Кандидатствай Вход
Кои бяха най-търсените дестинации в Google през изминалата 2018 година?

Кои бяха най-търсените дестинации в Google през изминалата 2018 година?

Всяка година излизат данни за най-търсените места и туристически дестинации в Google през последните 12 месеца. Данни, които е хубаво да бъдат погледнати не само от любителите на статистиката, но и от всички хора, обичащи пътуването и припознаващи го като начин на живот. Макар и прекалено общи, въпросните данни биха могли да ти дадат някаква ориентация за това накъде е насочен основният туристически поток, кои страни и градове предлагат най-много забележителности и атракции, най-високо ниво на услугите и т.н. В следващите редове ще разбереш кои дестинации привличаха интереса на потребителите през изминалата 2018 година.

Италия – със своите над 400 милиона посетители годишно, никак не е изненадващо, че Италия заема челното място и в класацията за най-търсени дестинации в Google през 2018 година. И причините за това са повече от ясни. Богатото историческо и културно наследство, вкусната храна, романтичната атмосфера и изключително топлите и приятелски настроени местни хора. Сред местата в Италия, привличащи най-голям брой туристи, са столицата Рим, градовете Венеция, Флоренция и Пиза, както и островите Сицилия и Сардиния.

Париж – и като споменахме романтика, няма по-подходящо място за влюбените двойки и новите семейства от френската столица Париж. Айфеловата кула, Лувърът, очарователните булеварди и публични паркове – всички тези места в Париж могат да бъдат основата за прекарване на уникални и незабравими моменти с най-близкия човек. Туристи от други континенти, които посещават Европа по различни причини, почти винаги намират начин да включат Париж поне като междинна спирка в своето пътуване на Стария континент.  

Исландия – може би си учуден, че малкият остров, разположен в севернaта част на Атлантическия океан, се класира толкова високо по отношение на търсенията в Google. Всъщност обаче Исландия се превърна в едно от най-популярните места на планетата през последните години. Разумните цени на самолетните билети, толерантните и добре настроени към чужденците местни хора, както и невероятните природни забележителности благоприятстват за това на острова непрекъснато да пристигат множество туристи от цял свят.

Бахамите – Бахамите са особено предпочитани от американските туристи поради факта, че полетите от САЩ до островите се отличават с доста ниски цени. Бахамите е идеалното място за прекарване на една свежа и релаксираща ваканция. Красиви плажове, качествени хотелски услуги и вкусни местни специалитети – това е успешната формула за гарантиране максималната удовлетвореност и оставяне на повече от хубави спомени у туристите.

Ирландия – Република Ирландия е още една сравнително малка страна, която е посещавана от милиони туристи в годишен план. Характерни за нея са прекрасната природа и големите количества зеленина, културно – историческите забележителности и оживените уличен живот и изкуство. Прекрасна опция за всички, които си търсят по-спокойна ваканция за освобождаване от натрупаните през работното ежедневие  стрес и напрежение.

Лас Вегас -  Лас Вегас е дестинацията в САЩ с най-много търсения в Google през изминалата година. За разлика от Ирландия, там отиват основно туристи, които търсят забавление, адреналин и силни емоции. Емоции, които без никакъв проблем могат да им бъдат предоставени от местните заведения и нощни барове, казина и игрални зали, и много други предназначени за туристите места и атракции.

Бора Бора -  екзотичен, топъл и романтичен остров, разположен в южната част на Тихия океан. Към Бора Бора се насочват хора, които искат да избягат от градското ежедневие и начин на живот, и да бъдат по-близо от всякога до природата. Докато други туристически дестинации са осеяни с големи и луксозни хотели, тук на особена почит са бунгалата, значителна част от които се намират в непосредствена близост до океанския бряг.

Ню Йорк – няма как и Ню Йорк със своите забележителности да не попадне в класацията за най-търсени дестинации в Google. Само Статуята на свободата е достатъчна, за да развълнува и привлече в града милиони туристи от различни държави и континенти. А когато е комбинирана с други местни атракции, като например Емпайър Стейт Билдинг, Музей на изкуството „Метрополитън“, Ботаническата градина в Бруклин, Таймс Скуеър и др., резултатите са още по-внушителни.

Която и от тези популярни дестинации да си набелязал за следващата си почивка, не забравяй да вземеш със себе си кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва на разнообразни места и търговски обекти. Избери кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай пълно финансово спокойствие, докато опознаваш света и се наслаждаваш на неговите красоти.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш