Кандидатствай Вход
5 подобрения в дома, които ще ти спестят пари в бъдеще

5 подобрения в дома, които ще ти спестят пари в бъдеще

Планираш ли ремонт у дома? Ако отговорът е да, днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ще ти бъде полезна. Ще ти разкажем кои са подобренията в дома, които да направиш, за да си спестиш пари от сметки в бъдеще.

Ремонтът винаги е свързан със средства, но ако се направи хитро, бъдещите ползи могат да надхвърлят разходите многократно и да си спестиш пари. Преди да започнеш да правиш ремонт у дома, помисли за функционалността на промените. Потърси информация какви допълнителни подобрения може да направиш, за да подобриш ефективността на жилището си, например. 

Виж и нашите предложения за 5 подобрения в дома ти, които ще ти спестят пари в бъдеще.

Помисли за изолацията в дома си.

Добрата изолация на дома може да ти спести много от разходите за отопление. Липсата на топлоизолация води до големи топлинни загуби.  

Изолацията на целия ти дом няма да бъде евтина, но със сигурност ще ти донесе полза. През зимата апартаментът ти ще бъде по-топъл, а сметките по-ниски от всякога. Ако нямаш възможност да направиш изолация на целия си дом, помисли за такава само на покрива. Най-често големите загуби са именно от там.

Смени дограмата, стъклопакетите и вратите.

Да, вероятно вече знаеш, че това няма да е евтино подобрение, но помисли дали не можеш да го впишеш в плановете си. Подмяната на стъклопакета с такъв с повече камери ще намали загубите на топлина с близо 30 процента.

Ако решиш да оставиш това подобрение за друга година, може да сложиш щори, с които да намалиш проникването на светлина през лятото и да подпомогнеш работата на климатика.

Реши проблема с неефективното осветление.

Един от най-лесните начини да намалиш сметките за осветление е подмяна на обикновените крушки с LED лампи. Те са значително по-икономични и с малка инвестиция ще усетиш разликата в сметките си.

Освен това помисли за интелигентни решения за осветление, когато правиш ремонт. Смарт системите за осветление могат да бъдат програмирани да се включват и изключват по часове, да се настройват на различни зони или позволяват да коригираш яркостта.

Друга идея за осветлението е да поставиш лампи със сензори, които се включват само когато е необходимо. Всички тези идеи могат да ти спестят пари от сметките за осветление.

Помисли за инсталиране на слънчеви панели.

Инсталирането на слънчеви панели изисква по-голяма финансова инвестиция, но си струва да обмислиш възможността, тъй като ще ти спести много пари в бъдеще. Някои проучвания показват, че стандартните слънчеви панели се изплащат за около 7-8 години, а след това започваш да спестяваш значителни суми от сметката за ток

Смени отоплителните и/или охлаждащи уреди.

Отоплението и охлаждането представляват средно 40% от сметките за енергия в дома ти. Поради тази причина, когато обмисляш подобрения и ремонти, това е едно от първите неща, за които да помислиш.

Не подценявай липсата на ефективност при старите уреди. 

Когато правиш подобрения в дома си, инвестицията в нови електроуреди е важна и ще ти се изплати във времето. Търси електроуреди с висок енергиен клас и ги използвай разумно.

Кои ремонтни разходи можеш да покриеш с кредитна карта?

Когато започваш ремонт у дома, извънредните разходи могат да провалят плановете ти или да те забавят. Това ще доведе до напрежение, което можеш да си спестиш. Преди да започнеш подобренията в дома си, подготви се с финансов инструмент, който може да ти помогне с пари, когато ти по потрябват.

Кредитната карта ще ти помогне да покриеш всяка нужда от пари по време на ремонт у дома. Кредитната карта може да ти послужи за по-малки и средни разходи за ремонта у дома. Нея можеш да използваш и в моментите, в които се появят неочаквани сметки и изненади. 

В този случай, изключително полезна ще ти бъде кредитна карта Бяла Карта. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е в състояние да ти предостави допълнителни финансови средства точно тогава, когато най-много се нуждаеш от такива. 

С лимит до 3000 лева и без такси при плащане онлайн, на ПОС терминал и при теглене на пари от банкомати в България, Бяла Карта ще е верен партньор в реновацията на дома ти. 

Кредитна карта Бяла Карта е твоят помощник за по-красив и ефективен дом в който се чувстваш спокоен и щастлив.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш