Кандидатствай Вход
6 силни навика, които ще променят напълно професионалния и личния ти живот

6 силни навика, които ще променят напълно професионалния и личния ти живот

  • Бяла Карта
  • 21.10.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 653

Твоите ежедневни навици са много важни както за щастието и хармонията ти в личен план, така и за професионалната ти ефективност и успехи. Поради тази причина трябва да им обръщаш необходимото внимание и да се стремиш да изградиш такива, които са ти максимално полезни за постигане на посочените цели. От усвояването на правилните навици зависят твоята кондиция, мотивация, способност да се освобождаваш от натрупаните дози стрес и напрежение, да се предпазваш от ефекта „прегряване“ и т.н. В следващите редове ще изведем няколко силни навика, които биха могли да ти помогнат да промениш напълно своя професионален и личен живот.

Благодарност към околните – навикът да казваш „благодаря“, когато някой ти помогне или извърши безплатна услуга за теб, е много по-важен отколкото си мислиш. Той отключва в съзнанието ти положителни емоции и нагласи, както и приятелско отношение към околните. Научно доказано е, че редовната практика да благодариш е полезна за цялостното психологическо здраве на човека и го прави по-устойчив на стресови и травматични ситуации.

Позитивен подход към предстоящи задачи и проекти – позитивният подход е от голямо значение при стартиране на нова задача или проект в професионален план. Той ти дава стимул и мотивация, както и увереност в това, че ще се справиш по най-добрия начин. Затова, когато стартираш нещо ново, се избави възможно най-бързо от своите страхове и притесненията за потенциален провал. По-скоро си кажи, че това е шанс за теб да придобиеш знания и умения, които досега не си имал и които ще помогнат за професионалното или личностното ти развитие в близко и по-далечно бъдеще.

Грижа за собственото здраве – този навик в никакъв случай не бива да се пренебрегва. По своята същност той представлява съвкупност от ежедневни дейности, насочени към съхранението на отличното човешко здраве в дългосрочен план. Част от тези дейности са лягането навреме, тренировките сутрин или след работа, консумирането на плодове и зеленчуци, и т.н. Грижи се за собственото си здраве, защото то е твоето най-голямо богатство.

Изслушване на околните – може да ти звучи като проста и лесна задача, но за много хора съвсем не е така. Истината е, че голяма част от проблемите ни както в офиса, така и в личен план, идват от нежеланието да се изслушваме помежду си. Осъзнаването на подобна грешка е първата значима стъпка към нейното поправяне. Старай се не само да изслушваш околните, но и да разбираш аргументите и позициите им, и ще видиш колко по-хармонични ще бъдат животът и ежедневието ти.

Избягване на сравненията – сравняването на личните постижения с тези на другите хора около нас е още една често срещана грешка. Грешка, която в повечето случаи ни носи чувства като тъга, завист, гняв, разочарование и т.н. Нужно ли е да си го причиняваш? В крайна сметка винаги ще има някой по-успял, с по-добри доходи или с по-уреден живот от теб. Но последното няма никакво значение. Важното е ти самият да се чувстваш щастлив и доволен от това, което правиш, и от начина, по който преминава ежедневието ти. Свикни да избягваш сравненията и погледът ти към живота ще бъде съвсем различен и много по-ведър.

Медитация – медитацията е много мощна дейност, чиято основна цел е да помогне на човешкото съзнание да се отпусне и освободи от неприятните и напрягащи мисли. Тя оказва положителен ефект по отношение цялостно намаляване на стреса в ежедневието, по-добра кондиция на човека и възвръщане на неговия качествен и спокоен сън. Медитацията може да ти свърши работа и когато искаш да подтиснеш желанието за тютюнопушене, консумиране на алкохол и други вредни навици. Препоръчително е всеки ден да се отделя по малко време за медитация, за да се постигне решителна и дългосрочна промяна в качеството на живота.

Ако се намираш в период, в който дори изброените дотук стъпки не могат да ти помогнат за преодоляване на стреса и напрежението, може би е време за малко да смениш обстановката. Вземи си отпуск и замини на пътешествие до далечна и непозната дестинация, която е способна да ти донесе нови емоции и преживявания. Ако имаш нужда от допълнителни финансови средства за целта, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и може да се използва във всякакви търговски обекти. Внеси доза свежест и добро настроение в своето ежедневие с кредитна карта Бяла Карта!  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш