Кандидатствай Вход
6 начина да подобриш кондицията и настроението си в студените и мрачни зимни дни

6 начина да подобриш кондицията и настроението си в студените и мрачни зимни дни

  • Бяла Карта
  • 02.01.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 846

За зимата са характерни по-малкото количество излизания навън, по-ограничените социални контакти, липсата на значителна физическа активност и прекарването на повече време на дивана пред телевизора. Този начин на протичане на ежедневието е продиктуван най-вече от неблагоприятните метеорологични условия. За съжаление, той може да окаже доста негативно влияние както върху моментното настроение, така и върху цялостното психологическо и емоционално състояние на човека. Случаите на т.нар. „зимна депресия“ се увеличават сериозно през последните години, като попадналите в подобно състояние хора се чувстват тъжни, нямат желание или мотивация за нищо и понижават рязко своята продуктивност през деня. Ако не искаш и с теб да се случва това, е добре още отсега да вземеш необходимите мерки. Ето няколко начина да поддържаш своята добра кондиция и настроение в студените и мрачни зимни дни:

Изгради си здравословен хранителен режим – през зимния сезон е особено важно да си изградиш здравословен режим на хранене. Режим, посредством който ще имаш възможност да предоставиш на своя организъм всички необходими витамини и полезни вещества. Поради климатичните особености в нашата страна е трудно да се намерят свежи плодове по това време от годината, така че ще трябва да заложиш на тропически такива – банани, портокали, мандарини, киви и т.н. Също така, ти препоръчваме да си поставиш определени граници по отношение консумирането на сладкиши, бисквити и други подобни неща, съдържащи прекалено големи количества захар.

Поддържай физическата си активност – да, през зимата не неприятно да си правиш сутрешните кросове на стадиона или пък да се разхождаш редовно в парка с приятели. Винаги обаче можеш да откриеш начини за поддържане на физическата си активност. Има специални тренировъчни програми, които можеш да практикуваш и у дома. Трябва само да освободиш необходимото ти пространство в дадена стая и да закупиш някои принадлежности (уреди, килимче за гимнастика, спортен екип). Удачен вариант е и да посещаваш ежеседмично даден фитнес център, където всички условия за провеждане на пълноценна тренировка ще бъдат налични.   

Слънчева терапия – колкото и студена да е предстоящата зима, със сигурност ще има кратки промеждутъци от време, в които слънцето все пак ще си пробие път измежду облаците. Възползвай се от тези моменти, за да излезеш навън и да почувстваш влиянието на слънчевата светлина. Излагането на слънце ще „събуди“ организма и ще му даде допълнителни количества сила и енергия. Една разходка навън под слънчевите лъчи несъмнено ще подобри твоето настроение и ще те накара да забравиш за всякакви негативни мисли и депресивни състояния.

Слушай зареждаща музика – музиката има почти вълшебно въздействие върху човешкия организъм. Тя е способна изцяло да промени настроението и емоциите ти, както и да те накара да подходиш по съвсем друг начин към предстоящите дейности и събития. Слушането на весела, жизнерадостна и зареждаща музика ще ти гарантира положителни емоции и ще ти позволи да се наслаждаваш в максимална степен на живота, независимо от това дали времето навън  е мрачно или пък снегът е затрупал всичко наоколо.

Посещавай културни събития – суровите метеорологични условия навън по никакъв начин не ти пречат да посещаваш културни събития на закрито. Изборът в това отношение е доста голям – театрални постановки, концерти, филмови прожекции, изложби и т.н. Обади се на най-близките си приятели и се съберете заедно на място, където ще си прекарате по най-добрия начин и ще се заредите с така необходимите дози смях и забавление.

Замини на почивка – не само лятото е подходящ сезон за почивка. През зимния период също би могъл да заминеш на пътешествие до някоя топла и екзотична дестинация. По този начин от една страна ще се отдалечиш за малко от студа и снеговете, а от друга – ще се разтовариш в психологически план и ще се завърнеш в подобрена кондиция и повишена работоспособност и продуктивност. Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти осигури необходимите средства за реализиране на желаната ваканция. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти.

И през тази зима кредитна карта Бяла Карта ще бъде до теб, за да ти помага за всичко, от което се нуждаеш. Започвайки от предоставяне на средства за текущи покупки или разходи, преминавайки през намаления и отстъпки в спортни, здравни и културни центрове, и стигайки до възможности за използване от всяка точка на света по време на пътешествия. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и направи своето ежедневие една идея по-леко, комфортно и приятно!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш