Кандидатствай Вход
5 преимущества от пазаруването на стоки втора употреба

5 преимущества от пазаруването на стоки втора употреба

Пазаруването втора употреба е тенденция, увеличаваща своята популярност с всеки изминал ден. Това се дължи на разнообразните преимущества, получавани от потребителя вследствие на такъв тип пазаруване. Със сигурност можем да кажем, че тези преимущества съвсем не се ограничават до по-ниската цена на артикулите. В предишна статия от блога на Бяла Карта говорихме за това кои стоки и продукти не бива да се купуват от магазини за втора употреба. Разбира се, че бебешките стоки и неща като прахосмукачките и матраците ще ти вършат доста по-добра работа, ако са нови, а не вече употребявани. Когато става въпрос за дрехи, мебели за всекидневната и декорации за дома обаче, нещата са съвсем различни. По-надолу ще научиш всички предимства, които носи купуването на подобни артикули втора употреба.

1. Ниска цена – естествено няма как да не започнем с цената. В магазините за втора употреба почти всички артикули са намалени наполовина от реалната си цена. Дори и тези, които са добре запазени и общо взето не личи, че вече са били използвани от друг потребител. Магазините за втора употреба могат да бъдат твоето спасение в най-различни ситуации. Една от най-често срещаните такива възниква при нанасяне в нов дом и липса на достатъчно средства за адекватното му обзавеждане. Тогава най-подходящото решение е да посетиш място, където се продават мебели и обзавеждане за дома втора употреба, за да успееш да купиш всичко необходимо за различните стаи в твоята къща или апартамент.

2. Богат избор – забелязал ли си, че в повечето магазини в моловете се продават дрехи в общо взето един и същи стил? Дрехи, които ще ти стоят перфектно, ако се вписваш в стандартния модел – млад, висок и слаб с равномерна фигура. Или казано с други думи, фигура, близка до тази на манекените и моделите. В случай обаче, че си с по-различно телосложение или имаш по-специфични вкусове и желания относно облеклото, изборът ти става доста ограничен. Не така стоят нещата при посещение на магазин за втора употреба. Там ще намериш разнообразни по размер, цвят и стил дрехи, включително по-старомодни такива, характерни за съвсем други времена. Все пак ако се чувстваш удобно и на място в своите дрехи, какво значение има дали се вписваш в най-новите модни тенденции?

3. Винтидж стил – с понятието „винтидж“ се обозначава стилът, носещ качеството и романтиката на отдавна отминали епохи. Подобен стил може да бъде отнесен към външния вид на човека и използваните от него дрехи и парфюми. Но все пак най-често за винтидж стил се говори във връзка с обзавеждането и интериора на дома. Помисли само колко по-свеж, различен и уникален би изглеждал домът ти, ако го обзаведеш с мебели и декорации, характерни за средата на миналия век. Старинните неща придават на всяко помещение стилна и романтична атмосфера, изпълнена с чувства на носталгия и копнеж. Можем само да се радваме, че толкова голям брой винтидж артикули са се запазили благодарение на магазините за втора употреба, вместо да бъдат изхвърлени на боклука.

4. Брандове и марки – всеки човек има нужда понякога да облече нещо стилно, което носи надписа или логото на известен бранд. Подобни дрехи придават напълно различно чувство, усещане и емоция. Проблемът обаче е, че те се предлагат в моловете на доста високи цени, често недостъпни за мнозинството потребители. В случай, че и ти спадаш сред тези потребители, магазините за втора употреба могат да ти дадат това, което търсиш. Там ще намериш дрехи от популярни марки, които почти не са били обличани и дори вървят с оригиналния си етикет. Или казано с други думи, ще получиш почти същия артикул като в мола, само че на доста по-ниска цена. Какво по-хубаво от това?     

5. Грижа за околната среда – и не на последно място, купувайки си артикули втора употреба, ти даваш своя принос за опазването на околната среда и планетата като цяло. А това става именно като намаляваш количеството на изхвърляните отпадъци. Все пак защо трябва дадена стока или продукт, които все още могат да се използват, да отиват на сметището? За да бъдеш максимално удовлетворен от себе си, направи този процес двустранен и продай старите си вещи в магазини за втора употреба. Така от една страна ще припечелиш допълнителни средства, а от друга – ще подпомогнеш важна екологична кауза. 

Както вече разбра, магазините за втора употреба могат да се превърнат в идеалната възможност да обзаведеш дома или гардероба си на изгодна цена. Трябва само да откриеш подходящите стоки и артикули за тази цел. А ако вече си го направил, но не ти достигат финансови средства, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на тази кредитна карта винаги ще получаваш необходимото финансиране за съответните покупки и разплащания. Избирайки кредитна Бяла Карта, ти правиш първата стъпка към сключване на редица изгодни за теб сделки в най-близкото бъдеще.    

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш