Кандидатствай Вход
Опасното чуство за безизходица: как да си върнеш контрола върху професионалния и личния живот?

Опасното чуство за безизходица: как да си върнеш контрола върху професионалния и личния живот?

  • Бяла Карта
  • 29.01.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 985

Съвременното ежедневие, изпълнено с високи нива на стрес и напрежение, както и със задачи и ангажименти от всякакъв тип, понякога може да окаже пагубно влияние върху психиката и емоционалността на почти всеки човек. Усещането, че изоставаш или не се справяш с професионалните си проекти и задачи в съчетание с непрестанните проблеми в личен план, е възможно буквално да създаде чувство за безизходица у теб. Чувство, което обикновено води до изпадане в депресивни състояния, а при някои хора с по-лабилна психика – до дълбоки емоционални дупки, измъкването от които трае месеци наред. За да не попадаш в подобна ситуация, в днешната статия от блога на Бяла Карта ще ти дадем няколко полезни съвета за преминаване през трудния период и възвръщане на нормалния ритъм в ежедневието.

Не пренебрегвай съня – в никакъв случай не пренебрегвай нуждата на своя организъм от сън. Работата никъде няма да избяга, останалите ангажименти – също. Неслучайно лекарите казват, че 7-8 часа на денонощие е препоръчителната доза сън. Тази доза ще ти гарантира не само отлично здраве и кондиция, но и бодрост и свежест през целия ден. Те естествено ще се отразят положително върху продуктивността ти и ще ти позволят да свършиш повече работа за по-кратък период от време.

Бъди физически активен – подобно на съня, физическата активност също е силно необходима, за да поддържаме тялото и организма си в желаната форма. Затова, независимо от заетостта и ангажиментите си в рамките на съответния ден, отделяй поне по половин или един час за физически упражения. Опциите за последното са много и разнообразни – от сутрешен или следобеден крос в близкия парк до бърза тренировка във фитнеса.

Научи се да казваш „Не“ – винаги ще се намери колега, който да те помоли да му помогнеш с даден проект и задача, или пък близък човек, изискващ от теб поемането на определени ангажименти в личен план. В случай, че се намираш в тежък или прекалено натоварен период и си сигурен, че няма да се справиш с евентуално допълнително натоварване, просто трябва да кажеш „Не“ на подобни молби и изисквания. Понякога е най-важно да мислиш за самия себе си, а не за това кой ще ти се разсърди или ще си развали отношенията с теб.

Ограничи прекарваното време в социалните мрежи – за днешните поколения социалните мрежи се явяват своеобразен лек срещу всякакви проблеми и стресови ситуации, но често ефектът от тях е точно обратният. Всички добре знаем, че в популярните социални мрежи непрекъснато нараства негативизмът, „хейтърските“ коментари, разгорещените спорове и т.н. Ако се чувстваш тъжен и депресиран от случилото ти се през деня, четенето на подобни коментари и дискусии може да засили лошото ти настроение. Затова, би било по-удачно да излезеш на чист въздух, да се разходиш сред природата и да се срещнеш с приятели и познати, които не си виждал отдавна.

Направи промени в своето обкръжение – и като заговорихме за приятели и познати, трудните от емоционална гледна точка периоди са подходящ момент да направиш промени в своето обкръжение. Особено ако в съответното обкръжение са налице хора, които вместо да те подкрепят, ти създават още повече проблеми и повишават ненужно стреса и напрежението върху теб. Дори и да ти звучи крайно, съветът ни е просто да се освободиш от присъствието на подобни хора в ежедневието ти. Не забравяй, че истинските приятели са само и единствено тези, които винаги са готови да ти подадат ръка и да ти помогнат в трудни ситуации.

Смени обстановката – ако никоя от изброените дотук стъпки не ти помага да се отърсиш от тежката ситуация и да почувстваш, че отново контролираш процесите в своя професионален и личен живот, може би е време да смениш обстановката поне за малко. Препоръчваме ти да си вземеш отпуск и да заминеш на почивка до някоя екзотична и непозната за теб дестинация. Пълното спокойствие и релакс, както и възможността да се насладиш на нови преживявания и емоции, ще ти подействат положително в психологическо – емоционален аспект и ще те заредят с енергията и оптимизма, от които силно се нуждаеш в момента. В случай, че ти трябват допълнителни финансови средства, за да осъществиш тази цел, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и ще гарантира напълно финансовото ти спокойствие и сигурност по време на ваканцията.

Кредитна карта Бяла Карта – твоята кредитна карта, която се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш