Кандидатствай Вход
Добрите практики за запазване на кожата в перфектно състояние и външен вид

Добрите практики за запазване на кожата в перфектно състояние и външен вид

  • Бяла Карта
  • 29.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 720

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за полезните ежедневни практики, които биха ти помогнали да поддържаш своята кожа в перфектно състояние и външен вид. Ежедневните грижи за кожата са ключови, ако не искаш да имаш сериозни проблеми с нея във времето. Ще се изненадаш как дори на пръв поглед дребни неща като приеманите количества вода или разпределението на дневния ти график, могат да окажат сериозна роля в този аспект. Ето част от добрите навици и практики, които е препоръчително да спазваш, за да си гарантираш здрава и естетична кожа:

Приемане на достатъчни количества вода – кожата ти има нужда от постоянна хидратация, която да я поддържа мека и нежна. Поради тази причина е от голямо значение за нейното здраве и външен вид да се приемат необходимите количества вода на ден. Ако оставиш своята кожа да изсъхне прекалено, неминуемо тя ще започне да изглежда отпусната и неподдържана.

Консумиране на храни с антиоксиданти – храните с антиоксиданти са перфектният избор за твоята кожа. Тези вещества имат свойството да неутрализират токсините в организма и да редуцират развитието на различни възпалителни процеси. Благодарение на тях, кожата се изпъва, а бръчките се намаляват до минимум. Сред богатите на антиоксиданти храни, които бихме ти препоръчали, са черен шоколад, зелен чай, спанак, малини, боровинки и повечето видове ядки.

Ограничаване излагането на директна слънчева светлина – тази практика е особено важна в разгара на летния сезон. По принцип слънчевата светлина е нужна на кожата за получаване на необходимите количества витамин D.  В същото време обаче, когато се прекали с излагането на директното й въздействие, могат да се получат и някои неприятни последствия. Сред тях са изгаряне, обриви и други симптоми на раздразнение, които е възможно да се задълбочат с времето, ако не се вземат предпазни мерки. За да не допускаш подобна неприятна ситуация, ти препоръчваме да мажеш откритите части на своето тяло със слънцезащитен крем, както и да носиш слънчеви очила.

Използване на подходящи почистващи препарати – почистващите препарати са един от основните фактори, водещи до увреждане на състоянието и външния вид на човешката кожа. Това важи в особена степен за почистващите препарати с високо съдържание на силни и токсични химикали. Старай се да избягваш закупуването на подобни препарати. Трудно би било да избегнеш негативния ефект от тях, тъй като се абсорбират бързо от кожата, а в същото време домакинската работа изисква редовната им употреба във връзка с дейностите по почистване.

Увеличаване количествата витамин C – освен всички други познати свойства и преимущества на витамин C, той води и до по-здравословен и естетичен външен вид на кожата. Няколко изследвания през последните години ясно показаха, че повишените количества на витамин C в организма стимулират производството на колаген. А това от своя страна предизвиква изпъване на кожата и намаляване до минимум на бръчките по нея. 

Спазване на удачен дневен режим – в случая имаме предвид спазването на режим, който да ти позволява да съхраниш своето отлично здраве и кондиция. Най-важното в този аспект е да си гарантираш достатъчно часове сън за пълноценна почивка и възстановяване. В допълнение, спортувай редовно и търси начини за редуциране на количествата стрес в ежедневието. Стресът влияе негативно на кожата и в дългосрочен план води до по-бързото й състаряване.

Употреба на точните продукти за кожа – употребата на точните продукти за кожа може да запази отличното състояние и външен вид на вашата кожа, както и да забави максимално процесите на стареене във времето. Най-полезни в тези аспекти са био продуктите за кожа, съставени изцяло от естествени съставки. Затова преди да закупите крем, лосион или друг подобен продукт, задължително преглеждайте неговия състав, за да се уверите, че ще ви донесе желаните резултати, без да предизвика странични ефекти върху кожата и тялото ви като цяло.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални промоции при залагане на продуктите на DERMACODE by I. Pandourska. Става въпрос за френски козметични продукти от най-високо качество, чието производство е съобразено с най-новите стандарти в сферата.  DERMACODE by I. Pandourska предлага широк спектър от овлажнители и серуми, които спомагат за правилното възстановяване, лечение, дълбоко хидратиране и подмладяване на кожата. При разплащане с твоята кредитна карта Бяла Карта имаш право на 21% отстъпка в цените на въпросните продукти. Избери кредитна карта Бяла Карта и се погрижи за красивия, здравословен и естетичен вид на твоята кожа!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш