Кандидатствай Вход
5 начина за хубаво прекарване сред природата

5 начина за хубаво прекарване сред природата

  • Бяла Карта
  • 19.07.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1996

Летният период е идеален за това да увеличиш своите излизания навън и да прекарваш повече време сред природата. Чистият въздух, зеленината и спокойствието определено ще ти се отразят добре по отношение редуциране на стреса и напрежението, продиктувани от работното ежедневие. От друга страна, разходките сред природата са подходяща дейност за цялото семейство и ти дават възможност да се насладиш на хубави моменти заедно с най-близките си хора. Няма нужда да изтъкваме безспорният бонус – че можеш да избягаш от жегата. Какво обаче можете да правите навън? В следващите редове ще ти дадем няколко отлични идеи за това как да направиш деня си възможно най-интересен и приятен.    

1. Вкусен пикник – слънчевото и топло време предразполага към похапвания навън и повече разнообразие за цялото семейство. Защо обаче тези похапвания задължително трябва да са в някой ресторант или заведение? Пикникът сред природата също е опция, върху която да се замислиш. От една страна, тя ще ти помогне да постигнеш по-спокойна и уединена атмосфера, и да се насладиш на чистия въздух и красивата природа заедно със своя партньор и деца. А от друга, подобен вариант несъмнено ще ти излезе по-евтино в сравнение с обяда или вечерята в достатъчно приличен и отговарящ на вкусовете ти ресторант. Всичко, което се изисква от теб във връзка с пикника, е да купиш необходимите хранителни продукти, както и подходяща кошница за носенето им. Използвай възможностите, предоставяни ти от кредитна Бяла Карта, и ще направиш въпросните покупки по-бързи, лесни и изгодни от всякога.

2. Къмпинг през уикенда – след пикника, това е още една хубава опция за прекарване на мечтаните моменти с цялото семейство сред природата. Просто трябва да подготвиш необходимите храна и принадлежности, да набележиш подходяща зона за къмпинг и да се отправиш към нея заедно със своите близки хора през следващия уикенд. Ако не ти е особено приятно да прекарваш нощта в палатка и да спиш в спален чувал, в днешно време са налице редица къмпинги с бунгала или каравани, които комбинират близостта до природата с опцията в края на деня да се настаниш на меко и удобно легло, гарантиращо спокойния ти сън.

3. Трениране сред природата – задължително ли е да практикуваш своите редовни тренировки затворен във фитнес залата? Според нас съвсем не. Вместо да използваш бягаща пътека например, спокойно можеш да правиш сутрешен или следобеден крос в близкия парк, стадион или спортна площадка. По този начин ефектът от тренировката за твоето здраве и тонус ще е двоен. Не само, че ще развиеш мускулите и ставите си, но и ще се освободиш в пълна степен от натрупания стрес и ще позволиш на дробовете си да вдишат максимално количество чист въздух. Така че следващия път, когато смяташ да отскочиш до фитнеса, помисли дали не е възможно планираните упражнения да се направят във външна среда.

4. Изкуство на открито – задоволяването на потребностите от култура и изкуство също може да се комбинира перфектно с разходките сред природата. В днешно време културните мероприятия вече съвсем не са ограничени само и единствено до обичайните театрални, концертни и други зали и салони. Сега на открито се провеждат театрални постановки, музикални фестивали, изложби и още подобни събития. Независимо дали живееш в голям или по-малък град, със сигурност ще откриеш в близост нещо, което отговаря на вкусовете и предпочитанията ти. Съчетанието между чист въздух, свежа зеленина и качествена културна програма несъмнено ще удовлетвори всички твои сетива и ще направи деня ти една идея по-хубав и интересен.

5. Фотография сред природата – ако си креативна личност, която постоянно търси нови предизвикателства, ти препоръчваме да избереш фотографията сред природата за свое хоби. Има редица невероятни гледки и пейзажи, които само чакат да бъдат уловени от обектива. В днешно време са налице и множество удобни възможности за споделяне на качествените снимки – социални мрежи, специализирани сайтове и др. Така че ако фотографията ти се отдава наистина, можеш да я използваш като начин не само за прекарване на повече време сред природата, но и за припечелване на допълнителни доходи.

Представихме ти пет доста умели начина да прекарваш повече време сред природата, без да нарушаваш своя график или нормално ежедневие. В случай, че имаш нужда от допълнително финансиране за реализирането на някоя от изброените идеи, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. С тази кредитна карта в джоба винаги ще получаваш достъп до свежи средства, с които да се разплащаш, да правиш изгодни покупки и да си подаряваш уникални преживявания. Избери кредитна Бяла Карта и вземай с пълни шепи от удоволствията, които ти предлага животът.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш