Кандидатствай Вход
Бюджетните идеи за есенна ваканция

Бюджетните идеи за есенна ваканция

Бързо ръководство за най-добрите европейски дестинации, които да посетиш тази есен - това ще ти предложим в този материал. А, преди да започнеш да правиш планове за ваканцията си, ти препоръчваме да се запознаеш с всичките предимства на кредитна карта Бяла Карта. Как кредитната пластика може да ти помогне да покриваш разходите си и да отделяш средства за малко бягство от ежедневието, можеш да разбереш като се сдобиеш с нея. Не забравяй, че може да кандидатстваш за кредитна карта Бяла Карта както онлайн, така и по телефон, а ние ще ти я доставим безплатно до адрес.

Ето и някои от достъпните предложения за есенна ваканция, която да си позволиш със семейството или дори с приятели:

Макар в Европа да се крият едни от най-луксозните и скъпи курорти в целия свят, то Стария Континент предлага и изключително достъпни дестинации. Някои местенца могат да се похвалят не само с бюджетни опции за настаняване, но и с красива природа, исторически артефакти и незабравима култура.

Кои са някои от местата, които си заслужава да посетиш тази есен, при това без да се отразяват пагубно на личния ти бюджет:

Словения - красива есенна зеленина, замъци и фестивали на виното - звучи опияняващо, нали?

Хърватия - Есенна идилия с живописни пейзажи, стари градове и лазурни плажове.

Италия - красиви езера, уникална кухня, екзотична култура и кулинарни тържества.

Южна Франция - плажове, качествена храна и множество активности на открито.

Трансилвания в Румъния - живописни планини, окъпани в цветовете на златната есен, замъци, местни легенди и Хелоуин в замъка на Дракула.

Гданск в Полша - „Златна есен”, средновековни замъци, кехлибарени съкровища и “златни” изкушения.

Wachau Valley в Австрия - Weinherbst (винена есен), колоездене и древни абатства.

Будапеща, Унгария - елегантен град в златни оттенъци, термално СПА и есенни фестивали.

Чески Крумлов, Чехия - есенни приказки и идилична красота.

Ето и най-добрите предложения на горещите места за пътуване в Европа през есенните месеци - ако си любител на дългото лято и високите градуси:

Мадиера, Португалия - дни на Балми, скалисти брегове и вино Madiera.

Кипър - зашеметяващи плажове, древни руини и уникални преживявания.

Малта - средиземноморски климат, история и интересна култура.

Ето и по-подробна информация за някои от бюджетните курортни места за ваканция:

Любляна - Столицата на Словения, възхитителният град Любляна беше обявен за Зелена столица на Европа през 2016 г., благодарение на красивия без трафик, приятен за пешеходците стар град по бреговете на река Ljubljanica. През есенните месеци градът оживява в шоу на есенния цвят и фестивали.

Кулинарни фестивали

Известният словенски фестивал на виното, фестивалът на винариума - реколта от грозде Лендава и фестивалът на старата лоза - кулинарна и културна почит към най-старата лоза в света. Това са само няколко от кулинарните тържества, които може да те насочат към този мъничък град.

Знаеш ли, че в Любляна има така наречените Празници на светлината, за да посрещнеш зимните нощи. В късната есен, когато нощта започва да пада в късния следобед, градът грее с Фестивала на нощта и огнените околности. Огнени художествени инсталации запалват кътчета на града, създавайки вълшебна атмосфера и възхитителна нощна разходка. Посетителите се насърчават да правят свои фенери и осветени шапки на работилници из града.

Езерото Блед, Словения

За една от най-пленителните сцени в Европа се отправи към Блед -  едно китно място, съвсем близо до Любляна. Езерото Блед през октомври е едно от най-ефектните места, които ще те омаят с есенни цветове.

А на невероятната природа най-качествено ще се насладиш, ако се качиш в замъка Блед, преди да се отправиш на кратко пътешествие с традиционна ръчно изработена лодка Плетна до самия остров Блед. Легендата гласи, че ако изкачиш 99-те каменни стъпала до църквата "Успение на Мария", можеш да позвъниш на църковната камбана и твоите желания ще се сбъднат.

Хърватия

Хърватия се превърна в най-горещата дестинация за летни туристи и кой би могъл да ги вини - закътаната в Балканския полуостров страна има какво да предложи на всеки. Това, което повечето пътешественици не знаят, е, че климатът и крайбрежните води на Хърватия остават топли до октомври, а понякога и през ноември.

Най-доброто време за посещение на Хърватия са месеците май, юни, септември и октомври. А, ако не си почитател на горещите дни, то есенните месеци наистина ще се насладиш на тази живописна държава.

Плуване в лазурните води в късния сезон и каяк в Адриатическо море, някои от най-зрелищните есенни пейзажи и прелестни древни сгради - Хърватия е приказка, при това до нея можеш да стигнеш с автомобил или автобус.

Национален парк “Плитвички езера”

Най-известното природно чудо в Хърватия - Плитвички езера - е верига от 16 езера, пълни с ярко синя вода, свързани от поредица от водопади. Водата тече от едно езеро към друго над туфъри, изградени с течение на времето.

Октомври, в разгара на есента, е най-доброто време за посещение на Плитвички езера, когато цветовете на есенната зеленина подчертават красотата на природното чудо.

18 км дървени пътеки заобикалят езерата и минават директно над някои от водопадите. Обикновено жи отнело около шест часа, за да разгледаш всички езера, така че се възползвай от лодките. Разходка с лодка през езерата също предлага най-добрата гледка към блестящия цвят на природата.

Далматинско крайбрежие и хърватски острови

Използвай максимално мекото средиземноморско есенно време и се отправи към Далматинските острови. В края на септември до средата и края на октомври можеш да очакваш приятни слънчеви дни,  идеални за плуване и да се насладиш на всички туристически съоръжения без тълпи.

На островите ще намериш едни от най-добрите храни и вино, като местни морски дарове и известни бели вина на Корчула.

Дубровник и Сплит

Дубровник и Сплит са двете най-популярни туристически дестинации в Хърватия. Туристите заливат най-известните стари градове по крайбрежието през пиковия сезон на лятото, когато понякога  температурите стигат рекордни нива.

От края на септември до края на октомври е най-доброто време за посещение на Дубровник и Сплит. Температурите са меки, а тълпите намаляват, което прави посещението по-приятно. Междувременно цените за настаняване и храна са напълно нормални, дори и за семейна почивка.

Италия

Има нещо специално в Италия през есента. С намаляването на температурата тълпите се оттеглят и провинцията оживява вместо със зелени с огнено червени цветове. Есента също е изключително кулинарно време в Италия. Есента едни от най-добрите продукти пристигат на пазарите в провинциалните градчета и може да се насладиш на всевъзможно домашно приготвени традиционни ястия.

Езерото Комо в Италия

Езерото Комо е наслада по всяко време на годината, но есента е идеално време за посещение. По-ниски температури, по-ниска влажност и най-хубавото - по-малко тълпи и по-добри оферти за пътуване.

Есенните цветове подчертават красотата на езерото, местните жители също са по-спокойни и все още има какво да се прави, тъй като температурите започват да падат.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш