Кандидатствай Вход
Как да поддържаме добра физическа форма през есенно – зимния период?

Как да поддържаме добра физическа форма през есенно – зимния период?

  • Бяла Карта
  • 27.10.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 232

По-студените месеци от годината често се отразяват доста негативно на нашата физическа форма и състояние. Причините за това са комплексни. От една страна, когато времето навън е неблагоприятно, няма как човек да излезе и да практикува различни физически активности на открито. От друга, през този период значително намаляват пресните плодове и зеленчуци, и съответно ежедневното ни меню става много по-нездравословно. Как да се справим с подобни фактори? В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета относно поддържането на добра физическа форма през есенно – зимния период.

Използвай всяка възможност за физическа активност – когато възможностите ти за физическа активност са ограничени, е хубаво да се възползваш максимално от всяка една от тях. Дори наглед малки неща в ежедневието биха могли да са доста полезни за поддържането на физическата ти форма. Възможно е например да оставяш колата си малко по-далече от офиса и да вървиш няколко метра пеша до него (когато времето го позволява, разбира се). Или пък да се изкачваш по стълбите в своята жилищна сграда, вместо да ползваш асансьор. Такива навица са доста полезни не само за отличната физическа форма и външен вид, но и за твоето здравословно състояние в дългосрочен план.

Посещавай редовно фитнеса – щом не можеш да тренираш на открито, най-удачният вариант остава да посещаваш редовно фитнес залата. Там със сигурност ще откриеш множество уреди, с помощта на които да поддържаш и развиваш физиката си. Възможно е също да използваш услугите на личен треньор и да получиш ценни препоръки относно подходящите физически упражнения за теб. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат право на промоционални оферти при избиране услугите на Фитнес JK PRO – място, предлагащо уреди от най-високо качество, просторна зала и отлична атмосфера. Разплащането с твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти позволи да ползваш 20% постоянна отстъпка за всички услуги, предлагани от Фитнес JK PRO.

Допълни менюто си с вносни плодове – както вече споменахме по-горе, през есенно – зимния период намаляват пресните плодове и зеленчуци поради особеностите на климата в нашата страна. Това обаче не е причина да се лишаваш от ежедневната доза витамини и полезни вещества, от които има нужда тялото ти, за да бъдеш здрав и да запазиш желания си външен вид. Препоръчваме ти да допълниш своето меню с вносни продукти, които съдържат подобни полезни вещества. При плодовете изборът е особено богат – банани, портокали, мандарини, киви и т.н. Така че спокойно можеш да си избереш точно тези плодове, които най-добре съответстват на вкусовите ти изисквания и предпочитания.

Ограничи консумацията на сладкиши – консумацията на сладкиши през зимата е силно повишена,, и то далеч не само по време на коледно – новогодишните празници. В големи количества обаче сладкишите могат да се окажат пагубни за фигурата, която си успял да постигнеш с месеци или дори години усилия. В този смисъл ти препоръчваме да внимаваш с тяхната консумация и да се опиташ да я ограничиш до минимум. За предпочитане е да залагаш повече на домашните сладкиши, които не съдържат консерванти и съответно негативното им влияние върху твоето здравословно състояние и физическа форма ще бъде доста по-малко.

Отделяй достатъчно време за сън – сънят има пряко влияние върху здравословното състояние и физическата кондиция на човека. Достатъчните количества сън ще ти позволят да се чувстваш бодър и свеж на следващия ден, както и да разпололагаш с енергия за физическа и умствена активност. Така че ако се налага, си лягай по-рано от обикновено, за да можеш да ставаш навреме за работа (при отделяне на достатъчно време за придвижване в зимни условия) и да бъдеш наистина продуктивен през целия ден.

Старай се да контролираш стреса – стресът, натрупван по време на работното ежедневие, е доста вреден за човека. Ако дълго време не вземаш никакви мерки за овладяването му, със сигурност ще се чувстваш все по-изтощен и отпаднал, и това ще се отразява във все по-голяма степен на външния ти вид. За да избегнеш подобни негативни последствия, намери подходящите методи, с които да се отпускаш и освобождаваш от напрежението. Възможно е тези методи да са свързани с медитация, срещи с приятели, тренировки във фитнеса и т.н.

И тази година през най-тежкия период от гледна точка на битови сметки и други разходи, твоята кредитна карта Бяла Карта ще е неизменно до теб. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави финансовите средства, необходими за покриване на текущите разходи и овладяване на положението до следващата заплата. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и гарантирай своята финансова стабилност и сигурност по всяко време!   

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш