно пари за целта.

Казаното по-горе не означава да не се виждаш с приятелите си, които обичат да харчат, а да избираш правилно, когато искаш да ходиш на шопинг с някого. 

Постави си лимити 

Нормално е понякога да искаш да се позабавляваш, да посетиш нощни барове и заведения, да отидеш на концерт, филмова прожекция или друго ново място в града. 

В тези дейности няма нищо лошо, стига да са съобразени с настоящите ти финансови възможности. 

На база баланса между очакваните приходи и разходи за настоящия месец, си постави лимит по отношение на средствата, отиващи за развлечения. 

Лимит, придържането към който ще ти гарантира от една страна удовлетворяване на личните нужди и желания, а от друга – съхраняване на сигурността във финансов план.

Използвай възможностите на твоята кредитна карта 

Кредитната карта е най-удобният и полезен от финансова гледна точка инструмент. Инструмент, който би бил спасение за теб в затруднени ситуации и би ти помогнал да си стъпиш отново на краката. 

В допълнение, различните кредитни карти предоставят и редица преимущества при пазаруване – започвайки от генериране на отстъпки и намаления, и стигайки до получаване на по-дълги гаранции при закупуване на определени продукти. 

Ако използваш удачно възможностите, които ти предоставя твоята кредитна карта, ще съумееш да спестиш разходи и да си гарантираш финансово спокойствие. 

Използвай възможностите на твоята Бяла Карта

Ако имаш кредитна карта Бяла Карта в джоба си, можеш да се възползваш от множество предимства. Тя е може да ти предостави допълнителни финансови средства по всяко време и в България или по света.

Бяла Карта е международна кредитна карта с лимит до 5000 лева. С нея можеш да посрещаш неочаквани разходи, но и да се възползваш от правилното намаление на артикул, от който имаш нужда.

Кредитна карта Бяла Карта е точната кредитна карта за теб, ако не искаш да плащаш годишна такса за обслужване, но и ако искаш да разполагаш с пари в брой. 

Бяла Карта няма такса при теглене на пари от банкомати в България, при плащане на ПОС и онлайн. Можеш да я използваш винаги, когато имаш нужда. 

Освен това, когато създадеш профил на my.bialakarta.bg, ще можеш да проследяваш всички разходи, направени с картата. 

Когато си наясно къде отиват парите ти, ще ти бъде по-лесно да изградиш ефективен семеен бюджет, който да ти помогне да подобриш състоянието на личните си финанси. 

Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си осигури възможности във финансов и житейски план!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш