Кандидатствай Вход
7 реалистични начина да спечелиш първия си милион

7 реалистични начина да спечелиш първия си милион

  • Бяла Карта
  • 08.03.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 6872

Колкото и невероятно и неосъществимо да ти звучи заглавието на тази статия, всъщност всяка голяма цел се постига с малки стъпки.

На практика, най-трудно е да започнеш да градиш успешното си финансово и професионално бъдеще. Веднъж обаче направиш ли първата крачка, то всяка следваща ще ти изглежда все по-лесно.

Един милион е голямо богатство, разбира се, но съвсем не е достижимо само с шестица от тотото.

Няма как да не се спомене, че годишният ти доход има първостепенно значение за спечелването на голямо нетно богатство в бъдеще, но заплатата ти на практика не е единственият фактор, който да влияе на финансовата ти стабилност. Всъщност, голяма роля за постигането на добри доходи играе и самото разпределение на месечния приход, който получаваш.

На практика, начинът, по който разпределяш паричните си средства, е нещо, на което трябва да обърнеш значително внимание. Дори да не получаваш крупни месечни доходи, ако умееш да спестяваш, съответно – и да харчиш правилно, то ти си на прав път към спечелването на твоя първи милион.

Истината е, че дори да имаш големи приходи, ако не спестяваш пари и не инвестираш за увеличаване на богатството си, то определено няма да натрупаш голяма печалба, равняваща се на хиляди.

Да спестяваш парични средства всеки месец и да ги инвестираш в нещо, което ще ти даде допълнителни ползи или печалба в бъдещ момент, е ключов фактор за спечелването на първия ти милион.

Естествено спазването на даден финансов бюджет и правила за правене на разходи, изисква да жертваш някои от настоящите си навици, но за сметка на това, няма нищо по-хубаво от постигането на заветната ти цел, а именно стабилно финансово бъдеще.

Виж 7 реалистични начин, които ще те приближат към постигането на огромни приходи и спестяването им:

1. Вземи мерки да увеличиш реалната си печалба

Тук става въпрос не да увеличаваш приходите си, а това, което ти остава на края на месеца от тях, след като извършиш всичките си разходи. Или с други думи – да реализираш по-голям размер печалба. Това е разликата между приходите и разходите ти на месец. Спазването на това правило означава да преструктурираш харчовете, които правиш и да не купуваш вещи, които са практически ненужни. Това е първата стъпка, която правиш, за да постигаш големи доходи и да спечелиш първия си милион. Може би, това е и най-важният индикатор за промяна във финансовото ти състояние.

2. „Започни с 10 млн. долара“

Тази максима всъщност е шега, която отразява как мозъците ни са склонни да ни подмамят да вземеш грешно решение, когато инвестираме. Най-добрият начин да избегнеш залъгващото те подсъзнание, е да се запознаеш подробно с различните видове инвестиции, същността им и как могат да бъдат ефикасни за теб. Разбира се, трябва да изготвиш и план за инвестиране и да се научиш да се придържаш към него.

Според видни учени в областта, нашата психология често работи против нас. Според Кърк Кишлъм, директор на Иновативната консултантска група, не е трудно да се направи един милион с инвестиране, стига да се избягват психологическите клопки и да не се следва тълпата. Търпението е едно от важните качества, които ще са ти нужни, когато започнеш да правиш инвестиции в каквото и да е.

3. Превърни страстта си в бизнес

Искаш да имаш собствен бизнес, да работиш за себе си и да инвестираш в труда си, то ефективният начин е собствен бизнес. Тук обаче има едно малко правило и то е, да работиш това, което обичаш. Или с други думи – да превърнеш най-голямата си страст в бизнес, за да инвестираш в нещо, в което те бива и което те прави щастлив. По този начин, парите ще са значително по-лесно достижими.

4. Започни да инвестираш рано

Никога не е прекалено рано да започнеш да инвестираш. Не е нужно, дори да заделяш големи суми пари или инвестицията ти да бъде с висок риск и висока доходност. Важното е да изградиш отрано навика си да правиш спестявания и инвестиции за едно по-добро бъдеще.

5. Бъди търпелив

Това златно правило отново е в сила, без значение какъв начин за печелене на пари избереш.

6. Ако имаш възможност, инвестираш в недвижима собственост

Ако имаш подобна възможност, то най-добре инвестирай в недвижима собственост, тъй като именно това са съветите на инвестиционните консултанти и брокерите. Тази инвестиция в дългосрочни активи ще ти гарантира винаги високи приходи.

7. Промени начина си на живот

Трябва да знаеш, че повечето милионери съвсем не демонстрират богатството си, посредством луксозен начин на живот, скъпи вили и разточителни ваканции. Всъщност, според много проучвания на американските милионери, голяма част от тях въобще не поддържат скъп и разточителен начин на живот, а по-скоро се фокусират върху правенето на инвестиции в потенциални доходоносни активи. Това е пример, че за да се превърнеш в богат човек не е нужно да поддържаш холивудски начин на живот. Така че, помисли какво е добре да промениш в ежедневието си, за да спестиш излишни разходи.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш