Кандидатствай Вход
5 добре платени длъжности през 2018 година

5 добре платени длъжности през 2018 година

  • Бяла Карта
  • 28.02.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 5374

Всеки способен и квалифициран човек желае да има високи доходи. И това е напълно нормално, предвид средствата, времето и усилията, които е вложил, за да изгради въпросните свои способности и квалификации. Не всички професии обаче са достатъчно добре заплатени. Нещо повече – разликите в заплащането в отделните сфери са доста големи, понякога изразяващи се в пъти. Именно поради тази причина освен според личните си таланти и интереси, трябва да избереш сферата, в която да работиш и да се развиваш, и според нивата на заплащане и бъдещите тенденции в нея. В следващите редове ще видим някои от длъжностите, които според повечето експерти ще бъдат много добре заплатени през следващата 2018 година.   

Софтуерен разработчик

В ерата на интернет, компютрите и смартфоните, ИТ специалистите стават все по-важни и търсени на пазара. Истината е, че голяма част от днешните компании имат планове за разработването на нови софтуери и приложения в близко или малко по-далечно бъдеще. В този смисъл цената на софтуерните разработчици нараства непрекъснато. А за привличането на най-добрите сред тях определено ще има конкуренция между различни фирми. Въпросната конкуренция ще се изразява не само в предлагане на по-високи заплати, но и на по-добри условия на труд и допълнителни придобивки. Като примери за такива придобивки могат да се посочат широк и добре оборудван офис, служебна кола или пък допълнителни здравни осигуровки. Така че ако имаш талант и способности в ИТ сферата, ще ти е от голяма полза да работиш за развитието им. 

Генерален директор

Разбира се, едва ли някой се съмнява, че генералните директори на големите компании получават огромни заплати и най-добри условия на труд. Пътят за достигане до подобна позиция обаче е труден и изпълнен с доста препятствия. За да бъдеш успешен генерален директор, ти не само трябва да притежаваш подходяща квалификация и нужния административно–управленски опит, но и изключително важната способност да се адаптираш към нуждите и изискванията на съответната корпорация. Защото ако си на такава позиция, ти имаш куп разнообразни задължения по отношение мениджмънт, разработване на стратегии, внедряване на иновации, комуникация с вътрешни и външни заинтересовани страни и т.н. И освен това носиш пълна отговорност за представянето и позициите на поверената ти компания на пазара. В случай, че си готов да се справиш с всички тези предизвикателства, и произтичащото от тях напрежение, възнаграждението ти ще бъде наистина сериозно. И в повечето случаи допълнено със застраховка живот, екстри като жилище или кола, изплащане на медицински разходи и много други придобивки.   

Машинен инженер

Инженерството по принцип е сфера, която позволява получаване на доста добри доходи, но специално при машинното инженерство тази тенденция важи още повече. Подобно на софтуерните разработчици, за които говорихме по-нагоре в текста, и машинните инженери стават все по-ценни и търсени на пазара. Именно това определя и покачването на тяхната цена. Машинни инженери на практика трябват навсякъде – в обществения и частния сектор, в мултинационалните корпорации и местните бизнеси. Те определено имат доста работа, но и получават заплатите, които им се полагат за нея.

Администратор на бази данни

Администраторите на бази данни носят отговорност за целостта и сигурноста на въпросните бази данни. Базите данни на практика представляват всичко за една компания или структура. В този смисъл човекът, който ще ги администрира, трябва да е напълно наясно с най-новите онлайн инструменти за управление и защита на бази данни. Обикновено администраторите на бази данни имат стандартна работна седмица от 40 часа. При някакъв проблем или извънредна ситуация обаче може да им се наложи да работят и извънредно, като естествено за това получават добавки към своите заплати.  

Мениджър пазарно развитие

Още една много важна позиция в съвременните компании, борещи се помежду си на един изключително глобализиран и конкурентен пазар. От мениджърите пазарно развитие се очаква най-общо да промотират продуктите и услугите на съответната фирма и да търсят начини за възможно най-доброто им позициониране на пазара. В това число търсене на потенциални клиенти, осъществяване на контакти с доставчици и партньори, договаряне на условията по конкретни сделки. Заплатите на практикуващите тази професия са доста високи, като обикновено се добавят и бонуси в зависимост от постигнатите резултати за конкретния период.

И така, това са част от длъжностите, които ще бъдат много добре заплатени не само през следващата година, но и в обозримо бъдеще. Ако виждаш себе си на някоя от тях, то се постарай да инвестираш в повишаването на своята квалификация и способности в съответната сфера. Това може да стане чрез подходяща магистратура, специализиран курс или обучение. А в случай, че не разполагаш с достатъчно средства за подобна инвестиция, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимото финансиране точно тогава, когато ти трябва най-много. Избери кредитна Бяла Карта и постави основите на по-доброто си бъдеще!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш