Кандидатствай Вход
Богатите също плачат

Богатите също плачат

  • Бяла Карта
  • 13.06.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1216

Ако ти все още правиш първите си крачки към стабилни финанси и забогатяване, то едва ли вярваш, че хората, които притежават милиони също изпадат в тежки финансови ситуации. Този материал ще ти разясни, че богатите също плачат.

В началото на тази година основателят и главен изпълнителен директор на Amazon, Джеф Безос, обяви, че се развежда със съпругата си Макензи, след близо 25 години брак. Предвид, че Джеф Безос е един от най-богатите хора в модерната история, спекулациите около развода на популярната двойка се превърнаха в топ тема за обсъждане в интернет. И това е логично, защото става въпрос за може би един от най-скъпите разводи в историята. Джеф Безос има състояние, оценяващо се на 137 милиарда долара и според последната годишна класация на Forbes е най-богатият човек на планетата. Поради тази причина експерти смятат, че именно неговият развод може да се превърне в най-скъпият развод в историята. А според някои американски медии, Макензи може да вземе от развода близо 66 милиарда долара, имайки предвид, че компанията е създадена година след като са сключили брак.

Джеф Безос обаче съвсем не е единственият магнат, който се сблъсква с непосилните пречки да запази мултимилионното богатство след развод. Сред известните личности, които са минали през труден и скъпоструващ развод са Мадона, Тайгър Уудс, Пол Маккартни, Мел Гибсън и други. Всяко от техните споразумения за развод е било на стойност милиони долари. Кои обаче са онези разводи, които заемат челните места в класацията за скъпи разводи? Виж кои са милионерите, които са изстрадали най-скъпите бракоразводни дела в историята:

Мел Гибсън и Робин Мур, 2006 г. - 425 милиона долара

Почти половин милион долара - толкова е споразумението за развод, което актьорът Мел Гибсън и Робин Мур сключват. И това може би е един от най-големите холивудски разводи. Споразумението възлиза на половината от нетната стойност на богатството на актьора по това време. Повечето хора са наясно с цялата публичност, която заобикаля Мел Гибсън, когато той и съпругата му се развеждат. Те са женени повече от четвърт век и имат общи деца. Въпреки това има информация, че поведението на Гибсън е станало хаотично и в крайна сметка жена му решава да се откаже, като прибира след развода почти половината от богатството на Гибсън. Никой не знае точно какво се е случило, но е ясно, че двамата са решили, че е по-добре да се разделят.

Аднан Хашоги и Сорая Хашоги, 1980 г. -  874 милиона долара

През 1961 г. търговецът на оръжие от Саудитска Арабия Аднан Хашоги се жени за 20-годишна британка на име Сандра Дейли. Съпругата му приема исляма и променя името си на Сорая. Според Time, двойката притежава 17 имения, три самолета и три яхти. Двойката се развежда през 1974 г. и тяхното споразумение възлиза на рекордните 874 милиона долара, което се равнява на повече от 2 милиарда долара днес.

Бърни Екълстоун и Славица Радич, 2009 г. - 1,2 млрд. долара

Изпълнителният директор на Формула 1 Бърни Екълстоун, един от най-богатите хора в Обединеното кралство, се развежда с хърватския модел Славица Радич през 2009 г. Разводът струва близо 1,2 млрд. долара и въпреки че подробностите не са напълно ясни, според източници, е имало необичаен обрат. Вместо Бърни Екълстоун само да се раздели с над 1 милиард долара, Радич всъщност е била тази, която е плащала тлъста сума пари на самия Екълстоун.

Рупърт Мърдок и Анна Торв, 1999 г. - 1,7 млрд. долара

Медийният магнат Рупърт Мърдок и журналистката Мария Торв са женени 31 години и имат три деца заедно. След пенсионирането на Мърдок обаче, през 1998 година двойката решава да се разведе и да запази приятелските си отношения. Явно и двамата превъзмогват бързо “тежката”  раздяла, предвид, че Мърдок се е оженил за Уенди Денг 17 дни след развода, докато Тор се омъжила за Уилям Ман след шест месеца. Е, имайки предвид, че е излезнала от предния си брак с 1,7 милиарда долара, защо да не се впусне в следващ?

Алек Уолдстийн и Джоселин Уолдстийн , 1999 г. - 3,8 млрд. долара

Най-скъпият развод на знаменитости настъпил през 1999 г., когато френско-американският бизнесмен и търговец на изкуство Алек Уолдстийн се развел със съпругата си Джоселин Уолдстийн. Те са били заедно цели 21 години. В резултат на раздялата и последвалите бракоразводни дела Джоселин получава 2,5 милиарда долара и 100 милиона долара за всяка от следващите 13 години. Според People, бившата съпруга е получила общо 3,8 милиарда долара. Това е около 5.7 млрд. долара днес.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш