Кандидатствай Вход
Няколко дестинации, където най-добре се вижда вълшебството на пролетта

Няколко дестинации, където най-добре се вижда вълшебството на пролетта

Днес свършва пролетта – сезонът, който ни връща топлото и слънчево време, зеленината и свежестта на природата, приключенията и хубавите емоции след дългата бяла и студена зима. 

Това е идеалният период от годината за реализиране на дълго отлаганата семейна ваканция в чужбина. Много хора пътуват именно през пролетта,  доставяйки си незабравими преживявания в пълен унисон с атмосферата навън. 

В следващите редове ще ти представим няколко дестинации, където най-добре може да се види пролетта в целия ѝ блясък и вълшебство. За тази година пролетта си отиде, но можеш отсега да планираш пътуване за догодина. С Бяла Карта и планиране отрано, пътуванията в чужбина ще ти излязат доста по-изгодни.

Дестинации в света, където най-добре се вижда вълшебството на пролетта

Валенсия (Испания) 

Валенсия винаги е прекрасно място за почивка, когато става въпрос за пролетно–летния период от годината. Обикновено през този период в испанския град е достатъчно топло, за да се разхождаш навън с тениска и къси панталони. 

Тук имаш възможност да практикуваш множество разнообразни дейности – от излежаване на плажа под яркото слънце до каране на колело и джогинг по специално предвидени за целта алеи. В допълнение, във Валенсия има редица ресторанти, предлагащи гостоприемство и традиционна семейна атмосфера, където можеш да похапнеш вкусна храна на съвсем достъпни цени.    

Морзин (Франция)

Ако обичаш зеленината и пролетните пейзажи, но в същото време се нуждаеш от малко повече хладнина, градчето Морзин е идеалното място за теб. Разположено в подножието на Алпите, то предлага на своите посетители чист въздух и спокойна планинска атмосфера.  

През месеците април и май снегът тук вече се е разтопил, а обраслите в зеленина долини създават чудни гледки. Разходките в подобна обстановка несъмнено ще те успокоят и ще ти помогнат да се освободиш от натрупания през работното ежедневие стрес.

Киото (Япония)

Една малко по-екзотична дестинация, която обаче със сигурност носи в пълна степен вълшебството на пролетта. В Киото ще можеш да се насладиш на уникални по своята архитектурна стойност дворци, построени от местните владетели през различни исторически периоди, които ще те върнат назад във времето. 

От друга страна, през пролетта тук в пълния си блясък се виждат прекрасните градски градини, символизиращи любовта и почитта на японския народ към цветята. Киото безспорно е сред местата, където ще научиш много за традициите, нравите и обичаите на тази изключително интересна източна култура.

Кейп Мей (САЩ)

Кейп Мей е китно градче, разположено в южните територии на щата Ню Джърси. Постоянното му население, наброяващо малко над 4000 жители, се увеличава няколко пъти през пролетно–летния туристически сезон. 

Няколко са основните причини туристи от различни страни да избират именно Кейп Мей за своята ваканция. Започвайки от живописните къщи във викториански стил, преминавайки през модерните салони, където се продава невероятно вкусен сладолед, и стигайки до щатския парк Cape May Point, дом на хиляди пойни птици.

Виктория (Канада) 

Виктория е столицата и най-големият град на западната канадска провинция Британска Колумбия. Още при влизането си в него ще се потопиш в една наистина цветна и необикновена атмосфера. 

През пролетните месеци разцъфтяват над 37 000 черешови дървета, разположени по територията на населеното място. Освен това през април и май тук оживяват няколко големи пазара, откъдето можеш да си купиш невероятните продукти на местните фермери, включващи вкусни сладкиши, домашни сладка и конфитюри, печени плодове и т.н.

Лисе (Холандия)

Намиращото се в западната част на Холандия градче има население от малко над 20 000 души.  В него се намира популярният по цял свят парк Кукенхоф, наричан още „Градината на Европа“

Тук могат да се видят засадени приблизително 800 вида цветя, в това число разнообразни типове лалета, зюмбюли и други пролетни растения. В единия край на парка е разположена традиционна холандска вятърна мелница, а точно срещу самите цветни градини е замъкът Кукенхоф, построен през 17-ти век и нареждащ се сред най-важните исторически сгради в страната.

Костуолдс (Великобритания) 

В тази област на Англия всеки отделен сезон носи свое собствено очарование. През пролетта обаче атмосферата е повече от вълшебна. Една невероятна комбинация от внушителни зелени хълмове, букети от нарциси и магнолии, и стада от препускащи по полетата игриви агънца. 

Ако си любител на типичната английска провинциална атмосфера, то Костуолдс е идеалното място за теб. Освен всичко друго, районът предлага и разнообразие от културни преживявания, включващи музейни експозиции, представления на местни театрални трупи и посещения на замъци, принадлежали на видни благородници и аристократи.  

Събуждането и разцъфтяването на пролетта несъмнено е явление, на което хората от цял свят се наслаждават. Ако искаш наистина да усетиш вълшебството на този невероятен сезон, посети някоя от посочените в списъка ни дестинации. 

Необходима ли ти е кредитна карта за тези дестинации?

А ако решиш още сега да скочиш в първия самолет и да опиташ да се насладиш на красотата на тези дестинации, можеш да го направиш с помощ от твоята кредитна карта.

Макар да не е задължителна, кредитната карта може да ти бъде много полезна, когато планираш пътуване. Независимо дали искаш да видиш някой град в България или да посетиш мечтана дестинация в Европа, или друг град по света, кредитната карта може да ти е полезна. 

Кредитната карта ти дава възможност лесно и бързо да резервираш хотели и полети. С кредитната карта в джоба не е нужно да чакаш заплата, за да платиш необходимите резервации. Можеш да реагираш веднага щом видиш изгодна оферта

С нейна помощ ще можеш да достигнеш и до някои от най-красивите места, тъй като ще можеш по-лесно да наемеш кола. Притежанието на правилната кредитна карта и разумното ѝ използване може да направи твоите пътешествия по-приятни, сигурни и вълнуващи. 

С твоята кредитна карта Бяла Карта ще си гарантираш финансово спокойствие и сигурност по време на цялата ваканция. Кредитна Бяла Карта – кредитната карта, която винаги е до теб, когато имаш нужда.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш