Кандидатствай Вход
Да пазаруваме ли хранителни продукти онлайн?

Да пазаруваме ли хранителни продукти онлайн?

  • Бяла Карта
  • 11.07.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1872

Пазаруването от домашния ти компютър не е само умен начин за пестене от пари за бензин, а може да ти осигури и достъп до магазини, които иначе не биха били достъпни въобще за теб. Когато става дума за закупуване на хранителни продукти обаче, интернет има уникален подход към поръчването и доставянето. Дали този метод на покупка е ефективен? Това е един от основните въпроси, които индустрията си задава през последните години – ще се пазаруват ли храни онлайн и ще бъде ли ефикасен процесът?

По същество съществуват два вида услуги за хранителни стоки, които се предоставят чрез интернет. Едната включва магазини, в които обичайно вече си пазарувал (като голям търговец на дребно или аптека) - те организират твоите хранителни продукти и ги доставят. Другият начин е уебсайт, където продуктите могат да идват от различни места и да пристигнат на твоята врата с услуга за доставка – или иначе казано с куриер. И двете могат да налагат такса за тези услуги в допълнение към разходите за доставка и обработка.

Когато става въпрос за традиционно пазаруване, не винаги можеш да намериш 1 или 2 часа свободно време, за да обикаляш по супермаркетите и да търсиш различни продукти (и да сравняваш цените им). Онлайн поръчките елиминират част от това, ако се запознаеш с уебсайта и неговите предложения. Купувачите се насърчават да направят проучване на разнообразието от артикули, предлагани на всеки онлайн сайт за хранителни стоки, преди да купуват. Много сайтове нямат пълен набор от най-популярните продукти, или размерът им може да не е съвместим с твоите нужди.

Получаване на най-добрата сделка

Има моменти, когато онлайн услугата за пазаруване може да предложи най-добрата цена за конкретен продукт. Като общо правило, обаче, онлайн магазините за хранителни стоки не са опцията за най-добра цена. Макар че те имат специални продукти, които могат да бъдат на или под средната цена на местния търговец на хранителни стоки, много продукти могат да бъдат маркирани до цени, подобни на магазина. Повечето онлайн магазини не приемат кодове за отстъпки, както при онлайн магазини за дрехи например.

За кого е най-подходящо онлайн пазаруването на хранителни стоки?

На теория всеки, който има натоварен график може да се възползва от тази практика. Потребителите, които обаче са може би най-ориентирани към пазаруване онлайн на подобни стоки, са:

Студентите – често студентите живеят на места, където магазините не са добре снабдени или просто има малко на брой супермаркети. По тази причина младите хора прибягват до любимото си пазаруване в интернет. Чрез онлайн покупките на хранителни продукти, студентите могат да избират спокойно голям брой стоки, които да им бъдат доставени до вратата.

Семейства на военни, намиращи се на чужди територии, които не се намират в близост до стандартен магазин или търсят продукти, намиращи се само в техните региони.

Възрастните хора, хората с увреждания или тези, които изпитват затруднения да излизат от дома си.

И все пак, дори да не спадаш към някоя от горепосочените групи, това не означава, че не трябва да пробваш удобството на онлайн пазаруването на хранителни продукти. Това важи с пълна сила и ако си наясно кои платформи за надеждни за пазаруване на хранителни стоки. Имай предвид, че до няколко десетилетия, този тип пазаруване със сигурност ще е добил съвсем други мащаби, колкото и да сме скептични към момента.

А за да пазаруваш лесно и удобно хранителни стоки онлайн, трябва да имаш и правилното разплащателно средство за целта. Тук изборът е лесен – Бяла Карта ти дава куп възможности, от които да се възползваш, докато пазаруваш в интернет по всяко време и от всяко мобилно устройство. Над 90 хиляди българи се доверяват на кредитна карта Бяла Карта, за да постигнат финансовата си независимост и да разполагат с парични средства във всеки един момент. Бяла Карта е алтернативната кредитна карта, която не се издава от банка, а от небанкова институция и ти спестява редицата такси, които да оскъпят кредитната ти карта. С Бяла Карта не само, че можеш да пазаруваш от всеки онлайн магазин, но и може да теглиш пари в кеш от банкомат, без да заплащаш каквато и да е допълнителна такса. Така можеш да разполагаш със средствата си, когато искаш да пазаруваш където и да е, по какъвто и да е начин. Бяла Карта не те ограничава и не поставя изисквания, на които да е невъзможно да отговориш. А най-хубавото е, че Бяла Карта няма такси за издаване и обслужване и можеш да я получиш директно до адреса си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш