Кандидатствай Вход
Грешки, които могат да съсипят представянето ти на интервю за работа

Грешки, които могат да съсипят представянето ти на интервю за работа

  • Бяла Карта
  • 08.04.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1225

Интервюто за работа е изпитание, което може да се окаже доста трудно, дори да си минавал хиляди пъти през него и вече да притежаваш достатъчно богат опит. Причината за това е, че всяка фирма или компания си има свои собствени изисквания, методи за провеждане на самото интервю и начини за проверка на кандидата. От друга страна, нервността и притеснението също са фактори, които е възможно да ти изиграят лоша шега. Ако досега си се сблъсквал с редица провали във връзка с явяването на интервю за работа, значи днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще научиш кои са основните допускани грешки в такава ситуация и как би могъл да ги избегнеш.

1. Закъснение – закъснението е сериозна грешка, която те показва в лоша светлина пред отсрещната страна, дори преди самото интервю да е започнало. В крайна сметка ако не можеш да си подредиш графика така че да пристигнеш навреме за интервюто, как ще гарантираш, че подобни закъснения няма да се случват редовно и при започване на работа? Препоръчваме ти предварително да проучиш добре къде точно се намира мястото на провеждане на интервюто и с какъв транспорт би могъл да стигнеш дотам. Също така тръгни поне около половин час по-рано от необходимото, защото все пак става въпрос за пътуване, по време на което е възможно да възникнат всякакви препятствия и забавяния. По-добре да си на мястото за интервюто за работа малко преди уговореното време, отколкото да закъснееш и да оставиш неприятни впечатления у потенциалния си работодател.

2. Неподходящо облекло – в днешно време все повече фирми и компании намаляват до минимум изискванията си по отношение облеклото на своите служители. И все пак трябва да бъдеш внимателен във връзка с този елемент, тъй като няма как да знаеш на какъв тип работодател ще попаднеш. В никакъв случай не е препоръчително явяването на интервюто с прекалено къса рокля или пък стара тениска, която по принцип носиш основно вкъщи. Потърси дрехи в гардероба си, които макар и да не са чак толкова официални, са достатъчно представителни за подобна ситуация. Ако не откриваш нищо подходящо, значи е време за  покупки. Използвай възможностите, които ти предлага твоята кредитна карта Бяла Карта, за извършване на бързи, лесни и ефективни покупки и разплащания. Бяла Карта лесно може да се превърне и в твоята клубна кредитна карта, с коята да получаваш постоянни отстъпки и промоционални оферти в широка мрежа от търговски обекти.  

3. Недобра подготовка – всеки надежден кандидат за работа би проучил предварително компанията, в която се явява на интервю. Подобно проучване е необходимо да се направи най-вече във връзка с дейността на фирмата, нейната история и успехи на пазара, предлагани продукти и услуги, и т.н. Разбира се, информация за тези неща ще ти бъде представена от интервюиращия. Но все пак е хубаво, ако бъдеш попитан какво точно знаеш за фирмата, да можеш да изброиш поне няколко важни неща. В противен случай ще изглеждаш леко незаинтересован и немотивиран, което несъмнено ще понижи шансовете ти за успех по време на интервюто.

4. Прекалено фокусиране върху себе си – да, интервюто за работа се прави, за да могат хората от компанията да те опознаят по-добре. Това обаче не значи, че трябва да се фокусираш прекалено много върху себе си и да говориш само и единствено за своите интереси, желания и планове за бъдещето. Все пак фирмата няма да ти плаща заплата, за да сбъдне мечтите ти, а ще го прави в замяна на твоя принос за дейността й, нали така? В този смисъл, оформи отговорите си по начин, позволяващ на отсрещната страна максимално ясно и точно да разбере кои са качествата, правещи те подходящ за съответната работна позиция и с какво ще помогнеш за постигането на основните организационни цели.      

5. Нервност и излишни емоции – в какъвто и период от своя живот да се намираш, ти трябва да забравиш за всички странични проблеми и предизвикателства, и да се явиш напълно спокоен и концентриран на интервюто за работа. Нервността, проявяването на излишни емоции, негативното говорене за предишни работодатели са неща, които със сигурност няма да ти помогнат, а по-скоро ще съсипят представянето ти в рамките на самото интервю.

Кредитна  карта Бяла Карта ще бъде плътно до теб в периода, в който си се концентрирал върху търсенето на нова работа. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти помогне да покриеш всякакви спешни и неотложни разходи, появяващи се през въпросния период и ще ти гарантира пълна финансова сигурност и спокойствие. Бяла Карта е кредитната карта, която е винаги до теб и се съобразява само и единствено с твоите лични интереси и предпочитания.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш