Кандидатствай Вход
5 начина да си доставиш силни усещания в топлите дни

5 начина да си доставиш силни усещания в топлите дни

  • Бяла Карта
  • 21.05.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1158

Пролетно-летният период е изключително подходящ за нови емоции и различни преживявания. Слънцето и топлото време определено предразполагат по-голямата част от хората към излизания навън, както и търсене на приключения и силни усещания. Днешната статия от блога на Бяла Карта е предназначена именно за любителите на силните усещания. По-надолу в текста ще ти дадем няколко добри идеи за това как да си доставиш допълнителни дози адреналин, силни емоции и незабравими моменти.

Бънджи скокове – няма как да не започнем с бънджи скоковете, които през последните години се превърнаха в един от най-популярните екстремни спортове. Какво всъщност представлява този екстремен спорт? Най-общо казано, при него се реализира скок от определена висока конструкция (може да е сграда или някаква друга конструкция), като скачащият е прикрепен само и единствено с дълъг и еластичен кабел. Възможно е на пръв поглед подобно действие да ти се струва доста неразумно и опасно, но истината е, че няма никакъв риск, ако целият процес се организира професионално и с помощта на подходящата апаратура. В България има редица надеждни бънджи клубове, в които би могъл да се запишеш и да практикуваш този толкова широко разпространен в днешно време спорт.   

Гмуркане от скали – тук вече вдигаме много рязко адреналина, а донякъде и риска. Гмуркането от скали е една доста интересна и красива активност, която обаче не бихме могли да определим като напълно безопасна. Не ти препоръчваме да се захващаш с нея, ако имаш дори най-малкия страх от височини. В случай обаче, че подобни преживявания не те плашат и си готов на всичко, за да изпиташ истинския адреналин, може би това е подходящата дейност за теб. При стартиране на практикуването й задължително трябва да потърсиш професионалисти или хора, които имат опит с такъв тип екстремно гмуркане. Помни, че гмуркането от високи скали може да бъде доста рисково, ако не се избере правилното място и не се вземат всички предпазни мерки за гмуркащия се.

Рафтинг – подобно на бънджи скоковете, рафтингът е още един често практикуван екстремен спорт. При него се реализират спускания с лодки по буйни реки. В нашата страна достатъчно добри условия за рафтинг предоставят реки като Струма, Велека, Места, Арда и др. Има също така редица надеждни клубове, включването към които безспорно е най-разумният вариант, ако си решил да се занимаваш с рафтинг през своето свободно време. Всъщност освен за покачване на адреналина, рафтингът е идеално средство и за разхлаждане по време на горещите периоди от годината. Само се увери, че си си взел подходящата екипировка и всички други предпазни мерки.

Планинско катерене – през последните години в България този екстремен спорт стана доста популярен, като организации и клубове, свързани с практикуването му, вече са налични в редица големи (и не толкова големи) градове. По принцип планинското катерене е свързано със стремеж към покоряване на даден връх, но при любителите доста често целта е достигане до определена височина или изпълнение на някаква друга задача, дадена от съответния ръководител. Различните планински маршрути имат и различна трудност, затова е препоръчително отначало да се започва със значително по-лесните сред тях. В допълнение, планинското катерене е и дейност, която изисква отлична физическа форма и издръжливост. Така че преди стартирането й е хубаво да се направи предварителна подготовка, включваща няколко седмици тренировки. Иначе самото планинско катерене носи много ползи и преимущества за човешкия организъм. От заякване и развитие на мускулите до освобождаване от стреса и поемане на чист планински въздух.

Планинско колоездене – имайки предвид изброените дотук предимства на планината, ни се стори добра идея да завършим с още една дейност, свързана с нея. А това е именно планинското колоездене, или казано по друг начин карането на велосипед по планински терени и маршрути. Макар то да ти се струва не чак толкова трудна и предлагаща силни усещания дейност, истината е съвсем друга. Точно поради факта, че се провежда на необичаен и доста неблагоприятен терен, освен традиционните умения за каране на велосипед, планинското колоездене изисква издръжливост, отлична координация и умения за поддържане на баланс през цялото време. Затова планинските велосипеди са проектирани така, че да предоставят на водача повече комфорт и възможност за по-прецизно управление.

И така, това са пет дейности, които могат да ти донесат желаните силни усещания през топлия период от годината. Разбира се, имайки предвид наличните рискове при някои от тях, задължително трябва да инвестираш в подходяща екипировка, съоръжения и всякакви други предпазни мерки. Ако имаш нужда от допълнителни средства за целта, твоята кредитна карта Бяла Карта може да ти ги предостави във всеки един момент. Тази кредитна карта е най-лесният и удобен инструмент за извършване на разплащания и покриване на текущи разходи. Избери кредитна Бяла Карта и се почувствай наистина жив и свободен!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш