Кандидатствай Вход
5 начина да подобрим настроението си в студените и мразовити зимни дни

5 начина да подобрим настроението си в студените и мразовити зимни дни

  • Бяла Карта
  • 09.01.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 777

Без съмнение зимата може да бъде доста подтискащ и депресиращ сезон. Липсата на слънчева светлина, студеното време и невъзможността за излизане и забавление с близки и приятели са фактори, които често оказват негативно влияние върху психиката на човека. В резултат, той се затваря в себе си, губи мотивация за каквито и да било активности и изпада в неблагоприятни емоционални състояния. Ако не искаш подобно нещо да се случи и с теб, ти препоръчваме да прочетеш до края днешната статия от блога на Бяла Карта. В следващите редове ще ти дадем няколко идеи за това как да подобриш настроението си в студените и мразовити зимни дни.

Поддържане на здравословен хранителен режим – зимата е и сезонът, в който по принцип хората са най-предразположени към консумация на вредни храни в прекалено големи количества. Особено сериозен е проблемът със сладките неща и най-вече - шоколадовите изделия. Те ще окажат негативен ефект както върху твоето тяло, така и върху психиката ти. Затова ти препоръчваме да се стремиш да поддържаш здравословен хранителен режим. В него трябва да присъстват необходимите количества плодове и зеленчуци. Разбира се, изобилието от плодове в нашата страна през зимата е силно ограничено. Винаги обаче можеш да допълниш хранителния си режим с тропически плодове, които също са богати на витамини и полезни вещества – банани, портокали, мандарини и т.н. 

Физическа активност – фактът, че навън е заледено и не можеш да практикуваш ежедневните си кросове в парка, не бива да води до занемаряване на физическата ти активност. Дори през зимата ще намериш начини да поддържаш тялото (а и духа си) в отлична форма. Един от тези начини е закупуването на необходимата апаратура и практикуването на редовни упражнения вкъщи. Друга добра идея, която няма да ти коства толкова време и усилия, са посещенията на специализирани фитнес центрове, където са налице всички съоръжения за провеждането на една пълноценна тренировка. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта ще получат намаления при използване услугите на определени спортни и фитнес центрове. Повече за преимуществата, които е способна да ти предостави кредитна карта Бяла Карта, ще откриеш в страницата „Постоянни отстъпки“.

Повече светлина – един от най-сериозните проблеми, отразяващи се върху психическото състояние на хората през зимата, е липсата на достатъчно естествена светлина. Мрачното време навън може да подтисне всеки и да го накара да се затвори в себе си. За да пресечеш подобно негативно въздействие, ти препоръчваме да увеличиш светлината в своя дом. Би могъл да направиш това посредством инвестиране в LED осветителни тела, които са значително по-мощни (и същевременно енергоспестяващи), както и в допълнително осветление за определени зони – ленти, лунички и т.н. Допълнителното осветление не само ще направи съответните зони от дома ти по-светли и приятни за обитаване, но чрез него е възможно да бъдат постигнати и невероятни декоративни ефекти.

Контакти с приятелите – вярно е, че през зимата ти и приятелите ти няма да можете да правите продължителни разходки навън, да карате колело, или пък да ходите на пикник. Винаги обаче съществуват други дейности и поводи, по които да се срещате и да си прекарвате страхотно. Откога например не сте ходили заедно на кино или на театър? Също така е възможно да ги поканиш в своя дом за обяд или вечеря. Организирането на подходящото парти с вкусна храна , бордови игри и други забавления ще помогне на всички да се отпуснат и да забравят за студа и мрачното време навън.   

Смяна на обстановката – ако изброените дотук дейности не ти помогнат, може би е добре да помислиш за смяна на обстановката за няколко дни. Вземи си отпуска и замини за някоя далечна и екзотична дестинация. Дестинация, на която ще замениш студа и снеговете със слънчеви лъчи и горещо време. Ако имаш нужда от допълнително финансиране за реализирането на подобна ваканция, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и ще ти гарантира максимални дози финансово спокойствие и сигурност по време на пътуването.

Както виждаш, има разнообразни начини за преминаване през зимния период с лекота и добро настроение. Използвай възможностите, които ти предлага твоята кредитна карта Бяла Карта, за да се забавляваш и да подобриш цялостната обстановка и атмосфера в ежедневието си. С кредитна карта Бяла Карта в ръка животът става по-хубав, цветен и богат на положителни емоции!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш