Кандидатствай Вход
Как да изберем подходящите мебели за дома?

Как да изберем подходящите мебели за дома?

Изборът на мебели за дома определено е процес, на който трябва да се обърне необходимото внимание. Това се дължи не само на факта, че мебелите представляват една доста значителна от финансова гледна точка инвестиция, но също така и на способността им да придават уникален и неповторим облик на всяка къща или апартамент.

За да направиш наистина удачен избор на мебели, е добре да имаш предвид основните елементи на своя дом (размери, интериор и т.н.), както и целите, които искаш да постигнеш по отношение на атмосферата наоколо. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета относно набелязването на подходящи мебели за твоя дом.

Как да изберем подходящите мебели за дома?

Измери прецизно пространствата – безспорно това е едно от най-важните неща, които трябва да бъдат направени преди избора на конкретни мебели за къщата или апартамента. На първо място, измери дължината и ширината на съответната стая, както и на пространството в нея, предвидено за поставянето на желаните от теб типове мебели.

Препоръчваме ти да отчиташ и всякакви издълбани или вдлъбнати пространства в стаята. В допълнение, не забравяй също така да провериш какви са размерите на входовете към блока, къщата или апартамента ти и конкретната стая. 

Все пак не би искал след закупуване на дадена мебел да откриеш, че е на практика невъзможно да я вкараш в своя дом, нали? 

Определи приложенията на стаята 

Когато обзавеждаш една стая, задължително трябва да знаеш за какво ще служи тя и кои основни дейности ще бъдат практикувани в нея. Ще ти дадем няколко примера, за да разбереш по-добре какво имаме предвид. Помисли за това дали стаята (и мебелите в нея) ще бъдат използвани ежедневно или ще се пазят за гости и специални случаи.

Отговори си също така на въпроса какви групи потребители ще използват най-често мебелите - ти и твоя партньор, възрастни хора или малки деца. В зависимост от споменатите дотук аспекти, ще можеш да определиш по-прецизно елементи като външен вид на мебелите, материи, от които са направени те, допълнителни свойства и т.н.

Обърни внимание на конструкцията 

Ако избираш легло или диван, ти препоръчваме да заложиш на твърда и тежка конструкция. Конструкция, за която си сигурен, че ще запази отличното си състояние за дълъг период от време, носейки нужната стабилност и сигурност при лежане.

Колкото до възглавниците на дивана, безспорно техният външен вид и естетически качества са от голямо значение. Не забравяй обаче да провериш и за наличието в достатъчни дози на елемента „комфорт“.

Защото дори и най-красивите и естетически изпипани възглавници няма да те удовлетворят напълно, ако не предоставят необходимите удобство и комфорт при стоене или лежане върху тях.

Огледай отново интериора 

Преди закупуването на диван, столове или някакъв друг тип мебели, огледай отново интериора на съответната стая или помещение. Защото всяка една мебел може да стои чудесно в дадено помещение и да разваля атмосферата в друго.

Най-важна в това отношение е умелата комбинация между разнообразните елементи на интериора. Включително цветове на стените, дизайните на вратите и прозорците, наличните украшения и декорации. 

Съветваме те да заложиш не просто на най-изящно изглеждащите и препоръчвани от съответния търговец мебели, а на артикулите, които според теб ще паснат по най-добрия начин на цялостната обстановка и атмосфера в помещението.

Внимавай с цветовете 

Не избирай цветовете на мебелите само и единствено от естетическа гледна точка, а имай предвид и тяхната издръжливост на външни фактори и способност да се запазят във времето. По-светлите цветове например се захабяват и зацапват по-лесно. Което не ги прави особено удачен вариант за стаи и помещения, обитавани от малки деца.

Разбира се, това не означава, че задължително трябва да заложиш на изключително тъмни цветове, които не пасват на останалата част от интериора. Просто се постарай да откриеш мебелите, съчетаващи достатъчни дози естетика и способност да се запазят в отлично състояние за възможно най-дълъг период от време.

Търси персонализацията 

И не на последно място, търси мебели, които отговарят на твоя вкус, стил и начин на живот. Мебели, притежаващи дизайн и елементи, способни да се синхронизират идеално с личността 

ти като цяло.  От голямо значение е в къщата или апартамента, където живееш, да се чувстваш наистина в свои води и да нямаш абсолютно никакви съмнения, че точно това е домът, за който винаги си мечтал.

Какви са предимствата на покупката на мебели с кредитна карта?

Когато избереш подходящите мебели, трябва да намериш и подходящ инструмент, с който финансираш покупките си. Такъв може да бъде кредитната карта.

Купуването на мебели за дома с кредитна карта има своите предимства. Можеш например да разделиш разхода си в два месеца - част от сумата за обзавеждане плащаш със своята дебитна карта, а останалата - с кредитната си карта. Така няма да натовариш бюджета си за месеца.

Ако притежаваш кредитна карта, няма да пропускаш промоция и оферта за мебели, защото можеш да имаш наличните средства. По този начин ще спестиш пари.

Освен това, с кредитна карта можеш да пазаруваш както онлайн, така и във физически магазин. Това ти дава по-голяма свобода в избора на мебели за твоя дом - независимо къде и кой ги продава.

Кредитна карта Бяла Карта може да бъде твоят най-добър приятел и помощник, когато става въпрос за обзавеждане на дома. Бяла Карта е без такса за кандидатстване, без годишна такса за обслужване на картата и с кредитен лимит до 3000 лева. 

Тя ще ти предостави необходимите финансови средства, за да закупиш моментално мебелите, които си си набелязал, и да внесеш желаните дози свежест и стил в къщата или апартамента. Използвай възможностите, които ти предлага кредитна Бяла Карта, и направи своя дом най-доброто място за живот!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш