Кандидатствай Вход
Бюджетна почивка на остров в края на лятото

Бюджетна почивка на остров в края на лятото

Знаеш ли, че в Хърватия има хиляди острови, на които можеш да прекараш страхотно? Хърватия е дестинация, която ще отговори на много от изискванията ви за по-екзотична лятна почивка. Да, има толкова много острови, които може да посетите, толкова много плажове, предлага възможности за гмуркане, разходка с яхта и всичко това на изключително достъпни цени.

Хърватия може да стане твоята невероятна дестинация не с един, а с цели 1185 острова, които ще те очароват със своята красота и чудесно съчетание на море с планина и 1777 километра крайбрежна ивица. Хърватия се слави с прозрачните води на Адриатическо море и средиземноморския си климат. Тук спокойно можеш да се наслаждаваш на гледката под вода до 50 метра дълбочина.

Няма начин да не бъдеш пленен от възможностите, с които Хърватия ще те посрещне, защото почивката ти ще бъде изпъстрена с много прекрасни впечатления, невероятна кухня, истински разкошни гурме преживявания, приемливи цени и всичко това, окъпано в прекрасно морско настроение.

Един микс от история, красиви кристално чисти езера, морско очарование и венециански пейзажи.

Очакват те 5 забележителни района с различна история, привлекателни със своите яхти и катамарани и с още редица морски предложения. Не трябва да подминаваш например полуостров Истрия, заливът Кварнер и най-големия яхтен център на крайбрежието в Опатия.

Но нека да ти разкажем и за Далмация. Казват, че Далмация е сърцето на хърватската култура, история и дори кулинария. Рибата, зехтина, разнообразните местни подправки и билки и агнешкото месо са основна съставка на местната кухня. А местното вино се слави с изискан и неповторим вкус.

В Северна Далмация можеш да се наслаждаваш на многобройните острови и уникална природа.

Средна Далмация те чака с морската си столица Сплит, средновековни исторически ценности и възможност да създаваш своите нови морски истории.

Южна Далмация пък те завладява с многобройните развлечения с яхти и романтични приключения с лодки до множество живописни острови.

Всеки остров в района е уникален със своето присъствие. Остров Паг е известен не само с овчето сирене и дантелите, но и с безкрайните купони с дъх на лято, дискотеки и нестихващ нощен живот, един по-различен свят със своите нощни правила и безкрайна денонощна фиеста.

Ако си любител на екотуризма Архипелагът Корнати ще ти поднесе вълнуващи моменти със своите острови, които се славят като най-красивите острови в средиземноморския регион. Можеш да посетиш подземни пещери, както и да изживееш незабравими автентични срещи в къщи на рибари и овчари, барбекю на лунна светлина, душ под небето.

Ако обичаш разнообразието и искаш при всяко завръщане да виждаш различен плаж – това е плажът Златен Рат, защото природните условия го променят постоянно.

Най-дългият остров е Хвар, а островът с най-много гори – Млет.

Но нека продължим нататък! В Дубровник, наречен още „Перлата на Адриатика“ ще откриеш своето по-достъпно Монте Карло.

А защо да ходиш до Бразилия или Венеция, след като Риека е толкова близо, и ще те въвлече в своите летни фиести и карнавали.

1500 залива, с много модерни марини и безброй места за акостиране, дайвинг, разходка с яхти и гурме менюта, подводен риболов или приключение с делфини – как да устоиш на подобна островна ваканция?

За гурме ценителите местната кухня е малък рай, придружена от изискани вина, отлежали в стомни на морското дъно.

В многото ресторанти и механи, които тук се казват „конобе“ можеш да опиташ вкусна зелева супа, овче сирене, и разбира се морските деликатеси.

Ако обичаш красивата, необичайна и загадъчна природа не се лишавай от възможността да посетиш 16-те плитвички езера и водопади.

За любителите на редки природни феномени, Хърватия също има какво да предложи. В карстовата пещера Баредине, на дълбочина 60 метра, можеш да видиш ходещи риби с крака и с кожа, близка по цвят на човешката.

Дайвинг – тук може да се насладиш на гмуркането в прозрачни морски дълбини, рифови гмуркания, гмуркания около потънали морски съдове, пещерни гмуркания или гмуркания в реки. Лимитът за дълбочина е 40 метра. Единствено до остров Вис може да изследваш подземният свят и на 72 метра дълбочина.

Може да се гмурнеш и до подводна винарна, където виното се съхранява в специални амфори една или две години, както и можеш да усетиш специфичния аромат на виното и античността на тези амфори, облепени с морски водорасли и раковини.

Ако пък решиш да отседнеш в най-романтичния град Ровин, намиращ се на полуостров Истрия, то ще можеш да съпреживееш интересни истории от миналото, защото Ровин е град на романтиката. Жулн Верн избира този град на мечтатели, поети, артисти и художници, защото го спечелва с пейзажите и емоциите си.

Това е тя - страната на хилядите острови, съчетани в една възхитителна природна мозайка и усещане за истински живот, която ти дава редица възможности за незабравима почивка на море.

Хърватия е чудесен вариант за островна почивка, която е „по джоба ти“ – перлата на Адриатика и хилядите островчета те очаква!

И за да завършим нашата Адриатическа обиколка ще добавим – в Хърватия кредитните карти са „добре дошли“ навсякъде. Затова, приготвяйки багажа не забравяй да вземеш своята Бяла Карта!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш