Кандидатствай Вход
20 цитата от успешни личности за успеха

20 цитата от успешни личности за успеха

  • Бяла Карта
  • 08.06.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 8225

За да изминеш пътя на успеха, много често се налага да търсиш вдъхновение. То може да бъде открито на много места. Но едно от най-добрите места за стимул в труден момент са успелите хора. Те имат мъдростта, която младите предприемачи още не са придобили. И опит да подскажат правилния път, защото вече са го извървели. Самият Рокфелер е препоръчал да се изучават биографиите и моделите на най-богатите хора в света от тези, които искат да достигнат успеха.

Времето от 8 часа до 18 часа обичайно е отредено за делови задачи, а останалата част е личното време е за теб и семейството. В какво ще инвестираш това време е твое решение, но ако се стремиш към успех то ние, екипът на Бяла Карта, имаме няколко съвета. Инвестирай в опознаване на богатите хора, тяхното мислене и техният опит. Всеки от тях е постигнал своите успехи по различен начин, но в пътя на всички има нещо общо. А именно - много ясни цели, мотивация, магнетичност и разбира се мъдрост.

За теб сме избрали няколко мъдри мисли на успели хора, които носят много истина в себе си.

“Парите ще идват при теб чрез други хора. Затова бъди общителен. Необщителните хора твърде рядко стават богати.” - Джон Рокфелер

„От определен момент нататък парите са без значение. Те престават да бъдат цел. Играта е онова, което е интересно.“ – Аристотел Онасис

“Ако даваме най-доброто от себе си, то ние сме успешни. Успехът е максималното използване на възможностите, които имате.“ - Зиг Зиглър

„Трудете се!“ – Доналд Тръмп, президент на САЩ

„Умният говори с главата си, мъдрият със сърцето си, а глупавият... само той използва устата си.“ – Джак Ма

"Най-големият риск е да не поемаш никакви рискове. В свят, който се променя наистина бързо единствената стратегия, която е гарантирана е, че за да се провалиш не трябва да поемаш рискове." - Марк Зукърбърг, създател на Facebook.

„Вие получавате от живота това, за което ви стига куража да си поискате.“ – Опра Уинфри, телевизионен водещ

„Когато кажеш: “Не мога да си го позволя”, мозъка ти спира да работи. Но зададеш ли си въпроса: “Как мога да имам това?” мозъка ти започва да мисли.” - Робърт Кийосаки, американски предприемач, инвеститор, мотивационен говорител и писател на бестселъри в жанра мотивационна литература.

„Разберете какво можете да направите сам.“ - Дейвид Черитън

Дейвид Черитън е един от първите инвеститори в компанията Google и днес не му остава нищо друго, освен да се радва на добри дивиденти от първоначалната си инвестиция. Тя е била $100 000 направена през 1998 година. Независимо от богатството си той не ходи на фризьор, а се подстригва сам. Дори и незначителен, този начин на пестене може да ви послужи, ако го прилагате и в други сфери на вашия живот.

„Разберете, че парите не са всичко.“ – Хауърд Шулц.

Председателят на съвета на директорите на Starbucks смята, че ценностите на човек са много по-важни от неговия капитал.

„Успешните хора винаги търсят възможност да помагат на другите. Неуспешните хора винаги първо питат „А аз какво ще спечеля от това?" – Браян Трейси

"Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света са тези, които го правят." – Стив Джобс, създател на Apple.

„Представете си, че имате кола, която ще е единствената в целия ви живот. Разбира се, че ще се грижите добре за нея, ще й сменяте често маслото, ще я карате внимателно и т.н. Сега си помислете, че тялото и ума ви ще са единствените, които ще имате през целия си живот. Затова се грижете добре за тях. Основният актив на хората са самите те. Затова инвестирайте в себе си.“ – Уорън Бъфет.

Считан за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари, Уорън Бъфет е определен от списание „Форбс“ през 2008 г за най-богатият човек в света“.

„На света не му пука за твоето самочувствие и самоуважение. Той очаква от теб постижения, преди да вземе под внимание чувството ти за лично достойнство.“ – Бил Гейтс

„Избягвайте ненужните разходи.“ – Инвар Кампрад, основател на IKEA.

„Никога не бъдете алчни, не използвайте другите и винаги имайте висок морал, когато работата опре до парите. Използвайте всички възможности, които имате.“ - Робърт Куок, най-богатият човек в Малайзия.

„Живейте скромно!“ – Ли Кашин , най-богатият човек в Азия и в топ 10 на най-богатите хора в света

„Независимо откъде идваш, успеха ти се определя единствено от твоята собствена увереност и воля.“ - Мишел Обама, екс-първа дама на САЩ

"Не съм се провалил. Просто съм опитал десет хиляди пъти.” - Томас Едисън, основател на General Electric

„Ако някой ден се окаже, че вървите по един път, но искате нещо друго и различно, продължавайте да се опитвате. Ако и този път не е правилен, опитайте отново. Продължавайте да опитвате, докато не намерите нещо, което събужда страстта ви. Това ще бъде работата, която има значение за вас и за другите. Лукс е човек да съчетае страстта и приноса в работата. Но това е най-чистия път.“ - Шерил Сандбърг.

Като главен оперативен директор на Facebook той успява да превърне мрежата в печеливша стратегия и да капитализира огромни приходи за компанията.

"Капиталът не е толкова важен в бизнеса. Опитът не е толкова важен. Можете да се сдобиете и с двете. Важни са идеите." - Харви Файърстоун, Firestone Tire & Rubber Co

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш