Кандидатствай Вход
8 книги, които ще събудят у теб желание за пътуване

8 книги, които ще събудят у теб желание за пътуване

  • Бяла Карта
  • 14.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 835

Силата на добре написаната книга е толкова голяма, че може да те отведе на съвсем различни места, да те пренесе в непознати светове и да те накара да почувстваш неизпитвани досега емоции и вълнения. Книгите, свързани с пътешествия, най-вече. Ако авторът умее да описва изразително посещаваните от него места и дестинации, докато четеш творбата му, ще имаш усещането, че ти самият обикаляш света. В следващите редове ще изведем някои от най-добрите произведения в този жанр, прочитането на които със сигурност ще събуди у теб желание за пътуване.  

„Моето приключение в дивото“ (Черил Стрейд) – напълно съкрушена от смъртта на своята майка, американската писателка решава да измине разстоянието от Калифорния до Вашингтон по водите на Тихия океан. Забележителното е, че тя предприема въпросното пътешествие без никакъв предишен опит в тази дейност. Описаната в книгата „Моето приключение в дивото“ история съдържа от всичко по малко – тъга и разочарование, страх и драматични моменти, но и надежда и вдъхновение.

„Мостовете на Медисън“ (Робърт Джеймс Уолър) -  една книга, която буквално може да събуди у теб желание да стегнеш веднага куфарите си и да се отправиш към популярния американски щат Айова. В нея се разказва историята на омъжена, но самотна жена, живееща в щата през 60-те години на миналия век. В нейната нежна душа се преплитат най-различни чувства, емоции и копнежи, допълнително подсилвани от атмосферата и пейзажите наоколо.

„Изгревите към Сантяго“ (Габриел Ширм) – „Камино де Сантяго“ или „Пътят към Сантяго“ е мрежа от поклоннически пътища, отвеждащи към катедралата „Свети Яков“ в испанския град Сантяго де Компостела. Авторът на тази книга Габриел Ширм също поема по въпросния маршрут с надеждата да намери нова посока в живота. Произведението отразява именно неговите чувства и емоции по време на пътешествието, и душевните промени, до които в крайна сметка води то.

„Сред предизвикателствата на Мадагаскар“ (Дервла Мърфи) -  със своето колело ирландската писателка Дервла Мърфи обикаля и опознава различни части на света. Специално тази книга е посветена на пътуването й до Мадагаскар, в което участва и нейната дъщеря Рейчъл, намираща се в бурна тийнейджърска възраст. „Сред предизвикателствата на Мадагаскар“ преплита историята и културата на екзотичната островна държава със сложните и динамични взаимоотношения между майка и дъщеря.

„Стъпки“ („Робин Дейвидсън) – през 1977 година австралийската писателка и пътешественичка Робин Дейвидсън се отправя на едно доста смело пътешествие. Тя решава да измине пътя от градчето Алис Спрингс, намиращо се в Северната територия на Австралия, до западния бряг на страната. Споменатият маршрут изисква деветмесечно пътуване през пустинята. Пътуване, което тя реализира, водейки със себе си четири камили и едно куче. Първоначално Робин няма намерение да прави писмено описание на своите приключения, но впоследствие създава книга, която се превръща в истински бестселър.

„Парижката съпруга“ (Пола Маклейн) -  разказ за модата, блясъка и уникалната атмосфера в Париж през 20-те години на миналия век. Главни герои в него са американският писател Ърнест Хемингуей и неговата първа съпруга Елизабет Хадли Ричардсън. Въпреки че книгата е основана повече на художествена измислица отколкото на свидетелства за съвместния живот на двамата, тя представя по много увлекателен начин ежедневието във френската столица през този период.

„Моята измислена страна“ (Исабел Алиенде) – известната чилийска писателка Исабел Алиенде пише за облика и културата на своята родна страна в периода преди извършения през 1973 година преврат, довел на власт Аугусто Пиночет. Прочитайки книгата „Моята измислена страна“, със сигурност ще поставиш Южна Америка и по-специално Чили като една от водещите дестинации в списъка си с предстоящи пътувания.

„Алхимикът“ (Паулу Коелю) – книга, която от излизането си на пазара през 1988 година досега остава в челото на класациите по продажби. Каква е причината за подобен дълготраен успех? Тя разказва една проста, красива и в същото време непреходна история. Историята на бедно овчарче, което пътува от Испания през пустинята Сахара до величествените пирамиди в търсене на древноегипетско съкровище.

Тези и още много книги в електронен вариант можеш да откриеш в онлайн и ритейл магазина ReaderBG. При разплащане с кредитна карта Бяла Карта имаш възможност да се възползваш от 5% отстъпка в цената на всеки един закупен продукт. А в случай, че желанието за пътуване вече се е събудило неудържимо в теб, отново твоята кредитна карта Бяла Карта ще бъде насреща да ти помогне. Избери кредитна карта Бяла Карта и направи живота си по-цветен, динамичен и изпълнен с хубави емоции отвсякога! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш