Кандидатствай Вход
5 забавни начина да повишиш физическата си активност около Великден

5 забавни начина да повишиш физическата си активност около Великден

  • Бяла Карта
  • 28.04.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 719

Великденските празници често се превръщат в период, в който комбинираме по-големите дози храна с ленивост и бездействие. Което съвсем естествено води до качване на килограми, отпускане на тялото и трудно адаптиране при завръщането към работното ежедневие впоследствие. За да не допускаш подобно нещо да се случи и с теб, ти препоръчваме да не изоставяш напълно физическата активност по време на празничните дни. В следващите редове ще ти дадем няколко добри идеи за това как от една страна да прекараш незабравими моменти със своето семейство по Великден, а от друга – да си набавиш необходимите дози физическа активност.

Търсене на великденски яйца – едва ли има нужда да обясняваме подробно какви са правилата на тази изключително забавна великденска игра. Тя може да се проведе както в градината към дома ти, така и в някой близък парк. При желание е възможно цялото семейство да се присъедини към играта – от най-малките до най-възрастните. Просто един трябва да разпръсне яйцата на различни места из съответната градина или парк, а останалите да се надпреварват за това кой ще ги намери първи. Освен забавна и полезна за сплотяване на фамилията, играта има положителен ефект и по отношение повишаването на физическата активност на човека. 

Танцово парти – какво по-подходящо време от Великден, за да си спретнете едно лудо парти с танци заедно с твоите малки наследници? Зa целта е нужно да изберете подходяща музика, както и предварително да се подготвите с някои готини и забавни движения. А за да стане партито наистина забавно, можете да си облечете специални Великденски костюми. Заешките костюми са особено удачни за целта, тъй като зайчетата са пъргави животни, които обичат да подскачат и да са непрекъснато в движение. От друга страна, по този начин ще се направи връзка с така популярната легенда за Великденския заек. Само си представи как ти, твоят партньор и децата подскачате наоколо, облечени в заешки костюми – забавата и смехът със сигурност ще бъдат налице.    

Имитации на животни – танцовото парти със заешки костюми съвсем не е единствената игра, свързана с животните, която можеш да избереш. Имитациите на животни също могат да бъдат много оригинални и забавни, ако всеки подходи с необходимото старание. Правилата на тази игра са прости – всеки член на семейството трябва да избере любимото си животно и да опита да имитира неговите движения, звуци и поведение. Без костюми и без никакви помощни средства – всичко зависи от личната креативност и артистичност. Дали играта, свързана с имитации на животни, ще ти донесе необходимата физическа активност, зависи от конкретното животно, което ще избереш. Така или иначе, тя е доста по-добър вариант от това да прекараш празничните дни, излежавайки се на дивана пред телевизора, нали?

Пикник в планината – това е една различна и нестандартна идея за прекарване на празничните дни. Пикникът в планината ще предостави едновременно няколко ползи и преимущества за теб и твоето семейство – физическа активност, похапване сред чист планински въздух и гарантиране на уединено семейно преживяване. Родните планини предлагат идеалните условия за организиране на подобни пикници през пролетта. Само трябва да избереш ден и конкретна локация, както и да закупиш красива кошница и необходимите хранителни продукти. Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне в процеса по пазаруване. Тази кредитна карта ще ти осигури възможно най-бързи, лесни и удобни разплащания, както и отстъпки и промоционални оферти в широка мрежа от търговски обекти.

Крос в близкия парк или стадион -  и ако изброените дотук неща не са ти достатъчни, би могъл да заложиш на класическия крос в близък парк или стадион. Съвсем не е нужно да правиш този крос сам. Децата също е възможно да изявят желание да се включат, особено ако го направиш под формата на някакъв тип състезание. За да увеличиш мотивацията, обещай награди за издържалите на физическото натоварване – посещение на кварталната сладкарница за вкусен сладолед или торта е добра идея в тази посока. 

Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне да прекараш един наистина незабравим Великден със семейството си. Тази кредитна карта ще ти осигури необходимите финансови средства за всичко, от което имаш нужда по празниците – от покупки на хранителни продукти и декорация за дома до заплащане на екскурзия в България или чужбина. Избери кредитна карта Бяла Карта и се наслаждавай на всеки един момент, прекаран с най-близките хора!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш