Кандидатствай Вход
5 признака, че си намерил своята мечтана работа

5 признака, че си намерил своята мечтана работа

  • Бяла Карта
  • 02.09.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1790

Усилията на почти всеки човек в професионален план са насочени към намирането на мечтаната работа и задържането на нея за максимално дълъг период от време. Какво обаче означава понятието „мечтана работа“? Мечтаната работа се свързва с много фактори, които съвсем не се ограничават до получаваната заплата и допълнителни придобивки. Въпросните фактори включват също така  удоволствието и удовлетвореността от извършваните дейности, взаимоотношенията с колегите, както и постигания баланс между професионалния и личния живот. В следващите редове ще ти разкажем малко повече за признаците, по които можеш да разбереш, че наистина си намерил своята мечтана работа.

1. Заплата и придобивки – разбира се, няма как да не споменем получаваната заплата и придобивки. Трябва обаче да се обърне внимание на факта, че невинаги мечтаната работа е тази, която ти предоставя най-високото заплащане. По-скоро е важно да са изпълнени две условия в това отношение. От една страна, заплащането и допълнителните придобивки е нужно наистина да отговарят на поеманите от теб задачи и отговорности. Или казано по-просто, да чувстваш, че приносът ти към конкретната фирма или организация е оценяван по достойнство. От друга, трябва това заплащане да ти позволява в пълна степен да водиш начина и стила на живот, който искаш. Ако въпросните две условия са налице, значи всичко във връзка с получаваното от теб заплащане е наред.

2. Енергия и мотивация – мечтаната работа е тази, която те мотивира и зарежда с енергия. С времето тя се превръща за теб нетолкова в работа, колкото в източник на вдъхновение и предизвикателство, чрез което да се доказваш като все по-добър и по-добър в професионален план. Когато се намираш на своята мечтана работа, в повечето случаи завършваш работния си ден с чувство на удовлетворение от това, което си правил, и от постигнатите резултати. Разликата определено е голяма в сравнение с длъжностите, заети по нежелание и в резултат на това, че просто си нямал по-добри опции в конкретния момент. Подобни длъжности по-скоро те подтискат и изнервят, а в края на деня усещаш умора, цялостно изтощение и желание да се махнеш от офиса възможно най-бързо.

3. Шеф и колеги – при мечтаната работа шефът и колегите оказват изключително положително въздействие върху твоето ежедневие. Те започват да играят ролята не просто на хора, с които се налага да работиш всеки ден, а на твои верни приятели и морална подкрепа. Не е особено лесно да успееш да намериш екип, в който да се впишеш по най-добрия начин и да се чувстваш на място. Това обаче трябва да е една от основните ти цели в професионален план. В противен случай рискуваш да попаднеш при хора, които само и единствено ще бъдат допълнителен източник на напрежение за теб и ще правят работния ти ден още по-труден за понасяне. 

4. Сравнение с другите – когато си наистина доволен от това, което правиш, както и от развитието на кариерата си, ти спираш да гледаш кариерите на другите и да се сравняваш непрекъснато с тях. Основна черта на удовлетворените от живота хора е концентрирането върху себе си и собственото си усъвършенстване и неподатливостта на външни фактори и влияния. От друга страна, ако човек се чувства неоценен и нереализиран, той несъзнателно наднича постоянно в професионалния и личния живот на своите близки, приятели и познати. Подобна практика не само че не помага с нищо, но увеличава разочарованието и демотивацията и дори е възможно да доведе до различни депресивни състояния.

5. Баланса между професионалния и личния живот – не на последно място, мечтаната работа е тази, която ти предоставя възможност за постигане на перфектен баланс между професионалния и личния живот. Баланс, благодарение на който можеш както да си пълноценен и продуктивен по време на работния ден, така и да отделяш достатъчно време за приятелите и най-близките си хора. Балансът между професионалния и личния живот е много важен , защото кара човек да се чувства щастлив, спокоен и удовлетворен. В случай, че си намерил работата, която да ти предоставя такъв баланс, ти препоръчваме добре да се замислиш дали си заслужава да я смениш дори при появата на по-изгодни от финансова гледна точка предложения.

Е, вече знаеш петте най-важни признака за това, че си намерил своята мечтана работа. Ако въпросните признаци не са налице в настоящата ти работа, не се притеснявай да я смениш. Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти окаже финансова подкрепа за всякакви обучения, курсове и други разходи, които биха могли да възникнат пред теб в преходния период. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще реализираш покупки и разплащания много по-бързо, лесно и удобно. Избирайки кредитна Бяла Карта, ти правиш първата стъпка към решителните промени в своя живот, които ще те отведат по пътя на успеха и благополучието.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш