Кандидатствай Вход
5 умели начина детето ти да продължи да учи през лятото

5 умели начина детето ти да продължи да учи през лятото

  • Бяла Карта
  • 31.07.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1740

Детската и юношеската възраст са много важни за цялостното развитие на един човек, както и за бъдещите му успехи и постижения в живота. Като родител ти трябва да направиш всичко възможно този период от живота на малчугана да бъде оползотворен по възможно най-добрия начин. Разбира се, последното в никакъв случай не означава да лишиш наследника си от забавления и да го принуждаваш да чете още веднъж всичките си учебници през лятото. Не, лятната ваканция е период, през който полезното може да се съчетае по идеален начин с приятното. В следващите редове ще ти дадем няколко умели идеи, благодарение на които е възможно детето да продължи да учи и да се усъвършенства през лятото, като в същото време не се лишава и от характерните за сезона хубави моменти и емоции.

1. Залагане на образователни игри – има редица образователни игри, способни да доставят изключително високи дози забавление на твоя наследник и наред с това да му дадат важни уроци за живота. Особено полезни са игрите, свързани с усъвършенстване на финансовата култура и грамотност на подрастващите. Имаме предвид най-вече игри от типа на „Монополи“, които дават възможност на наследника ти да влезе в ролята на бизнесмен, управляващ средствата и инвестициите си и стремящ се да реализира по-голяма печалба. Добра идея би била да купиш такъв тип игри на своето съкровище и дори да ги играете заедно – определено подобна дейност ще донесе бъдещи преимущества както на него, така и на теб.

2. Посещение на културни събития – лятото е време за разнообразие, нови преживявания и непознати емоции. Време, през което можеш да изненадаш наследника си с билети за театър, концерт или друго значително културно събитие. Важно е у подрастващите да се изгражда усет и представа за изкуство и култура. Така те не само ще си създадат представа за това кои моменти и преживявания са наистина качествени, но и ще изградят много полезни за тях ценности и принципи. От друга страна, концертите и театралните постановки са събития, които доставят истинска наслада и удовлетворение у човека, и представляват идеалният повод за събиране на цялото семейство.

3. Учене по време на лятната почивка – традиционната семейна лятна почивка на море или планина може да се направи така, че също да бъде едновременно полезна и приятна за твоя наследник. Използвай въпросната почивка, за да спомогнеш за увеличаване на знанията му по история и география, както и изграждане на богата обща култура. На първo място, разкажи на малчугана малко за историята на съответния курорт и събитията, които са се развивали там през вековете. Ако си избрал град със солидна история като Созопол или Несебър (или пък подобна дестинация в чужбина), определено ще имаш доста за разказване. Добре е също така да вкараш в употреба картата или глобуса, за да изградиш у детето умения за ориентация и разпознаване на различните посоки. А когато пристигнете, ще имате възможност заедно да разгледате населеното място, всички негови исторически обекти, забележителности и атракции.

4. Гледане на стойностни филми – освен анимациите или разнообразните тийн сериали, които най-вероятно гледа твоят наследник, можеш през лятната ваканция да му покажеш и някои стойностни и поучителни игрални филми. Филми, в които се говори например за най-важните общочовешки качества и ценности – приятелство, лоялност, принципност, обич и подкрепа към най-близките, преследване на мечтите и идеалите, и т.н. Или пък такива, засягащи исторически, финансови и други обществени теми. Няма никакво съмнение, че телевизията и киното са два от най-въздействащите върху човешкото съзнание типове медии и правилната им употреба е от ключово значение за възпитанието и развитието на децата.

5. Развиване на личните таланти – и не на последно място, обърни по-голямо внимание на това какви таланти и способности притежава твоят наследник, кои дейности обича да практикува, в каква посока има шансове да се развива и т.н. Може би му се отдават информационните технологии и като цяло всичко свързано с компютрите. Възможно е да притежава способности по отношение организацията и управлението на различни процеси или пък по-необичайни таланти като пеене и танцуване. Лятото е изключително подходящ период за развитие на въпросните умения чрез записване на различни курсове и уроци. Разбира се, подобно решение задължително трябва да бъде обсъдено предварително с малчугана, за да си сигурен, че той наистина иска да се занимава със съответните дейности.

От екскурзия до богата исторически и културно дестинация до посещения на театрални постановки и записване за курсове – всичко това може да помогне на детето ти да продължи да учи и да се усъвършенства през лятото. Ако за някоя от споменатите идеи ти трябва допълнително финансиране, кредитна карта Бяла Карта веднага ще ти помогне. Тази кредитна карта ти дава достъп до свежи средства по всяко време и ти позволява да реализираш покупките и разплащанията си по-бързо, лесно и ефективно. Използвай възможностите, които ти предлага кредитна Бяла Карта, и подсигури доброто бъдеще на наследниците си!  

Прочети повече: Как да научиш децата си да спестяват?

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш