Кандидатствай Вход
7 начина как да избереш правилната кетъринг фирма

7 начина как да избереш правилната кетъринг фирма

  • Бяла Карта
  • 02.09.2015
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2890

При избирането на правилната кетъринг фирма за събитието, което желаеш да организираш, би следвало да целиш основно 2 неща. Поднесената храна по време на събитието, било то сватба, корпоративно мероприятие или парти, трябва да бъде вкусна на първо място и на второ - да бъде добре аранжирана и красиво поднесена, така че да представлява запомняща се гледка. Поради това, намирането на правилната кетъринг фирма е съществена част от организацията на което и да е мащабно събитие. За съжаление, обаче, не съществуват конкретни критерии, спрямо които бихме могли да направим информиран избор и да спрем решението си върху дадена фирма. Затова пък долните 7 стъпки ще ти подскажат на кои важни неща трябва да обърнеш внимание, когато избираш фирма с кетъринг услуги, така че накрая и ти и всички останали гости да останат доволни от цялостната организация на ивента.

#1 Вслушай се в препоръките на хората около теб

Дори най-скъпата реклама не може да измести мнението и препоръката, които твой близък приятел би могъл да ти даде. Огледай се сред приятелите си и виж дали някой от тях вече не е работил с някоя страхотна кетъринг фирма за организацията на сватбата си или на друго подобно събитие. Ако е доволен, вземи контактите на фирмата и се свържи с нея.

#2 Насрочи дата за тестване на ястия

Фирмите, които предлагат кетъринг услуги за мащабни събития, би трябвало да ти предоставят възможност да изпробваш храната, която приготвят. Не забравяй, разбира се, че храната, която ще пробваш на подобна предварителна среща, ще бъде най-вкусният продукт, който фирмата може да ти предложи. Все пак, целта на фирмата е ти да станеш техният следващ клиент.

#3 Помисли за фокуса на дейност на фирмата

Някои кетъринг фирми специализират в големи по мащаби събития и притежават оборудването и експертизата да се справят професионално и качествено с голям брой гости. Други кетъринг фирми се фокусират в организацията на по-малки ивенти като коктейл партита, лични поводи като рождени дни и др. Не подхождай на сляпо с фирмата, която твърди, че има възможностите да се справи с абсолютно всяко събитие без значение неговите размери. В повечето случаи, кетъринг фирмите са специализирани и ти ще трябва да откриеш точно тази, която е подходяща за организацията на твоето събитие.

#4 Обмисли добре от какви услуги имаш нужда

Едни кетъринг фирми ще приготвят храната, която си избрал за събитието и ще я доставят, докато други освен, че ще я приготвят и доставят, ще отидат и по-далеч като дори я подредят по начина, по който желаеш. Освен тези услуги, на пазара има и фирми, които ще ти осигурят в допълнение обучен персонал, който ще бъде на разположение по време на ивента. Не се притеснявай да попиташ дали персонала на фирмата, на която си спрял избора си, е част от самата фирма или тя ползва трети страни за осигуряване на допълнителната услуга. Ако фирмата е специализирана в подготовката и организирането на големи събития, би следвало да има собствен персонал на разположение. Разбира се, винаги има изключения.

#5 Изисквай препоръки

При избирането на дадена кетъринг фирма, ти на практика, се доверяваш изцяло на тази фирма да се справи перфектно с ястията и голяма част от организацията на твоето събитието. Затова е особено важно да изискваш от нея да ти предостави препоръки от предишни организирани от нея събития. Не искай просто имена, а попитай за конкретни събития и дати за повече информация.

#6 Осведоми се за свежестта на продуктите

Колкото и да не ни харесва, у нас съществува разпространена практика ястията в различни заведения за хранене да се приготвят със замразени продукти. Кетъринг фирмите не правят изключение. Всеки един от нас ще предпочете свежи продукти за ястията на събитието си, без значение дали ти го организираш или си поканен гост. В идвата случая, от теб ще се изисква да платиш същата цена за свежи продукти за приготвяне на желаните ястия, каквато би платил и за замразени.  Фокусирай търсенето си върху фирма, която използва и може да осигури свежи продукти за приготвяне на ястията.

#7 Изисквай примерен бюджет

Често се случва решението за наемане на дадена кетъринг фирма да бъде продиктувано от крайната цена, която следва да заплатиш за всичките услуги, които желаеш тя да изпълни за събитието ти. Доколко това трябва да е така или не, не е толкова важно. По-важното в случая е да осъзнаеш, че и двете страни трябва да бъдат и да останат доволни.  Ако накараш кетъринг фирмата да намали прекалено много цената, която изисква за приготвянето на храната, например, нормално е да очакваш това да се отрази и върху качеството на приготвяне на храната. От друга страна, трябва да си наясно колко би ти струвало всичко, което желаеш, за да откриеш златната среда.

В заключение, избирането на правилна кетъринг фирма съвсем не е малък въпрос за решаване. Добре ще е да направиш своето проучване и да се спреш на фирмата, с която ще можеш да се договаряш и където интересите ти и желанията ти ще бъдат чути. Търси фирми с добра репутация на пазара, каквито са например Top Cat Catering. Не би следвало да се притесняваш да попиташ за всичко, което те интересува. Все пак, добрата организация се крие в изпипването на малките детайли. А всички ние бихме желали кетъринг фирмата, на която ще спрем избора си, да бъде наш приятел, на когото можем да се доверим в организацията на събитието ни.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш