Кандидатствай Вход
Дейности, които ще направят работния ти ден доста по-приятен

Дейности, които ще направят работния ти ден доста по-приятен

  • Бяла Карта
  • 18.06.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1091

Времето тече особено бавно, когато си на работа, нали? Предполагаме ти се е случвало (и то неведнъж) да преминеш през кошмарна поредица от задачи, оставяща те напълно изтощен психически и емоционално. И при поглеждане към часовника с надеждата, че работният ти ден е вече на привършване, да установиш, че ти остават още няколко часа в офиса. Ако често изпадаш в такива ситуации, е време да предприемеш някакви мерки за подобряване на своята работна среда и повишаване на комфорта и удовлетвореността при изпълнение на ежедневните служебни задължения. В следващите редове ще ти представим няколко дейности, които ще направят деня ти в офиса доста по-приятен и поносим.

На първо място, пристигането в офиса 20 минути по-рано от обикновено наистина може да промени целия ти работен ден. Тогава вероятно все още колегите ти няма да са там, а атмосферата наоколо ще е необичайно спокойна и тиха. Именно подобна атмосфера ще ти позволи да извършиш прехода от домашното към служебното пространство и да се подготвиш психически за очакващите те проекти и задължения. Можеш например да постоиш на стола си за няколко минути без да правиш нищо, да се разходиш из офис пространството или пък да пиеш едно бързо кафе или друга ободряваща напитка. И когато останалите от фирмата дойдат, ти вече да си настроен и мотивиран за ползотворна работа и ефективни резултати през деня.

Добре е да си планираш задачите по време на работния ден така че на всеки 2 или 3 часа да имаш възможност да си вземаш по 10-15 минути почивка. Със сигурност има дни, в които нещата за вършене са толкова много, че просто не смееш да станеш от своето бюро. Това обаче не само няма да ти помогне да си по-бърз, но в повечето случаи ще причини точно обратния ефект. Ако се опиташ да изкараш целия ден в офиса без почивка, най-вероятно по някое време ще прегрееш и продуктивността ти ще падне значително. В този смисъл по-добре залагай на регулярните почивки, свързани с пиене на кафе или излизане на чист въздух. Подобни почивки ще ти позволят да съхраниш в максимална степен своята продуктивност и да издържиш по-лесно на стреса и напрежението в офиса.

Обстановката, в която работиш, е от голямо значение за твоето настроение през деня. Гарантирай си положителни емоции, като се обградиш с предмети, които ти носят радост и приятни спомени. Това могат да са снимки на най-близките хора, любими сувенири или талисмани и т.н. Не се притеснявай да обзаведеш собственото си пространство в офиса по начин, спомагащ максимално за удобството и комфорта ти. Ако успееш да си създадеш възможно най-благоприятната среда за работа, несъмнено денят ти ще стане много по-приятен и ще минава една идея по-бързо и неусетно от обикновено.

Носенето на подходящата храна и напитки в офиса също ще ти бъде от голяма полза. Особено по време на натоварените работни дни, в които нямаш време да се отдалечиш от работното място, за да си купиш желаните продукти. Ако в офиса има хладилник, не е никакъв проблем предварително да си приготвиш (или купиш) вкусен обяд и на сутринта да го вземеш със себе си. Така по време на обедната почивка ще можеш спокойно да похапнеш своята любима храна. В случай, че е разрешено консумирането на солети, бисквити и други подобни продукти на бюрото, няма да е никак лошо да се възползваш от възможността. А колата, енергийните и други подобни напитки ще ти помогнат да запазиш тонуса си и да бъдеш по-ефективен по отношение изпълнението на своите работни задължения.

И накрая, не забравяй, че добрата комуникация с твоите колеги е ключова за това работният ти ден да бъде наистина спокоен и приятен. Интересните разговори, шегите и смехът несъмнено предизвикват положителни емоции и стимулират всички да бъдат по-продуктивни в своята работа. Така че не бягай от контакт с колегите си, а напротив – старай се да изградиш доверие и приятелски отношения с тях (или поне с тези, с които е възможно). Съвместните обеди, почивки за кафе и излизания след работа могат да преобърнат напълно представата ти за делничните дни и да ти донесат неповторимо удовлетворение от професионалния ти живот.   

Както споменатите дейности ще подобрят значително престоя ти в офиса, така и кредитна карта Бяла Карта ще внесе повече спокойствие и сигурност по отношение на личния ти живот и финанси. Благодарение на тази кредитна карта винаги ще имаш достъп до свежи средства и ще можеш да извършваш разплащанията си по най-бързия и лесен за теб начин. Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневието си една идея по-хубаво и приятно.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш