Кандидатствай Вход
4 лесни начина да спестиш пари от лятната си ваканция

4 лесни начина да спестиш пари от лятната си ваканция

  • Бяла Карта
  • 21.07.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 412

Лятото е в разгара си и е крайно време да помислиш за лятната си почивка. Как обаче можеш да се насладиш на отпуската си без да натовариш бюджета? Има начин. С малко планиране и креативност могат да ти спестят много пари.

За да ти помогнем в планирането на страхотна и достъпна лятна ваканция, в днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта подбрахме 4 полезни съвета. Ето ги и тях:

1. Запази веднага, когато видиш изгодна оферта

Има много оферти в последната минута, които ще ти спестят пари за нощувка например. Често те се появяват за много кратко време и ако чакаш първо число, вероятността да ги изпуснеш е голяма. Ето защо, довери се на финансови инструменти, с които можеш да имаш пари винаги, когато пожелаеш. Кредитна карта Бяла Карта е идеална за целта, тъй като няма годишна такса за обслужване на картата.

Друг вариант да спестиш са сайтовете за групово пазаруване. Там често има предложения както за нощувки, така и за „all inclusive“ предложения. Уловката при някои от тях е, че тези оферти важат за работни дни.

2. Помисли за почивка извън сезон

Често времето в средата на септември е прекрасно, водата в морето е топла, планината е приветлива. Където и да избереш да изкараш почивката си, цените извън сезона са доста по-ниски. Това малка хитрина, която ще ти спести пари и в същото време ще имаш възможност да избегнеш тълпите с туристи.

3. Спести от храненето

Разбира се, нямаме предвид да не ядеш, но помисли дали храненето на ресторант по 3 пъти на ден няма да ти излезе малко скъпо. По-добрата алтернатива е да си намериш квартира с кухненски бокс, в който да можеш да си приготвяш вкусна храна, която да споделиш с приятели или семейството ти.  

Друга вариант е да потърсиш оферти за хотели, които предлагат и изхранване.

4. Избери най-подходящата опция за нощувка

Опциите за нощувка през лятото са много. Най-изгодно могат да излязат цели къщи, които да наемеш заедно с приятели или къмпингите. Икономични могат да се окажат и all inclusive хотелите.

Ако решиш да наемеш къща с приятели, ще си разделите разходите и ще имате възможност да прекаране време заедно. В къща ще можете да си готвите заедно и да се забавлявате, без да харчите излишни пари.

Друга икономична опция е къмпингът. Плюсовете са ниските цени, близостта с природата и романтиката на изгревите и залезите на брега на морето. Ако нямаш екипировка и не знаеш дали това е твоят тип почивка, заеми от приятел или потърси къмпинги, в който можеш да наемеш палатки. Ако установиш, че това е твоят начин за почивка, можеш да помислиш за оборудване.

Ако ти харесва да почиваш в хотел, избери ол инклузив възможностите. Те предлагат всичко необходимо на едно място и можеш да не похарчиш дори един лев извън хотела. Храната е в изобилие, много от тях имат разнообразни програми за малки и големи. Голямото предимство е, че на хотел лесно ще държиш бюджета под контрол.

И не забравяй, най-важното нещо е да планираш почивката спрямо възможностите си. Ето, с малко планиране можеш да имаш страхотна лятна ваканция.

Ако имаш нужда от допълнителни средства за своята лятна почивка, кредитна карта Бяла Карта е до теб. Можеш да заявиш кредитна карта Бяла Карта дистанционно и при одобрение ще я получиш до посочен от теб адрес. Друго предимство на Бяла Карта е това, че няма такси за издаване, няма такси при теглене на пари в брой от банкомати в България, при плащане на POS и online.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш