Кандидатствай Вход
Финансовите книги, които да прочетеш през 2020 година

Финансовите книги, които да прочетеш през 2020 година

  • Бяла Карта
  • 11.02.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 948

В блога на Бяла Карта многократно сме подчертавали ползите от четенето на книги, свързани с личните финанси. Подобна литература спомага за обогатяването на личната финансова култура и грамотност, както и за вземането на по-добри решения във финансов и като цяло в житейски аспект. Хубаво е непрекъснато да търсиш стойностни произведения, които биха могли да ти донесат максимални преимущества в ежедневието. Точно такива заглавия сме подбрали в днешната статия. По-надолу ще ти дадем няколко добри предложения за финансови книги с пожеланието да прочетеш възможно най-голям брой от тях през 2020 година.

„Ще те науча да бъдеш богат“ (Рамит Сети) – обещаващото заглавие на книгата е допълнено от доста качествено съдържание. В „Ще те науча да бъдеш богат“ са разгледани и анализирани подробно някои практики, които в дългосрочен план биха спомогнали за значителното подобрение на личните финанси. Сред тях методите за разумно използване на кредитни карти и максимизиране на наградите и бонусите, отварянето на спестовни сметки с висока доходност и реализирането на успешни инвестиции. Произведението е написано на достъпен език, който спомага за разбирането и бързото усвояване на информацията.

„Закъсалият милениал“ (Ерин Лоури) – книга, която за кратко време се превърна в любима за милениалите от различни части на света. Основната причина за успеха е, че в нея се разглеждат проблеми, с които почти всеки представител на тази генерация се е сблъсквал. Започвайки от страховете преди изнасяне от дома на родителите и изграждане на личната финансова независимост, преминавайки през справянето със студентски кредити и заеми, стигайки до контрола на правените покупки и разходи. Ако си млад човек, на когото тепърва му предстои да се изправи пред големите житейски предизвикателства, определено книгата на Ерин Лоури е точният избор за теб.

„Пенсионирай се преди родителите си“ (Роб Бергер) – произведение, насочено към хората, които желаят да реализират значителни финансови успехи и да направят по-ранното си пенсиониране напълно възможно и постижимо. В „Пенсионирай се преди родителите си“ ще откриеш полезни съвети, позволяващи ти да не си зависим изцяло от фактори като настоящ работодател и стабилност на фирмата, в която си нает.

„Когато тя печели повече“ (Фарнуш Тораби) -  тази книга показва гледната точка на жената, печелеща повече доходи от своя партньор в живота. Ситуация, която съвсем не е чак толкова необичайна или рядко срещана в днешно време. Прочитайки произведението, дамите ще получат ценна информация за това как да подходят по най-добрия начин във взаимоотношенията с половинката си и какви са правилата относно семейните разходи, които ще предотвратят потенциалните конфликти и ще запазят хармонията във връзката.

„Финансово безстрашен“ (Алекса фон Тобел) – възможно е заглавието леко да те заблуди, тъй като никъде в книгата не се препоръчват някакви извънредно смели или неразумни финансови действия. Точно обратното – авторката обръща внимание на метод, който ще ти позволи да управляваш по най-добрия начин своите финанси и да бъдеш напълно спокоен в този аспект. Става въпрос за популярния метод за бюджетиране 50 - 30 - 20. Въпросният метод е разгледан много по-подробно отколкото в други подобни произведения, като са дадени редица съвети за това как да бъде пригоден към лайфстайла и моментните доходи на всеки човек.

„Жените и парите“ (Сузи Орман) -  още едно произведение, което обръща внимание на жените и техния опит в боравенето с парични средства. По-специално са разгледани начините, по които дамите печелят, инвестират и спестяват, като са дадени съвети за най-често срещаните житейски събития – брак, пенсиониране и т.н. Книгата е приложима за жени от всякакви възрасти – от млади момичета, които току що са завършили университета, до жени в зряла и предпенсионна възраст.

„Финансовата диета“ (Челси Фагън и Лорън вер Хаге) -  книга, която е насочена по-скоро към млади професионалисти и хора без значителен опит във финансовото планиране. Ако и ти си сред тези хора и искаш да подобриш своите умения по отношение на бюджетиране и правене на инвестиции, определено ще ти бъде от полза да я закупиш. Информацията в нея е практична, насочена към реалния живот и максимално достъпна за разбиране. 

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да си купят електронни книги и аксесоари за тях. В ReaderBG ще откриеш най-доброто от брандове като Kindle, Onyx, Kobo, Pocketbook, Nook и др. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и се обогати със знания, които ще ти помогнат за реализирането на финансов успех и благополучие!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш