Кандидатствай Вход
5 подобрения у дома, които да направиш преди есента

5 подобрения у дома, които да направиш преди есента

  • Бяла Карта
  • 17.08.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 525

Търсиш идеи за летни проекти, които искаш да завършиш преди да е дошло студеното време? Има много идеи за лятно обновяване на дома, които е най-добре да се направят през по-топлия месец и тези проекти се предлагат във всякакви форми и размери!

Ето няколко идеи, които да отговарят на разнообразните бюджети.

Ако пък не ти достигат средства, за да завършиш ремонта у дома, кредитна карта Бяла Карта ти предоставя парични средства до 3000 лв. на месец. С кредитна карта Бяла Карта разполагаш с пари всеки месец до заплата, за да покриваш всички изненадващи разходи. Дистанционното одобрение и безплатната доставка са само част от плюсовете на пластиката. А средствата по кредитна карта Бяла Карта можеш да управляваш онлайн, чрез персоналния си профил. Може да следиш всяка една транзакция, да виждаш кога е следващата ти вноска, да виждаш баланса си и дори да управляваш плащанията си в чужбина.

Ето какви големи и по-малки проекти, може да стартираш през август:

1. Многостайни проекти

Ако планираш да премахнеш стени между кухнята, дневната и трапезарията си, за да отвориш пространството или да направиш някакъв друг голям, многостаен проект, тогава топлото и сухо време улеснява всички ремонтни дейности. Особено, докато изнасяш множеството боклук от ремонта навън и носиш нови строителни материали на закрито.

2. Ремонти за пълна стая

Отново лятото е най-доброто време да освежиш една стая и да й придадеш нов живот - с нови цветове, мебели и дори площ. Ще ти се наложи да отваряш прозорци за проветряване след боядисването, а строителите ще се движат доста между закрити и външни помещения, докато пренасят материал, гипсокартон и други.

3. Проекти за настилки

Може би планираш да слагаш чисто нов паркет или плочки в жилището си. Лятото е сезонът за подобно начинание.

Много по-лесно съхне този материал и ремонтът ще приключи сравнително бързо, именно ако е топло времето.

4. Подмяна на дограма и облицовки

Пролетните и есенните ветрове и дъжд са големи притеснения, ако планирате да екстериора на дома си и дограмите. Затова започни с този проект през лятото.

5. Подмяна на прозорци

Ако сте забелязал, че прозорците са за смяна през зимния сезон или ако искаш да подобриш енергийната ефективност на прозорците си, сега е моментът да го направиш! Смяната на прозорци през лятото означава, че няма да се налага да се справяш със загубите на топлина, когато се слагат нови прозорци.

Ако тези идеи не ти се струват достатъчни, за да те мотивират да започнеш летния ремонт, ето още няколко, които са често предприемани подобрения именно през лятото:

6. Инсталирай външна кухня

Какво по-добро време от лятото, за да създадеш външната кухня на мечтите си? Започни, като провериш идеи за устойчиви на атмосферни влияния външни шкафове, барбекюта и други подобни. Така ще знаеш, че за следващия летен сезон дворът ти е напълно готов, за да събираш приятели и семейство там.

7. Ремоделиране на баня

Проектите за баня могат да приемат много форми, от нови осветителни тела до нови подове, прозорци или свеж слой боя/плочки. Топлото време ти позволява да проветряваш пространството и помага за правилното изсъхване на уплътнителите.

8. Ремонт на покрива

Ако живееш в къща, топлото време е периодът, в който да се замислиш, дали няма да имаш скоро нужда от подмяна на керемидите и дали не е добре още от лятото да се погрижиш за покрива.

9. Инсталиране на климатик или поправка на стария

Лятото е времето да помислиш за нов климатик - или да се увериш, че настоящият ти климатик е готов за горещо или много студено време!

10. Инсталирай таванни вентилатори

Имаш нужда от вятър и течение на закрито? Инсталирай таванни вентилатори на стратегически места, за да поддържаш циркулация на хладен въздух.

11. Новa интериорна боя

Ако си готов за доза нови цветове в целия дом, това е една от възможностите, която трябва да обмислиш, тъй като ще можеш да отвориш прозорците, за да изсъхне бързо боята и да излезе силната миризма.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш