Кандидатствай Вход
5 книги, които ще ти помогнат в кариерата

5 книги, които ще ти помогнат в кариерата

  • Бяла Карта
  • 07.06.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1293

Обичаш да четеш книги? А знаеш ли, че те могат да ти помогнат да управляваш личния си живот, личните си финанси и дори професионалния си път?

Подбрали сме специална селекция от книги, които са изключително полезни за всеки, който търси своето призвание и идеална професия. Тези 5 четива ще ти помогнат не само да изградиш мечтана кариера, но и да повярваш в мечтите си и да се научиш да синхронизираш цели, планове, средства и заобикалящите те фактори.

  • „Bored and brilliant“ от Мануш Замороди – една книга, която практически не е предназначена основно за кариери. Но ако се интересуваш от потенциала на технологиите, които тепърва ще оформят новия свят и развитието на кариери в него, то това определено е твоята книга. Авторът обединява реални истории, невро науки и подробни проучвания, за да заключи, че хората се нуждаят от доза скука в живота си, за да задействат продуктивността си. И все пак, във високотехнологичния свят, в който живеем, обградени от масовата комуникация, хората често губят способността си да разрешават проблеми. Ръка за ръка с това върви и загубата на продуктивност и креативно мислене.
  • The million dollar One-Person Business от Елан Пофед, е книга, която е добра препоръка за онези, които са решили да стартират собствен бизнес. В книгата ще намериш полезни примери за предприемачи, занимаващи се с проспериращи сектори в икономиката. Освен това, книгата е пълна с практически съвети и разумни насоки за анализ на бизнес идеята ти.
  • Entering StartUpLand от Джефрии Бузганг е страхотно и свежо четиво, в което ще намериш доста полезна информация за стартъпите и съвети, директно от работните офиси на световните стартъп компании. И докато има много книги, написани за хората, които искат да създадат стартъп, то това е една от малкото книги, посветени на това да работиш за стартъп, а не да го създаваш. Тази книга определено ще ти помогне, ако искаш да кандидатстваш в стартъп, без значение от позицията. Какви кандидати търси една стартъп компания, какви умения трябват и как да пожънеш успех в тази индустрия – всичко това ще намериш в тази забележителна книга за кариерата в стартъп средите.
  • Great at work от Мортен Хансен – книга, написана от професор в Калифорнийския университет Бъркли. Книгата е разработена благодарение на обстойно проучване сред повече от 5000 мениджъри и служители. Какъв е резултатът? 7 работни принципа, които ще ти помогнат да си по-успешен на работното място. Според книгата, хората, които са най-доволни от професията и работата си, носят в себе си комбинация от страст и целеустременост. Да преследваш страстта си е нещо наистина прекрасно, но не винаги достатъчно. За да се насладиш на дългосрочен успех в работата си, трябва да съчетаеш своята страст с активности, които носят реална добавена стойност. Това категорично е страхотно четиво, което всеки е добре да прочете поне веднъж в живота си, ако държи да бъде успешен в професията си.
  • Disrupters от Пати Флетчър – книга, посветена на жените, които доказаха, че могат да управляват не само финансите и бизнеса си, но и много повече. Всъщност книгата включва интервюта с успели жени от различни сфери, на различна възраст и от различна раса. Техните вдъхновяващи истории доказват, че винаги можеш да намериш начин да преследваш мечтата си и кариерата си. Главното послание на книгата е, че успехът не винаги трябва да означава катерене по „корпоративната стълба“. Истинският успех, онзи, който трае дълго, идва от наличието на приоритети, следването на начина на живот, който преследва целите ти, но и те кара да се чувстваш удовлетворен.

Ако вече намираш мотивация да прочетеш поне няколко от тези любопитни книги за кариерата, значи и ти си вдъхновен да успееш в работата си, въпреки ежедневните предизвикателства. За да постигнеш финансова свобода, успешната кариера е ключов фактор, на който да наблегнеш. Всеки може да се научи да се справя самостоятелно с предизвикателствата, а за тези, които имат нужда от малко допълнителна помощ, Бяла Карта е насреща. В случай, че имаш спешна нужда от пари или просто възникне неочаквана ситуация, не е нужно да изпадаш в тежка финансова криза. Използвай своята кредитна Бяла Карта и плащай навсякъде с международната VISA пластика, без да се притесняваш за начините на разплащане. С Бяла Карта можеш да плащаш онлайн, чрез ПОС терминал, или просто да изтеглиш пари в брой от банкомат. Няма да ти се начисли допълнителна такса, освен лихвата върху изтеглената сума. Подобни предимства превръщат Бяла Карта в желано разплащателно срество от над 85 000 българи.

Прочети още: Няколко интересни метода, с които ще подпомогнеш кариерното си развитие

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш