Кандидатствай Вход
5 лоши навика, които ни пречат да сме успешни в живота

5 лоши навика, които ни пречат да сме успешни в живота

  • Бяла Карта
  • 05.11.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1520

Навиците са нещо, което е неизменна част от ежедневието ни и изгражда нашия образ. Има полезни навици, помагащи ни да сме успешни и да постигаме целите си в живота, както и такива, които са сериозна пречка пред реализирането на всякакви планове и приоритети в професионален и личен план. В днешната статия от блога на Бяла Карта ще обърнем внимание на втората група. Ето навиците, които е нужно да изкорениш, за да бъдеш по-ефективен във всички свои дейности и начинания:

Мързелуване – мързелуването е сред най-сериозните проблеми за много съвременни хора. То се характеризира с нежелание за никаква работа или активност и губене на значителни количества време в безполезни дейности като излежаване на дивана у дома, прещракване на каналите на телевизора и т.н. Задължително трябва да изкорениш този навик или поне да го ограничиш в минимални граници, така че да не бъде „воденичен камък“ в живота ти. Най-добрият начин да постигнеш това е чрез повече физическа активност. Дори през уикенда избягвай да прекарваш целия ден в леглото и отделяй поне един час за тренировки във фитнеса или крос в парка. Колкото по-грижлив е човек към своето тяло и физическа форма, толкова по-свеж и енергичен е той в ежедневието си.  

Чакане на правилния момент – много хора имат навика да се колебаят и винаги да чакат точния момент за вземане на решение или предприемане на някакво действие. Това важи както за професионални ситуации, така и за аспекти от личния живот. Разбира се, добре е да се съобразяваш с факторите, които са извън твой контрол, но все пак имай предвид нещо доста важно. Ако чакаш прекалено дълго точния момент, е възможно той никога да не дойде. И по този начин да пропуснеш възможността да кандидатстваш за мечтаната работа, да излезеш на среща с човека, когото харесваш или пък да реализираш даден бизнес проект. Така че вместо да чакаш перфектния момент, е хубаво да се постараеш да направиш настоящия такъв.

Омаловажаване успехите на другите – изключително вреден навик, който за момент може и да те накара да се почувстваш по-добре, но в дългосрочен план ще те изпълва с все повече завист и злоба. Избягвай да генерираш в себе си негативна енергия, да подценяваш другите и да си мислиш, че ти си единственият, който полага усилия и старание за постигане на дадена цел. Опитвай се по-скоро да извлечеш положителното от всяка една ситуация и да научиш уроците, които ще ти помогнат в бъдеще да си още по-добър и прецизен по отношение на извършваните дейности.

Непрекъснато извиняване – нормално е да се извиниш, когато допуснеш някаква грешка или несъзнателно засегнеш някого. И все пак с извиненията също не бива да се прекалява и те да се превръщат в ежедневна практика. Последното е особено вредно, когато става въпрос за различни ситуации в офис средата. Постоянните извинения за грешки, направени в работата, те правят да изглеждаш некомпетентен и неуверен в собствените си умения и възможности. В този смисъл ти препоръчваме да прибягваш до извинение само и единствено когато става въпрос за сериозен пропуск, възпрепятстващ работата на други членове на екипа. За всякакви по-дребни неща се старай да си държиш на позицията и да излизаш от конкретната ситуация по максимално елегантен начин.

Вземане на решения на база мнението на другите – няма как един човек да бъде успешен, ако непрекъснато се води по мнението на заобикалящите го хора и позволява те да му влияят при вземането на решения в професионален и личен план. Ограничи подобно влияние само до приемането на съвети и препоръки (при това аргументирани такива от хора, на които наистина вярваш). Но преди вземането на крайното решение остани сам със себе си, за да можеш да го обмислиш внимателно и да прецениш всички фактори и аспекти. Помни, че става въпрос за твоя живот и никой по-добре от теб не знае какви са приоритетите ти и какво точно желаеш да постигнеш.  

Финансовите притеснения и несигурност са още един значим фактор, който влияе негативно върху шансовете ни за успех в живота. Можеш да елиминираш напълно този фактор, като кандидатстваш за кредитна карта Бяла Карта. Кредитната карта, която ще направи твоите покупки и разплащания значително по-бързи, лесни и удобни, и ще ти предостави допълнителни средства винаги когато се нуждаеш от такива, за да си стъпиш на краката. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и поеми по пътя на житейския успех и благополучие!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш