Кандидатствай Вход
7 идеи за пътувания през пролетта

7 идеи за пътувания през пролетта

Пролетта е идеалното време да си организираш кратка екскурзия до някоя близка дестинация, за да си отпочинеш качествено или просто да се полюбуваш на красивата ни природа. Именно през пролетния сезон природата се събужда за нов живот, цветовете са най-красиви и всичко цъфти и зеленее, създавайки едни от най-живописните пейзажи.

Предлагаме ти кратък списък с интересни дестинации, които можеш да посетиш, за да си починеш пълноценно:

Говедарци

Говедарци е едно прекрасно село в Рила планина, точно в подножието на Мальовица. Селото се намира по поречието на река Черни Искър и идеална дестинация за този сезон, с множество места за настаняване като къщи за гости и хотели. Говедарци е едно от най-впечатляващите български села, представляващо изходен пункт за преходи както към връх Мальовица, така и към редица други върхове, хижи, вкл. Седемте Рилски езера, Урдини езера, Мальовишки езера. Точно затова селото е предпочитано място от всеки любител на преходите и къмпингуването сред дивата природа.

Определено си заслужава да изкараш един пролетен уикенд в това райско кътче в Рила.

Крушунски водопади

Това са едни от най-популярните туристически места в България и има защо. Намират се на 35 км от Ловеч, като за улеснение на туристите има изградена екопътека, заобиколена от удивителна растителност. На най-високата точка на екопътеката се намира и пещерата „Водопада“, откъдето всъщност извира водата, спускаща се от височина над 15 м.

Панорамна площадка Орлово око

Това е една незабравима атракция в Западните Родопи, в близост до Ягодинската пещера. Самото съоръжение Орлово око е изградено с цел туристите да могат да се насладят на уникалните гледки към Буйновското ждрело и Родопите. Панорамната площадка е изградена на връх Св. Илия, на височина 1563 м. и реално е единствената такава в страната ни.

Архитектурно-етнографски комплекс “Етър”

Комплексът се намира в покрайнините на Габрово, като представлява музей на открито. Целта на този музей е да покаже каква е била архитектурата и битът на българите от този регион.

Мястото е перфектно за пролетни разходки, като в музея има общо 50 обекта.

Велико Търново

Търново е един от най-очарователните български градове, особено през пролетните и летни месеци. Освен с красивите си улички и малки кафенета, градът ще те удиви и с необятната си зеленина и уютна обстановка на всеки ъгъл. Разбира се, не бива да пропускаш крепостта Царевец, която е една от най-посещаваните атракции в страната като цяло. Обектът е достъпен за туристи целогодишно.

Реставрацията на крепостта започва през 1930 г. и е завършена през 1981 г., по повод на честванията на 1300 години от създаването на българската държава. Днес възстановени са пътят към главния вход с по-голям портал, внушителните стени и бойни кули, сред които и Балдуиновата.

На самия връх на Царевец се намира Патриаршеската църква, възстановена през 1981 г.

Плиоценски парк в село Дорково

През 2013 г. в село Дорково отвори врати най-новата атракция в околността - Плиоценски парк. В него е създадена възстановка на фауната в една субтропична гора, отпреди 5 милиона години. Именно край самото село е открито най-голямото находище на мастодонти от рода Ананкус в Европа. В самия парк можеш да видиш триизмерни модели мастодонти, автентични модели и други впечатляващи реставрации.

Лакатнишки скали

В Искърския пролом, между реките Пробойница и Доло, се извисяват прословутите Лакатнишки скали. Обявени са за природна забележителност, а от 1989 г. са защитена местност, включена в природния парк Врачански Балкан.

Лакатнишките скали са място за обучение и тренировка на алпинисти и катерачи. На малката тераса на скалите е изградена и миниатюрна хижа "Орлово гнездо".

Не забравяй да вземаш навсякъде със себе си и своята кредитна карта Бяла Карта, за да се разплащаш навсякъде с удобен кредитен инструмент. С кредитна карта Бяла Карта разполагаш с кредитна линия до 3000 лв. и възможност да управляваш картата си онлайн, чрез персоналния си профил. Така може да разполагаш с парични средства всеки месец до заплата, като междувременно нямаш такси за издаване и годишна такса за обслужване на картата. Един от плюсовете на пластиката е дистанционното одобрение, което кандидатстване, което може да бъде онлайн или по телефон. А при одобрение, ние ти изпращаме кредитната карта до посочен адрес.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш