Кандидатствай Вход
Дестинации в България, на които можеш да прекараш прекрасен зимен уикенд

Дестинации в България, на които можеш да прекараш прекрасен зимен уикенд

В блога на Бяла Карта редовно ти даваме добри предложения относно дестинации по света, посещението на които би ти донесло голямо количество положителни емоции и настроение. Ако не ти се пътува до далечни места обаче, съвсем не е нужно да си стоиш у дома и да скучаеш. 

В нашата страна също има редица курорти и не толкова популярни места, на които можеш да си прекараш прекрасно заедно със семейството и приятелите. Включително такива за 

любителите на снежните гледки, зимните спортове и приключения. 

По-надолу в текста сме подбрали няколко подходящи дестинации в България, които са способни да ти предоставят идеалните условия за мечтания зимен уикенд. 

Топ дестинации в България за зимен туризъм 

Боровец 

Боровец е предпочитано място за любителите на зимните спортове. Курортът разполага с повече от 58 километра маркирани писти, идеални за каране на ски и сноуборд. Неслучайно почти всяка година Боровец е домакин на международни ски състезания. 

Два пъти тук са се провеждали състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини, а един път – Световното първенство по биатлон. В допълнение, това е ски курортът, който се намира в най-голяма близост до София, което гарантира достъпът на туристите до всякакъв тип услуги.   

Банско 

Банско е сред дестинациите, които предлагат по нещо за всеки един човек, независимо от интересите, вкусовете и предпочитанията му. От една страна, тук са налице 75 километра маркирани писти, на които могат да се практикуват широк спектър от зимни спортове. 

От друга, туристите, които не си падат толкова по снега и интензивната физическа активност, също няма да скучаят. Историческият център на града е прекрасен и предоставя множество стари къщи, музеи и други интересни обекти за разглеждане. На разположение са и редица качествени ресторанти, пъбове в ирландски стил и традиционни български механи.

Пампорово 

Посетителите на Пампорово имат възможност да се насладят на невероятни гледки още със самото си пристигане в курорта. От безкрайните покрити с борове хълмове до буквално спиращия дъха изглед от връх Снежанка, откъдето стартират повечето местни ски пътеки

Пампорово е свързан посредством лифт с Мечи чал – връх в Родопите, на който се намира една от най-дългите ски писти в България. Освен това курортът е разположен на 80 км от Пловдив, където можеш да си направиш чудесна културна разходка.

Национален парк „Пирин“ 

Национален парк „Пирин“ предлага страхотни условия за планински туризъм. Изградени са маршрути за преход със снегоходки, които водят туристите до симпатични местни хижи, гарантиращи уют и традиционна атмосфера. Сред най-добрите и предпочитани от посетителите хижи са „Яворов“ и „Тевно езеро“. 

Задължително имай предвид обаче, че изминаването на въпросните маршрути изисква отлични умения и опит в подобни преходи. Ако не притежаваш последните, е по-добре да наемеш планински водач, тъй като времето в Пирин е доста непредсказуемо и може да се промени буквално за няколко минути.

Витоша 

Разбира се, в списъка на топ дестинациите в България, не можем да пропуснем ски пистите във Витоша. Те са си на практика домашни за жителите на столицата София. Посредством изградените лифтове е възможно да се стигне директно от града до самите ски писти. 

В случай, че живееш в провинцията, спокойно би могъл да си наемеш подходящ за твоите нужди хотел в София (там изобилието е наистина огромно) и да се придвижваш без никакъв проблем до Витоша. 

А ако времето през даден ден не е подходящо за практикуване на зимни спортове, отново ще имаш на разположение богат избор от дейности, с които да се занимаваш. София разполага с множество театри, кина и места за забавление, в които ежедневно се провеждат разнообразни постановки и представления, концерти и спектакли, събития и ателиета.

Селски туризъм 

Когато става въпрос за прекрасен зимен уикенд, не бива да се забравят и тишината, спокойствието и уникалната атмосфера, които предлагат българските села. Избери си уютна планинска къща в Родопите, Пирин или Рила. 

В селските къщи за гости ще откриеш топлина, създадена от стари камини, домашно приготвена храна и традиционно български декорации и дейности. Подобни къщи за гости са налице в почти всички региони на страната, така че изборът зависи изцяло от твоите лични изисквания и предпочитания.

Как можем да използваме кредитната си карта най-добре в зимния уикенд?

За да имаш спокойствието, че няма да пропуснеш зимен уикенд с много сняг, защото чакаш заплата, можеш да  кандидатстваш за кредитна карта. С кредитна карта Бяла Карта например, можеш да разполагаш с лимит от 100 до 3000 лева – сума, която може да е напълно подходяща да предплатиш нощувките, които са на промоция. 

С кредитна карта Бяла Карта в ръка ще се отдадеш изцяло на приятните емоции с близките хора, напълно забравяйки за финансовите размисли и притеснения. Кредитната карта ти дава свободата да вземеш бързи решения, когато става въпрос за почивката ти. Както знаеш, колкото по-активно почиваш, толкова по-продуктивен ще бъдеш и на работата си.  

На кои дестинации можем да използваме кредитната си карта?

Ако избереш Бяла Карта за своята кредитна карта можеш да плащаш навсякъде в България и по света, където се приемат плащания с карта, защото тя е международна кредитна карта. 

За разлика от други кредитни карти, Бяла Карта е подходящ инструмент и за теглене на пари в брой, защото няма такса при теглене на пари от банкомати в България и Европейския съюз. 

Това я прави удобен инструмент за всички дестинации, дори на местата, където плащането с карта не е масово. Да, тук говорим за случаите, в които решиш да отпочинеш в някое от по-закътаните села.

Разбира се, в зависимост от избраната от теб дестинация, можеш да използваш този гъвкав финансов инструмент, както за онлайн резервации на почивката ти, така и да плащаш с карта в търговските обекти.

Когато имаш кредитна карта, зимния уикенд е приятен и спокоен, защото не се притесняваш за разходите и не чакаш заплата. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш